před pár měsíci jsem se pustil to výroby vlastní elektroniky a software pro řízení tří osého cnc ... jsem programátor takže to pro mě byla docela výzva a bezva experiment

rozhodl jsem se použít čip od NXP LPC1768 (mbed), teď už se dá konečně říct že to funguje jak má a jsem s tím celkem spokojenej ale když jsem chtěl tak nějak porovnat jak si vedu oproti "komerčním" řešením nebo třeba proti podobným projektům s arduinem a podobně tak jsem narazil na drobnou nesrovnalost nebo spíš něco tak úplně nechápu

Jde o maximální frekvenci, narazil jsem na to že je běžně u některých interpolátorů napsané že mají maximální frekvenci kroku 100KHz ale minimální délku pulzu třeba 25uS pokud se to ale snažím spočítat tak mi při 25uS vychází jen 40KHz jak to vlastně je?
Moje elektronika a software jede momentálně na minimální délce pulzu 25uS a já měl za to že zvládám jen 40KHz ....
Jinak cnc mi dává momentálně max 6000mm/minutu a na maximum zrychlím na 7,5mm, Elektronicky je nejmenší pohyb 0.0025mm ... mechanicky už to tak slavné nebude

Díky za odpovědi