Thomeeque píše:RKal píše:Otázka zní pomohl by tady smoothstepper?
Můžeš to zkusit přenastavit na hrubší mikrokrok, pak by měl MACH míň práce - pokud to pomůže, je tvoje teorie správná a smoothstepper by měl pomoct.
Tak tohle je docela dobrej nápad, tak jsem to zkusil a asi to odpovídá tomu co jsem psal. Při dělení na 8mikrokroků to lítá až 4m/min a to všechny 3 osy najednou a zastaví se to spíše nedostatečnou silou což by znamenalo změnit pouze motory což je v budoucnu jednoduché teď tam mám nějaké vexty ke kterým se nedají stáhnout žádné informace ale podle rozměrů (NEMA23, délka 57mm a ostatní parametry) soudím něco kolem 1 Nm takže pokud bych použil třeba SX23 1021 se stat momentem 2,1 Nm tak by to se smoothsteprem melo lítat jako drak, no další možnost kde utratit peníze, bohužel toho začíná nějak přibívat co bych koupil (svěrák QKG80, nový šroub na Zko, smoothstepper ..... to by bylo asi na dlouho)
Jo ještě jsem chtěl poopravit co jsem psal, Mach mám taktovaný na 35 a ne 25 kHz ale to je asi jedno. A k tomu Gravosu, nemám s tím žádné zkušenosti ale věřím tomu, že by to určitě taky pomohlo, jenže vzhledem k tomu, že jsem šel cestou Macha (a zatím na něj nenadávám) tak se mi to nechce moc měnit. Ale to by jsme byli u diskuze Mach vz. cokoli jiného a to radši ne to pak nebere konce.
jinak všem pěkné Velikonoce