Děkuji Hadesi za tabulku vrtání a závitů, uložím si to
Karle:
Nemám problém si tady v nejbližším okolí nechat cokoliv ofrézovat, nebo přebrousit, do jednoho kilometru od mého bydliště je několik laserů a CNC obráběcích firem.
Problém ale nastal s rozměrem a zejména velkou váhou toho betonového stolu, protože obrábět se to bude až když stůl a portál vyloupnu z forem.
Nedokážu si představit že bych měl nejdříve přesně opracované plochy pod lineáry a ty by se mi následně podařilo uložit v betonu tak aby to jezdilo.
Lámu si s tím hlavu už skoro rok a přečetl jsem na netu mraky zajímavých věcí obrázků včetně videí, ale vždy se vrátím k tomuto řešení.
Na to co na tom chci dělat vžádném případě nepotřebuji až takovou přesnost ani tuhost, ale mám se sebou takovou zkušenost že jak práce postupuje kvalita výrobku se snižuje, tak vím že musím začít co nejlépe dovedu
Tyče pod lineáry 40x40 mm jsem nechal opískovat, aby to mělo drsnější povrch a lépe to v tom betonu drželo, jinak tam bude spousta M10 šroubů a již jste mě kolegové zde uklidnili že by to mělo stačit.
V jiném vlákně zde někdo experimentoval s UHCP betonem s cementem na místo epoxydu, jeho vývoj se ale zdá se zastavil. Na tomto řešení je lákavá nejen cena betonu, ale zejména to, že by mi na to stačila obyčejná míchačka. Někdo zvažoval použití na místo Epoxydu výrazně levnější polyesterovou laminovací pryskyřici, ale opět jsem nenalezl jak věc nakonec dopadla.
.