Tak prve frezovanie.
https://www.youtube.com/watch?v=tF4OMlCDmls
Nemam este ofrezovanu dosku stola tak som tam prikrutil jeden tenky hlinikovy L profil. Jednou skrutkou,nedrzi dobre , preto ten skaredy zvuk.
Rychlost 1800mm/min, zrychlenie zatial 40,000,000" mm/(min^3). Este musim
1. Dorobit koncove spinace
2. Ofrezovat dosku do roviny
3. Vyfrezovat kopec zavitov do dosky na upinanie
4. Zakrytovat osi X a Y.
5. Spravit drziak pre TinyG2 s displejom, pripevnit skrinu driverov k stojanu. Tiez frekv.menic je zatial len polozeny na palete.
6. Doprogramovat nejake procedury do sofveru. Povolit/zakazat osi, ObsluhuM5,M3,.... Zatial klikam na zapnutie vretena rucne. Este stale nemam porieseny jogging. Posuvat sa da kliknutim na sipku displeja, ale rad by som aby to neovplyvnilo suradnice modelu.
Medzitym som nasiel nejaky problem v softe. Ked som dookola frezoval spiralu priemer 80 stupanie 30 tak som stracal presnu polohu na osi Z. Robi to stale, ale pri rychlosti nad 5000mm/min a 1600 krokov na otacku. S mojimi krokovymi motormi sa tam nedostanem, rychle servo by malo problem. Proste TinyG2 si mysli ze ma polohu Z nula cela nula, ale pocitanim impulzov dojdem k odchylke. Skusal som to otestovat aj na originalnom firmware, tam ta odchylka nevznika. Beriem to ako dan za displej

. Dnes neriesim, do buducna opravim ked bude cas a chut.
Dalsi problem co som nasiel, tak po case mi spadne kominukacia Arduino<-->SD karta. Zaujimave je ze v kancelarii to nikdy nespravi, na masine s pripojenymi ale vypnutymi drivermi tiez nie.
Ale pri frezovani programom z karty po case prestane citat subor z karty. Drivery su galvanicky oddelene, rusenie by tam nemalo byt ziadne. Este skusim vymenit kabel medzi arduinom a drivermi za tieneny.
Nemyslim ze je chyba sofverova, v kancelarii mi uspesne bezali aj hodinove programy.