Brou, T.
PS: Excentr nakonec padl úplně..
Nepřesný v jakym řádu? Když budu ve dvou-třech stovkách, budu spokojenej. Spínač je tam napevno, v ose, tlak na něj by měl bejt taky v ose, imho by se to mohlo chovat dostatečně homogenně. Ale uvidíme, je to pokus, dneska bych se snad mohl dostat k nějakým měřením. Když to bude špatný, zkusim tam vymyslet něco jinýho, třeba nějakou optiku.fmodel píše:Já jen pořád nechápu proč tam ser...e ty spínače který jsou nepřesný v kombinaci s tím válečkem ?
Mě to nástrojem obvod rozepne, LEDka se taky rozsvítí, pružina je přímo ve spínači, dráha po rozepnutí je ještě víc jak 2mm, což by mělo stačit (mašině, ručně to provozovat neplánuju).fmodel píše:10let používám verzi kdy váleček je přitlačován pružinou na základnu (pružina proto aby se neničila fréza když ti ujedou ruce ) a nástrojem se propojí obvod tím svítí led, nebo jde vytáhnout záznam do mašiny.
Hoďfmodel píše:v případě zájmu sem hodím komplet v 3 D
Pane jo, tak to já se určitě připomenu, kdyžtak ho plz i nafoť, dík!fmodel píše:večer hodím když ne tak se připomeň chodí to na 0,002 bez problémů
No, používám třeba fixu, každopádně nechci před každym měřenim cvakat magnet na nástroj (jestli ti správně rozumim), ani aby z toho něco plandalo.fmodel píše:Používáš dubový frézy???![]()
k tomu hříbečku dáš kousek lanka s magnetem a funguje to i na nevodivým matroši
![]()
![]()
Myslíš ve stylu 3D sondy? Nebo jen jakože spínač nebude pod válečkem a ten bude mít po sepnutí (rozepnutí) stále volnou cestu? Jak řikám, má to ještě 2mm (resp. skoro 3mm) rezervu, to se víc bojim bourání, kdy se vůbec netrefim na váleček a zrušim nástrojpacka píše:což oto ten spínač může chodit i docela přesně , ale je problém že ho můžeš snadno nabořit , mělo by to být řešené tečně aby ho to nemohlo zničit
Máš pravdu mistře, nic ve zlým .... možná by to chtělo zopáknout i kapku češtiny, tohle bije do očí fakt hodně....fmodel píše:tak lehce ti to neprojde![]()
je to pořád jenom o délkové korekci nástroje a stálym návykům ,opakování dělá mystry .