SV18r v záběhu
Zdravim
Mam dotaz
Soustruh SV18r po celkove generalce
Je mi jasne ze budou omezeni pro pouziti vysokych otacek .ale ani za boha se mi nepodarilo najit nejaky navod,postup,graf ci kdo vi co jeste
Ktery by mi priblizil co a kdy si muzu na zgeneralkovanem stroji dovolit .abych nezadrel vreteno
Muze nekdo poradit -diky
Mam dotaz
Soustruh SV18r po celkove generalce
Je mi jasne ze budou omezeni pro pouziti vysokych otacek .ale ani za boha se mi nepodarilo najit nejaky navod,postup,graf ci kdo vi co jeste
Ktery by mi priblizil co a kdy si muzu na zgeneralkovanem stroji dovolit .abych nezadrel vreteno
Muze nekdo poradit -diky
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zabíhají se kluzná bronzová ložiska pokud jsou nová zaškrabaná s vřetenem, které tento soustruh má na vřeteni, kuličková tam jsou na vřeteni sice také, ale nemají na uložení vřetene pražádný vlivRambo007 píše:............ tak co by se mělo zabíhat?

Tak to kecáš, ten údaj je napsaný v manuálu k RAppluto píše:...........ale ani za boha se mi nepodarilo najit nejaky navod,postup,graf ci kdo vi co jeste
Muze nekdo poradit -diky

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
strana 9, píšou tam, že to máš nechat běhat 4 hodiny a kontrolovat mazání, soustavné používání maximálních otáček 2800 až po cca 300 hodinách chodu....ppluto píše:Tak to se omlouvam ,ale jsem asi slepectumlik píše:
Tak to kecáš, ten údaj je napsaný v manuálu k RA
Stahnul jsem si od Vas manualy jak k sv18r tak RA a tuto informaci se mi tam nepodarilo najit
http://www.tumlikovo.cz/
OT: Mozete mi prosim prezradit co preboha sustruzite pri 2800 ot./min. vretena na konvencnom sustruhu? Uz som sustruzil kadeco, ale nikdy som na masine viac ako 1000 ot./min. vretena nepouzil. Bezne pouzivam max. 355, alebo 224 ot./min. a este menesie otacky vretena. Iba sa pytam. Dakujem
- Zdenek Valter
Třeba mosaz, nebo ocel okolo 2 mm a mešífofo píše:OT: Mozete mi prosim prezradit co preboha sustruzite pri 2800 ot./min. vretena na konvencnom sustruhu? Uz som sustruzil kadeco, ale nikdy som na masine viac ako 1000 ot./min. vretena nepouzil. Bezne pouzivam max. 355, alebo 224 ot./min. a este menesie otacky vretena. Iba sa pytam. Dakujem

Naposledy upravil(a) Zdenek Valter dne 9. 5. 2015, 5:48, celkem upraveno 1 x.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
njn, je pravda ze take "hodinarske" veci nesustruzim, priznavam. Ale na podobne piplacky by bol vhodnejsi nejaky "sijaci stroj" napr. MN80 a pod. Predsalen SV 18 sa uz da povazovat za sustruh a cosi sa s nou uz da spravit. Tak by mi bolo luto taku masinu trapit s drobnostami. Vynimocne hej, ale trvalo niesom si isty ako to bude znasat?
- Zdenek Valter
Pešek -MN80 ten tolik netočífofo píše:njn, je pravda ze take "hodinarske" veci nesustruzim, priznavam. Ale na podobne piplacky by bol vhodnejsi nejaky "sijaci stroj" napr. MN80 a pod. Predsalen SV 18 sa uz da povazovat za sustruh a cosi sa s nou uz da spravit. Tak by mi bolo luto taku masinu trapit s drobnostami. Vynimocne hej, ale trvalo niesom si isty ako to bude znasat?

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Nevím proč je pro tebe stroj menší než SV 18 "šicí stroj". Hodinářský soustruh je také plně hodnotný stroj na kterém se velmi přesně soustruží. Samozřejmě obrábí se velmi malé věci, které asi ani neupneš v SV 18.fofo píše:njn, je pravda ze take "hodinarske" veci nesustruzim, priznavam. Ale na podobne piplacky by bol vhodnejsi nejaky "sijaci stroj" napr. MN80 a pod. Predsalen SV 18 sa uz da povazovat za sustruh a cosi sa s nou uz da spravit. Tak by mi bolo luto taku masinu trapit s drobnostami. Vynimocne hej, ale trvalo niesom si isty ako to bude znasat?

Ještě otázka - viděl jsi někdy skutečný hodinářský soustruh ? MN 80 je velký soustruh v porovnání s tímto stolním hodinářským.
Krása pomíjí, blbost je věčná