JAké LI-POL 2C 40C
Neblbu, ono si to nidko neuvědomuje ale zkus si zpočtítat kolik tam musí být výkon na akceleraci při dané hmotnosti. Zjistíš že to jsou dos velké výkony. Navíc (hlavě u méné polových motorů) jde motor v podstatě do zkratu a ty špičky jsou dost značné ( u senzorových motorů je to o dost lepší). Zcela běžně jsou špičkové fázové proudy 2x vetší než to co teče z baterek když to budeš měřit. Možná by pomohlo přidat větší kodany, skoro u všech reglů je to dost poddimenzované.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
samo mám i decentnější motor , ale hrál jsem si s extrémem , na běžné ježdění to nikdo nevyužije , ale na nějaké párty a pod když spálíš na rcéčku gumy tak nejeden vyvalí oči , kondiky jsou třikrát větší , to byl hned první zásah do reglu , motor i regl je senzorák.
Běžně jsem dělal accu paky 14S 8P.
Chce to ale nejdřív udělat P sady a pak ze zapojit sériově.
Zásadně tak spojovat jen baterie ze stejné série.
Změřit jim vnitřní odpor a spojit je paralelně s podobným odporem.
Pak to je v pohodě. Zásadně si nemyslet, že když je jedna v paralelní sekci špatná ostatní ji podrží, dojde k tomu že ta jedna veme ty ostatní.
Navíc opravdu neštastné je letování baterií, či spíš jejich přehřátí při letování. Mám vyzkoušené z několika zdrojů že např první a poslení článek ke kterému byl přiletovaný kablík ( pájel se k baterii díky svému většímu průřezu déle) odešel spolehlivě nejdříve, protože se při letování ohřál více.
Chce to ale nejdřív udělat P sady a pak ze zapojit sériově.
Zásadně tak spojovat jen baterie ze stejné série.
Změřit jim vnitřní odpor a spojit je paralelně s podobným odporem.
Pak to je v pohodě. Zásadně si nemyslet, že když je jedna v paralelní sekci špatná ostatní ji podrží, dojde k tomu že ta jedna veme ty ostatní.
Navíc opravdu neštastné je letování baterií, či spíš jejich přehřátí při letování. Mám vyzkoušené z několika zdrojů že např první a poslení článek ke kterému byl přiletovaný kablík ( pájel se k baterii díky svému většímu průřezu déle) odešel spolehlivě nejdříve, protože se při letování ohřál více.
IQ156
IQ156
ale jo, to jsou dobrý články, a "kára" je uveze
ještě k těm "vrtulám"...
osobně mám nejraději 8/6, ale když přiběhnou sousedovic kluci, tak to hodím na zem, a 7/4 je kvůli tomu, že kluci nemusí laborovat s pákou motoru a mohou se soustředit jen na řízení...
p.s.
to jen pro neznalé...
ještě k těm "vrtulám"...
osobně mám nejraději 8/6, ale když přiběhnou sousedovic kluci, tak to hodím na zem, a 7/4 je kvůli tomu, že kluci nemusí laborovat s pákou motoru a mohou se soustředit jen na řízení...
p.s.
to jen pro neznalé...
Naposledy upravil(a) Hades dne 2. 6. 2015, 10:19, celkem upraveno 1 x.
ty A123 jsou docela v cajku, sice jim více padá napětí ale jsou více blbuvzdorné a od té doby co je dělají čínani jsou i relativně laciné.
Já už lipolky nepoužívám, přešel jsem na 18650ky ( LiMnCo) ale ty pro tebe nejsou protože 2600mAh dá max 30A.
Já už lipolky nepoužívám, přešel jsem na 18650ky ( LiMnCo) ale ty pro tebe nejsou protože 2600mAh dá max 30A.
IQ156
IQ156