Zahloubení v toleranci 0.05 požaduju běžněfilla píše:a o tom to je, nedodrzis toleranci na ktere nezalezi a uz chcou slevu, uz jsem parkrat delal zahloubeni pro hlavu sroubu +-0.05

Zahloubení v toleranci 0.05 požaduju běžněfilla píše:a o tom to je, nedodrzis toleranci na ktere nezalezi a uz chcou slevu, uz jsem parkrat delal zahloubeni pro hlavu sroubu +-0.05
a technicky vzdelany a praxe znaly si zatuka na celo a vesele oceni a zkasirujeprochaska píše:Zahloubení v toleranci 0.05 požaduju běžněfilla píše:a o tom to je, nedodrzis toleranci na ktere nezalezi a uz chcou slevu, uz jsem parkrat delal zahloubeni pro hlavu sroubu +-0.05. A nedodržení je důvod ne pro slevu, ale pro vyhození do šrotu
Naštěstí si to vyrábíme sami, tak pak můžu nadávat jen sám sobě
Jo, takový starý praktik si zaťuká na čelo a udělá to všechno šmahem −0 +0.5, pak je každý šroub zapuštěný jinak hluboko, občas trochu trčí, vypadá to jak když pes čurá a třeba japonský nebo německý zákazník pozdvihne obočí a táže se, jestli to vyráběli v Číně nebo snad v Pakistánu? A aby toho nebylo málo, podobně tolerované máme i sražení hran a při přejímce od případného externího dodavatele ho kontroluju lupou. Jeden "obraběč" už z toho takhle vyletěl z kůžefilla píše:a technicky vzdelany a praxe znaly si zatuka na celo a vesele oceni a zkasirujeprochaska píše:Zahloubení v toleranci 0.05 požaduju běžněfilla píše:a o tom to je, nedodrzis toleranci na ktere nezalezi a uz chcou slevu, uz jsem parkrat delal zahloubeni pro hlavu sroubu +-0.05. A nedodržení je důvod ne pro slevu, ale pro vyhození do šrotu
Naštěstí si to vyrábíme sami, tak pak můžu nadávat jen sám sobě
To jsem nikdy neměřil, protože s tím nikdy nebyl problém, ale schválně jsem teď načal novou krabici se šrouby M5x20 imbus, nerez A4 od Spojmatu.cz a výška hlavy je spolehlivě s rozptylem pod 0.05RaS píše:a když do těch děr dáváš šrouby to je taky přebíráš nebo si je taky vyrábíte? schválně jsem teď vzal 4 imbus šrouby někde z železářství M5 x20 a vejška hlavy skáče o 0,2mm
O tom žádná, na CNC se to v podstatě nedá špatně udělat, pokud je to správně seřízené. Měl jsem na mysli podmínky pro externí dodavatele, oni mívají občas takové nápady jako že díry na CNC jen navrtají a vyvrtají se pak ručně někde na vyčochtané stolní vrtačce, nebo že když se mají hrany srážet strojně, tak flexa je taky strojRaS píše:přece když budu mít zahloubení hluboké třeba 5mm a budu to dělat na CNCčku tak bude všude stejně třeba 5+- 0,01
funguje to takto: konatel K zobchoduje zakazku so zákazníkom Z. osoby K a Z nemaju technicke myslenie. skupina technologov T projekt zrealizuje virtualne, odsimuluje, odprotokoluje...az na to ze je to tak 80/20 s vyrobitelnostou. aby som nezabudol, sucastou tohto je balast vacsieho poctu osob M, specificka skupina. manazeri. to co sa vyrobit da, sa vyrobi. medzitým sa osoby M stretavaju, komunikuju, riesia veci(nepytajte sa ma co, tiez to netusim) az kym projekt nezacne "horiet" a vyroba stoji. no a tu niekde zacinam..Juro píše:Pripada mi to, ako keby na tomto projekte malo zarobit viacej obchodnikov a zadavatel iba cituje poziadavku na jeho osobu, alebo zadavatel nie je v odbornej sfere "doma".
v pohode, vlakno zije, nejake ponuky prisli v sz a mailoch + potvrdili ste mi oba napady ktore som mal(drazka a radiusova freza), tak som naopak radprochaska píše:P.S. Omlouvám se uživateli stencil, nějak to ujelo mimo téma jeho vlákna. Další kecání už dám do jiného vlákna.
Proč by to nešlo udělat, co je tam za problém? Nechej tam rádius od frézy jaký chceš, a já ti to na přesno dodělám do ostrého rohu co bude navazovat na ten obloukbronek999 píše:................Ten ostry prechod medzi valcom a stenou. Skus nam napisat akym sposobom by si to ty vyrabal. .......
Nepisal som ze to spravit nejde. Slo o to ze niekto si nieco zmysli v hlave, nazve sa konstrukterom a "debil" je ten co to potom nevie vyrobit. Samozrejme za rozumny peniaz.tumlik píše: Proč by to nešlo udělat, co je tam za problém? Nechej tam rádius od frézy jaký chceš, a já ti to na přesno dodělám do ostrého rohu co bude navazovat na ten obloukČistě teoreticky tam jde v tom profilu osadit třeba mikuláš, nebo prdel jeptišky, ostrý roh bez rádiusu je to nejjednodušší
O to tady nešlo, jestli je to vůbec vyrobitelné, ale o to, že by to mělo být snadno vyrobitelnétumlik píše:Proč by to nešlo udělat, co je tam za problém? Nechej tam rádius od frézy jaký chceš, a já ti to na přesno dodělám do ostrého rohu co bude navazovat na ten obloukČistě teoreticky tam jde v tom profilu osadit třeba mikuláš, nebo prdel jeptišky, ostrý roh bez rádiusu je to nejjednodušší