Dobrý den,
nemá někdo nějakou zkušenost jak na CNC dosáhnout na dně drážky hodně hrubého opracování-Ra 25 až 50?
Jakým nástrojem a jakými podmínkami? Aby to netrvalo moc dlouho...ideálné zajet frézou, objet konturu a vyjet ven.
Děkuji
jak docílit hrubého opracování?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
První co mě napadá je čelní obrábění vícebřitou stopkovou frézou bez příčného břitu, nízké otáčky a vysoký posuv. To by bylo, aby to ten povrch nezhnusilo 

Aleš Procháska
Díky...
myslím že ideální by byla fréza průměru tak něco málo přes půlku drážky(cca 10,2 až 10,5), aby uprostřed nezůstala příliš velký proužek jiného opravování než zbytek, protože tam se bude nástroj překrývat a opracování bude jiné.
Jinak jsem myslel třeba na fréze nechat pouze 1, nebo 2 zuby a pod brousit spodní břit a nechat pouze hranu...
Asi to bude chtít vyzkoušet.
myslím že ideální by byla fréza průměru tak něco málo přes půlku drážky(cca 10,2 až 10,5), aby uprostřed nezůstala příliš velký proužek jiného opravování než zbytek, protože tam se bude nástroj překrývat a opracování bude jiné.
Jinak jsem myslel třeba na fréze nechat pouze 1, nebo 2 zuby a pod brousit spodní břit a nechat pouze hranu...
Asi to bude chtít vyzkoušet.
Ahoj neviem ci nerobíte to co sme kedysi robili mi malo by so byt drážka na živicu alebo lepidlo do ktorej sa vliepa nejaka guma alebo nieco take ak si dobre pamätám ale to je vedlajšie...
Robili sme to hss stopkovou frezou D20 ktorá mala vylomené (odbrusene) tri zuby zo štyroch. Otáčky ak si dobre pamätám tak nejakych 500 a posuv 2000.
dodo

Robili sme to hss stopkovou frezou D20 ktorá mala vylomené (odbrusene) tri zuby zo štyroch. Otáčky ak si dobre pamätám tak nejakych 500 a posuv 2000.
dodo
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020