Řezání laserem nebo frézování ostrých spojů překližky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahoj,
jsem tu nový a pokouším se o takový projekt 3D tiskárny.
Rád bych zjistil, jak se budou ceny pohybovat i s materiálem za vyřezání překližky 18mm, ve které budou spoje na ozub, proto je potřeba velmi přesný řez. Nejsem si jistý, co mám tedy vlastně poptávat, jestli laser, nebo CNC frézu.
Můžete mi prosím napsat, kdo by měl cca za měsíc volné kapacity a jaká by byla cena za bm řezu? Bude se jednat asi o 10-15 dílů od 10 do 80cm.
V příloze přikládám příklad soubour SVG, tak snad to bude použitelné. Jedná se o bočnici osy Z. Jsem z Brna, takže ideálně někoho z okolí, materiál bych buď přivezl, nebo pokud máte k dispozici?
Prosím o případné připomínky.
Děkuji
Ivica
jsem tu nový a pokouším se o takový projekt 3D tiskárny.
Rád bych zjistil, jak se budou ceny pohybovat i s materiálem za vyřezání překližky 18mm, ve které budou spoje na ozub, proto je potřeba velmi přesný řez. Nejsem si jistý, co mám tedy vlastně poptávat, jestli laser, nebo CNC frézu.
Můžete mi prosím napsat, kdo by měl cca za měsíc volné kapacity a jaká by byla cena za bm řezu? Bude se jednat asi o 10-15 dílů od 10 do 80cm.
V příloze přikládám příklad soubour SVG, tak snad to bude použitelné. Jedná se o bočnici osy Z. Jsem z Brna, takže ideálně někoho z okolí, materiál bych buď přivezl, nebo pokud máte k dispozici?
Prosím o případné připomínky.
Děkuji
Ivica
Jednak jsi patrně soubor zapomněl přiložit, alespoň já ho nevidím. Co je ale hlavní otázkou, co Tě vede stavět to z překližky. Jednu takovou 3D tiskárnu jsem již z překližky viděl, tedy mnohem slabší než 18 mm, a jako umělecké dílo to bylo pěkné. Když si ale vezmu, že se mi rozměry budou měnit podle vlhkosti... No já jsem zůstal u duralových profilů pospojovaných spojkami z 3D tiskárny. První 3D tiskárnu si musíš koupit a další si již tiskneš 

-
Ahoj.
Pokud to chceš ze dřeva tak není problém se domluvit. normálně dělám dřevěné věci na zámky.
Určitě bych byl spíše pro frézování. řez je bez opálení a lépe se následné slepuje
jen jsem cca 30km D1 což z brna není tak daleko
Pokud to chceš ze dřeva tak není problém se domluvit. normálně dělám dřevěné věci na zámky.
Určitě bych byl spíše pro frézování. řez je bez opálení a lépe se následné slepuje
jen jsem cca 30km D1 což z brna není tak daleko
Ahoj, cca za hodinku prilozim soubor, jak budou vypadat se spojenim na ozub. Pokud to bude pouzitelne, tak vytvorim zbytek.
Ramboo: chci to zkusit vyrobit zatim ze dreva, protoze mam velice priskrceny rozpocet a je to takovy experiment. Pokud to dopadne dobre, tak to casem udelam z hliniku. Ted chci experimentovat.
Havelaircraft: to by bylo vyborne, kterym smerem? Rekl by si mi, za kolik by si mi to narezal? Mas i moznost i zajistit preklizku? Jaky typ zamku by si pripadne pouzil? Mel sem v planu spojeni na ozub, ale necham se pripadne presvedcit.
Podle nicku predpokladam, ze mas co docineni s modelarinou, je to tak?
Ivica
Ramboo: chci to zkusit vyrobit zatim ze dreva, protoze mam velice priskrceny rozpocet a je to takovy experiment. Pokud to dopadne dobre, tak to casem udelam z hliniku. Ted chci experimentovat.

Havelaircraft: to by bylo vyborne, kterym smerem? Rekl by si mi, za kolik by si mi to narezal? Mas i moznost i zajistit preklizku? Jaky typ zamku by si pripadne pouzil? Mel sem v planu spojeni na ozub, ale necham se pripadne presvedcit.

Podle nicku predpokladam, ze mas co docineni s modelarinou, je to tak?
Ivica
Naposledy upravil(a) Bojkas dne 1. 7. 2015, 6:44, celkem upraveno 1 x.
-
ahoj
nejde mi to otevřít tak ti neřeknu. jsem z obce Chocerady.
více o mě http://www.havelaircraft.cz/
překližku mám ale potřeboval bych ten výkres
nejde mi to otevřít tak ti neřeknu. jsem z obce Chocerady.
více o mě http://www.havelaircraft.cz/
překližku mám ale potřeboval bych ten výkres
-
třeba DWG nebo tak něco dxf.
Ale v nouzi i jako obrázek s kotami. tak z brna je to sem cca hodinu a čtvrt. ale je to trochu dále
Ale v nouzi i jako obrázek s kotami. tak z brna je to sem cca hodinu a čtvrt. ale je to trochu dále
asi jak kdo.. někdo používá tužku a papír a kreslí výkresy, někdo nestrojařskou patlaninu sketchup a různé Corely atd pak tady máš strojařskou skupinu 2D CADů pro které není dxf dwg problém.. typicky autocad draftsigt atd.. až pak po skupinu plnohodnotných 3D strojařských programů typu solidworks atd.. obvyklé je pro strojařské díly používat nějaké rozumné typy podkladů otevřitelných v strojařských programech..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
návrhy převážně v CAD. Ale stačí vpodstatě v čemkoliv z čeho dostaneš nějaké křivky.
STL by taky měl jít přečíst,ale bude se to muset upravit
Dobrý je draftsight, je zadarmo stačí jen registrace.
Já většinou používám jen zámky viz jako je kabička na fotkách tam je to dobře vidět http://www.havelaircraft.cz/Vrtule-Prop ... ch-3-Blade
STL by taky měl jít přečíst,ale bude se to muset upravit
Dobrý je draftsight, je zadarmo stačí jen registrace.
Já většinou používám jen zámky viz jako je kabička na fotkách tam je to dobře vidět http://www.havelaircraft.cz/Vrtule-Prop ... ch-3-Blade
Tak sem to nakreslil v Photoshopu, uložil jako PNG, které jsem otevřel v inkscape zvektorizoval a uložil jako do DXF. Možná to zní složitě, ale je to jednoduché a rychlé.
Určitě rychlejší, než se naučit v CADu, tak snad to bude za něco stát.
Je to použitelné?

Je to použitelné?
- Přílohy
-
- cnc3.dxf
- (16.65 KiB) Staženo 239 x
-
Takhle je to super.
Více jsem ti poslal do SZ
Více jsem ti poslal do SZ