CNC_frezka_Diplomka
Zdravím,
tak po delší odmlce jsem se od návrh přesunul ke stavbě, se kterou budu snad už brzo hotovej. Původní návrh měl sice
obrácenou konfiguraci osy Z, než je teď, ale protože ta část jsem měl hotovou už z minulýho projektu,
tak jsem ji použil.
Momentálně se zabývám tvorbou řídícího rozhraní v systému Twincat, ale brzo už se mi snad povede to
naprogramovat aspoň do nějaké bezpečné a jednoduše funkční podoby.
tak po delší odmlce jsem se od návrh přesunul ke stavbě, se kterou budu snad už brzo hotovej. Původní návrh měl sice
obrácenou konfiguraci osy Z, než je teď, ale protože ta část jsem měl hotovou už z minulýho projektu,
tak jsem ji použil.
Momentálně se zabývám tvorbou řídícího rozhraní v systému Twincat, ale brzo už se mi snad povede to
naprogramovat aspoň do nějaké bezpečné a jednoduše funkční podoby.
Máš pravdu, vhodnější by bylo Učko 100 třeba (když už je mam všude), ale bohužel jsem takovy material nesehnal a penize jsou problem vždycky... Ale zkusim to vyztužit středem. Já tam původně výztuhy měl, ale pak už ani nevím proč jsem je blbec oddělal... Já se současně snažil pochopit a programovat ten řídící systém a současně jsem to stavěl a navrhoval, casu malo a jen jedna hlava...bronek999 píše:Ten plochac vpredu ktory drzi loziska osi X sa bude ohybat jedna radost. V smere zatazenia to nema ziadny profil
Díky

Cauvec,
chtěl bych vás požádat o radu. Jak mně už bronek999 upozornil, budou se ty čela prohýbat. Já jsem to už zkoušel prohnout a prohl jsem to podle hodinek max o 0,1mm a to jsem se docela snažil. Podle e-konstruktera mně to vychází, že při zatížení 1kN by to mělo mít průhyb cca 0,2mm ( deska má rozměry 504x95x10 ale jenom 392 z 504 se může prohnout, zbytek je přichycenej šroubama). Dlouho jsem ohyby nepočítal a ani to není má silná stránka, tak jsem možná zvolil špatné OP, ale zvolil jsem že to je oboustranně vetknuté se zatížením v prostředku.
Mě napadly dvě řešení:
a) b) Jen ten b) mi příjde jako pěst na oko (120 Učko), tak se chci zeptat co se vám zdá jako lepší řešení a nebo jestli by neměl někdo nějaký lepší nápad nebo radu nad zlato?
Díky S.
chtěl bych vás požádat o radu. Jak mně už bronek999 upozornil, budou se ty čela prohýbat. Já jsem to už zkoušel prohnout a prohl jsem to podle hodinek max o 0,1mm a to jsem se docela snažil. Podle e-konstruktera mně to vychází, že při zatížení 1kN by to mělo mít průhyb cca 0,2mm ( deska má rozměry 504x95x10 ale jenom 392 z 504 se může prohnout, zbytek je přichycenej šroubama). Dlouho jsem ohyby nepočítal a ani to není má silná stránka, tak jsem možná zvolil špatné OP, ale zvolil jsem že to je oboustranně vetknuté se zatížením v prostředku.
Mě napadly dvě řešení:
a) b) Jen ten b) mi příjde jako pěst na oko (120 Učko), tak se chci zeptat co se vám zdá jako lepší řešení a nebo jestli by neměl někdo nějaký lepší nápad nebo radu nad zlato?
Díky S.
Zdravím,
sice mi zatím nikdo žádnou radu nedal, ale kdyby se přeci jenom někomu chtělo se nad tím zamyslet a něco mi poradit, byl bych rád a přikládám ještě jeden nápad, který mě napadl:
Ty žebra by byly z 10/15tky a k čelu by to bylo přišroubované a k rámu bych to heftl na pár místech, aby to dobře drželo.
Díky S.
sice mi zatím nikdo žádnou radu nedal, ale kdyby se přeci jenom někomu chtělo se nad tím zamyslet a něco mi poradit, byl bych rád a přikládám ještě jeden nápad, který mě napadl:
Ty žebra by byly z 10/15tky a k čelu by to bylo přišroubované a k rámu bych to heftl na pár místech, aby to dobře drželo.
Díky S.
Ahoj ty žebra vypadají dobře , ale asi bych se snažil vyhnout tomu heftování , bud na ty žebra navařit plocháč a nechat přefrézovat a k rámu šroubovat nebo zvolit tlustčí plocháč udělat závity a sešroubovat všude .
Díky za radu, zkusím se tomu heftování vyhnout jak radíš, jenom nevím jestli se tam dostanu vrtačkou, protože úhlovou vrtačku bohužel nemám...packa píše:Ahoj ty žebra vypadají dobře , ale asi bych se snažil vyhnout tomu heftování , bud na ty žebra navařit plocháč a nechat přefrézovat a k rámu šroubovat nebo zvolit tlustčí plocháč udělat závity a sešroubovat všude .