koupím páčkový úchylkoměr 0,002 - 0,005

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
martasg1
Sponzor fora

13. 5. 2015, 10:56

Koupím páčkový úchylkoměr, nabídněte do SZ.

Děkuji
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 14. 5. 2015, 2:01, celkem upraveno 1 x.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
martasg1
Sponzor fora

14. 5. 2015, 2:01

Nejlépe 0,002mm na dílek nebo 0,005mm něco do 1,5 - 2 tisíc Kč? Kdyby se někomu válel v šuplíku bez využití v dobrém stavu prosím nabídku do SZ. Nebo nějaký z průmyslu, který už nevyhovuje vysokým požadavkům v daném provozu.

Případně vyměním za litinové tušírovací pravítko 750mm trojhranné 60 stupňů.

Děkuji
RaS

14. 5. 2015, 2:35

tady máš za 1300+DPH novej kvalita rozumná..http://www.alicontool.cz/akce/upinace/K ... CHNIKA.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
martasg1
Sponzor fora

14. 5. 2015, 2:43

Obávám se že to bude asi Čína ne? Máte s tímto dodavatelem a jeho zbožím někdo zkušenost? Vzhled nabídky mi dosti připomíná standardní zboží z číny.

Upřesním tedy ještě představu - rád bych použitý páčkový úchylkoměr a nějakou značku ještě nevyráběnou v číně tj. např.: Somet, Mahr, Mitutoyo, Schut, Atorn, Garant apod.

Pokud nikdo nenabídne koupím asi nový Mitutoyo za 3,5 tis. Kč - mají ho tady v Teplicích v Bosu skladem, mám to kousek od baráku. Ale napadlo mě se tady poptat, že bych něco ušetřil nebo směnil za pravítko.
milan584

14. 5. 2015, 3:14

RaS píše:tady máš za 1300+DPH novej kvalita rozumná..http://www.alicontool.cz/akce/upinace/K ... CHNIKA.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Všechno v té nabídce je převzaté od Kemmlera (pouze obchodník, žádná výroba), výroba čína + Taiwan
viz třeba http://www.kemmler-shop.de/product_info ... ts_id=2090" onclick="window.open(this.href);return false;
Martinhora

14. 5. 2015, 3:33

Od Aliconu jsem kupoval upínače SK30/ER16 a kvalita naprosto výborná. Nádherný zpracování - perfektní vyvážení a házivost na ER 0.002 nemůžu si stěžovat.
RaS

14. 5. 2015, 6:13

a kdo dneska něco vyrábí a ne jen prodává? já jen říkám že tady je cena i kvalita rozumná...neříkám že to není čína.. jsou shopy které si hrajou na jméno a prodávaj větší šmejdy za dvojnásobnou cenu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
milan584

14. 5. 2015, 7:35

RaS píše:a kdo dneska něco vyrábí a ne jen prodává? já jen říkám že tady je cena i kvalita rozumná...neříkám že to není čína.. jsou shopy které si hrajou na jméno a prodávaj větší šmejdy za dvojnásobnou cenu..
Už přímo v tom názvu toho pdf je "KVALITNÍ NĚMECKÁ MĚŘICÍ TECHNIKA". Pokud se tím myslí, že to při cestě z asie :lol: prošlo přes přes německého obchodníka (Kemmler), tak je chyba na mojí straně - pouze jsem zřejmě nepochopil, co to "NĚMECKÁ :mrgreen: MĚŘICÍ TECHNIKA" znamená.
Prostě něco jako Pravý Sedlčanský :mrgreen: Pepa z Polska.
RaS

14. 5. 2015, 8:00

tak si má koupit čínskej KINEX nebo čínsky Mitutoyo nebo jinou čínu..? mě je jedno jestli je věc čínská nebo japonská... jde mi o cenu a kvalitu.. můžu si koupit úchylkoměr z ebaye za pár stovek a nečekat od něj nic, nebo tohle a nebo třeba to japonský mitutoyo .. ale taky se mi může stát že pod tím japoncem bude zabalená jeho čínská předražená kopie..
tenhle úchylkoměr mám, měří a nevaklá.. pokud někomu vadí že je to čína ať nekupuje..
martasg1
Sponzor fora

14. 5. 2015, 8:27

No já bych rád to Mitutoyo a klidně jetý :) jak jsem již psal. Pokud dojde ke koupi nového tak to bude Mahr nebo Mitutoyo natuti :) protože u číňana je to o štěstí co člověk dostane do ruky. Mám čínský věci na který bych nedal dopustit a taky už jsem hodně čínských věcí vyhodil a někdy i věci které prostě vůbec nesplňovaly funkci od koupě. Je to kus od kusu. U Mitutoya nebo Mahru předpokládám kvalitní výstupní kontrolu a kvalitní použité materiály a ověřenou konstrukci. Myslím že si tyto značky nedovolí pustit do světa šmejd. I když je otázkou zda obchodní mafie někde nedoplní sklady černými kopiemi, ale to je zase jiná pohádka a nevím zda funguje i v měřících přístrojích. U ložisek SKF se něco o tomto způsobu doplňování skladů čínou s logem SKF provalilo. Vyprávěl mi to kamarád. Vtipné jsou také nové výrobky s logem ČSSR :) když číňan zkopíruje předplyšákovej výrobek.
Francotirador

14. 5. 2015, 11:03

Osobně mi přijde platit za něco, co je na úrovni úchylkoměru byť páčkového, jen kvůli etiketě Mitutiyo zbytečně vynaložený peníz.
Na co plánuješ (frekvenci a v jakých podmínkách) úchylkoměr používat?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
milan584

15. 5. 2015, 6:33

RaS píše:tak si má koupit čínskej KINEX nebo čínsky Mitutoyo nebo jinou čínu..? mě je jedno jestli je věc čínská nebo japonská... jde mi o cenu a kvalitu.. můžu si koupit úchylkoměr z ebaye za pár stovek a nečekat od něj nic, nebo tohle a nebo třeba to japonský mitutoyo .. ale taky se mi může stát že pod tím japoncem bude zabalená jeho čínská předražená kopie..
tenhle úchylkoměr mám, měří a nevaklá.. pokud někomu vadí že je to čína ať nekupuje..
Ať si koupí, co mu vyhovuje a co chce - je to JEHO volba, jsou to JEHO peníze, ON to bude pak používat.
To, jestli přistoupí na to, že obchodník z něho dělá vola, to je taky jeho volba.
Mj. PROČ se třeba u věcí z německa pro zlepšení prodejnosti :mrgreen: nepíše "kvalitní čínská měřící technika"?
Jinak pro běžné dílenské použití je puppitast 0,002 jasně špatná volba - v prvé řadě se 0,002 mimořádně špatně vyrábí (závisí hlavně na tolerancích - vůlích v ložisku doteku) a navíc má velmi malý měřící rozsah - daný převodem, takže cena je vždy násobně vyšší - jakmile je levný, je naprostá jistota, že bude fungovat úměrně :roll: ceně - číňan není idiot, aby něco prodával levně, když stejná věc (stejně funkční) obvykle stojí 5 - 10x víc). To samé platí pro zranitelnost - proto běžnému provedení (0,01) nesrovnatelná.
Jednoduše řečeno, k tomu k čemu se běžně puppitast používá, je 0,002 zcela k ......, s měřením, kde je 0,002 nutnost, se i v profesionální výrobě člověk setká párkrát za život.
Na jeho místě bych si koupil funkční 0,01 (schvalně nepíšu odkud nebo od koho - aby se zase někdo neopupínkoval kvůli vyzrazení veřejného tajemství) - ale hlavně bez hystereze a s převodem co má nějakou snesitelnou životnost.
origosch

15. 5. 2015, 7:47

Rozsah měření 0,8, neřku-li 0,2 je úplně na dvě věci. S tím něco těžko vycentruješ, páč to bude pořád mimo "mantinel". Já mám staré pupito s rozsahem 3mm a maká mi to 30 let (sehnal jsem to tenkrát starší) a s tím se už dá něco dělat.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
martasg1
Sponzor fora

15. 5. 2015, 8:07

Pánové děkuji za přínosné rady :) ale bohužel pro moje účely potřebuji rozsah jemnější než 0,01. Daný měřící přístroj budu potřebovat denně a to na měření při zaškrabávání. Nebudu vám nyní vysvětlovat jak a nač, ale věřte mi že 0,01 je mi k prdu.
Časem si pořídím něco lepšího, ale nyní by mi stačil bazarový známé značky.

S čínou děte "někam" už jsem na ně alergickej - s prominutím (sorry za podrážděnou reakci). Měl jsem čínskej soustruh - fuj, mám čísnksou frézku - fuj (asi taky prodám). Včera jsem sháněl boty a všechno všude čína a nic mi nesedělo - každá bota v páru jiná nebo špatně tvarovaná uvnitř, když se ptám na lepší že bych si připlatil tak mi prodavač řekne sorry to mi neděláme to nikdo nekupuje! to musíte do speciálky. Děláme jen levnou čínu. Tak kde to žijem? To budeme všichni kupovat už jenom čínu? Ser...me si pod sebe když to hromadně kupujeme - jednou na to doplatíme všichni v Evropě a dobře nám tak když nejsme ochotní přemýšlet. A just ne! Nekoupím si čínskej uchylkoměr.

Znovu opakuji - pokud chce někdo prodat Mitutoy, Mahr, Somet nebo Atorn s měřícícm dílkem 0,002 nebo 0,001 tak ať nabídne do SZ. Děkuji
filla
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2015, 10:31

ja mam packovy sip, ale to je takova svycarska sracka, to bys asi nechtel
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Odpovědět

Zpět na „Nákup“