Soustružení/ dva díly / série
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
Materiál bych dodal.
TZ-SCM-19-P004 - 2000ks - M858(CuZn39Pb3)mosaz - TR22x2
TZ-PBS-20-P007 - 1200ks - 15142 - D10/4,9
20.5.2015 / Díly jsou už hotové.Díky
TZ-SCM-19-P004 - 2000ks - M858(CuZn39Pb3)mosaz - TR22x2
TZ-PBS-20-P007 - 1200ks - 15142 - D10/4,9
20.5.2015 / Díly jsou už hotové.Díky
Naposledy upravil(a) filip vilímek dne 23. 5. 2015, 6:56, celkem upraveno 2 x.
* jedna kota mi říká že je tam ø22
* druhá kota mi říká že je na stejném místě trapéz TR22x2 s neobrobeným povrchem
* třetí kota říká že je tam ø24 s drsností 3,2
... jestli ti to přijde jako přehledný, jednoznačný výkres, tak budiž - mě tedy ne - něco takovýho bych do výroby neposlal - páč bych vůbec netušil co se mi vrátí
* druhá kota mi říká že je na stejném místě trapéz TR22x2 s neobrobeným povrchem
... jestli ti to přijde jako přehledný, jednoznačný výkres, tak budiž - mě tedy ne - něco takovýho bych do výroby neposlal - páč bych vůbec netušil co se mi vrátí
To TR22x2 se nejspíš myslí že to je z ms trubky vnější 22, stěna 2, netočený povrch, ta další varianta je pro změnu točeno o z tyče, průměr 24, třetí kóta je z změnového řízení (viz "c"), ovšem protože v ramci utajeníecht píše:* jedna kota mi říká že je tam ø22

Výkres jako obraz doby
- Francotirador
Otázkou je, jestli má vůbec co pohledávat označení polotovaru u praporku drsnosti?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
- Francotirador
Tak mi to nedalo a koukl se do tabulek.
Lichoběžníkový závit (trapézový) se zapisuje Tr 22x2
Trubka jak psal echt se zapisuje TR KR 22 x 2
A (kruhová) tyčovina se zapisuje KR 26
Ze značení drsností jsem trochu na větvi, ponovu dle ISO 1302 (platné od 2002) se značí na výkresech úplně jinak než nás učili
Jsem trochu rozladěn z toho kam všude lze značku umístit (no jo no člověk se furt musí učit), v některých případech umístění mi přijde, že není zcela jednoznačné na které plochy se drsnost vlastně vztahuje 
V každém případě do místa "c" nad praporek se píše způsob obrábění nebo povrchová úprava nikoliv polotovar ani materiál - a to jak postaru (ČSN 01 3144) tak ponovu.
Lichoběžníkový závit (trapézový) se zapisuje Tr 22x2
Trubka jak psal echt se zapisuje TR KR 22 x 2
A (kruhová) tyčovina se zapisuje KR 26
Ze značení drsností jsem trochu na větvi, ponovu dle ISO 1302 (platné od 2002) se značí na výkresech úplně jinak než nás učili

V každém případě do místa "c" nad praporek se píše způsob obrábění nebo povrchová úprava nikoliv polotovar ani materiál - a to jak postaru (ČSN 01 3144) tak ponovu.
Tak jste mu zkritizovali výkres, ale nikdo to udělat nechce. Za sebe mohu říci, že už jsem viděl horší "omalovánky". Řekl bych, že je to jasné, chce to z trubky, kterou dodá a 2000 ks to je dávka na automat. Problém bude ta drsnost 1,6 to už je na brus, tady by asi bylo záhodno slevit. 

[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
- Francotirador
Ono je tam vlastně Ra 0,8.origosch píše:... Problém bude ta drsnost 1,6 to už je na brus, tady by asi bylo záhodno slevit.
Příklad volby způsobu obrábění pro díry dle strojnických tabulek:
máte zajímavou debatu.. ale ještě ani nevíte co máte soustružit když se k tomu autor nevyjádřil..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU