Ram CNC frezky

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
Baltazarek
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2015, 8:12

Ahoj vsem. Rad bych dotahl do finale moji CNC frezku. Mam ram (obr. 1 a 2), ktery je svareny a vyzihany. Spodek konstrukce je srovnany a slouzi jako rovna plocha od ktere vse odmeruji. Potom byly vyrobeny drazky pro linearni vedeni. Hezky vsechno sedi. Tet ale resim uchyceni domku pro kulickovy sroub. V prvni verzi jsem je prichytil k celum, ktera jsem vypalil z 10mm plechu (obr. 3). Bohuzel se mi to nedarilo cele ustavit, ty domky jsou totiz krive udelane a budu muset nekde nechat udelat nove nebo koupit BK/BF loziskove jednotky z CNC shopu. Navic ty plechy nejsou vyztuzeny, tak me napadla jina varianta. Co takhle dat zespodu 2x ucko 60x30x6 na obe strany (obr. 4). Na ne bych pak navaril kousek pasoviny a tu srovnal do roviny, cimz by vznikla dosedaci plocha pro loziskove jednotky (obr. 5). Kdybych pal lizl ty cela konstrukce i ucek zepredu tak bych tam mohl pridelat i ty bocnice (obr. 6). Tim by se to cele zpevnilo. Klidne bych ty bocnice mohl s tim uckem i prosroubovat. Co si o tom myslite ? Jsem bezradny a zasekl jsem se. Pripadne neni zde nekdo z okoli Brna, pripadne v rozumne dojezdove vzdalenosti, s kym bych mohl toto probrat osobne a pripadne si nechat i neco vyrobit. Diky za odpovedi.
Přílohy
obr. 6
obr. 6
obr. 5
obr. 5
obr. 4
obr. 4
obr. 3
obr. 3
obr. 2
obr. 2
obr. 1
obr. 1
Baltazarek
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2015, 2:15

Nikdo neporadi ? Trosku se obavam toho, ze kdyz se budu snazit navarit to ucko, tak se mi to co uz mam vyfrezovane cele pohne. Mozna by proto bylo lepsi pouzit tech bocnic co uz mam a jenom udelat nove domky k tomu sroubu.
filla
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2015, 2:20

ono to co mas svarene, je stejne gumove a zihani zde byly vyhozeny penize, vpodsate se snazis vytloukat klin klinem, mozna bude lepsi zacit znovu a poradne, jinak budes mit favorita na litakach s super cuper spojlery se svetylkama
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Baltazarek
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2015, 2:31

Asi mas pravdu. Nejradeji bych to vyhodil.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2015, 3:30

nebreč ,teprve teď je to dobrý základ udělej z lamina formu pěknýho základu a zalej to betonem s armováním , návodů je tady dost :wink: když si dáš záležet nebude to tak špatný.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
azamo

3. 6. 2015, 5:50

To není vůbec špatný nápad .
Jde to takto obráceně udělat ?
Dejme tomu udělat podkladové hranoly pod lineáry a našroubovat je na nějakou rovnou desku a pak je zalít do betonu .
Pak tu desku odšroubovat .
Tím by odpadlo to shánění obrovské mašiny na obrobení celého betonového kusu .
Nebo je to takto nesmysl ?

Promiň že ti tak skáču do tématu .
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2015, 5:59

stačí ti vodováha s přesností 0,02 mm/m ,což není problém a správně navrhnout formu nějaký šrouby na seřízení ,zbytek je tu několikrát popsanej
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“