Ako definovať "Diamond Unigrav" ako nástroj v PhotoVcarve

CAM software
Odpovědět
peterd

5. 7. 2015, 4:28

Zdravím,

vedel by mi niekto poradiť ako správne nadefinovať v TOOLS "PhotoVcarve" alebo aj v CUT2D od Vertic...ako nástroj "Diamond Unigrav"
aby správne pracoval. (Mám CNC Kompas F600 riadený MACH3)....Prípadne ako správne nastaviť v MACH3 nulovú polohu
..na dotyk materiálu s ohľadom na napruženie hrotu....Samozrejme budem povďačný za akékoľvek rady a doporučenia
Vopred ďakujem za odpovede

Peter
peterd

8. 7. 2015, 9:04

peterd píše:Zdravím,

vedel by mi niekto poradiť ako správne nadefinovať v TOOLS "PhotoVcarve" alebo aj v CUT2D od Vertic...ako nástroj "Diamond Unigrav"
aby správne pracoval. (Mám CNC Kompas F600 riadený MACH3)....Prípadne ako správne nastaviť v MACH3 nulovú polohu
..na dotyk materiálu s ohľadom na napruženie hrotu....Samozrejme budem povďačný za akékoľvek rady a doporučenia
Vopred ďakujem za odpovede

Peter
Nie je nikto čo má nejaké skúsenosti ?? Uvítam akékoľvek poznatky s gravírovaním s Diamond Unigrav......
Ďakujem

Peter
slezak77

8. 7. 2015, 10:35

Sice to neznám, ale koukám, že je to na způsob odpružené fixy co se používá jako nástroj na malováni plošných spojů. A to asi pro nerovnost povrchu, jak jde vidět na videu CauCau. Definice nástroje bude určitě záviset na znalosti průměru toho diamantového hrotu který škrábe ten povrvh, potom nastavení pass depth, což asi nebude více jak 0,1mm max. Samotný tvar se bude asi gravírovat jako kapsa. Pro photo carve si myslím, že to použitelné nebude, právě k vůli tomu odpružení. V cut2d už ano, Aspire si myslím by byla lepší volba, nebo Vcarve. ten hrot je odpruřený a tak se dá vytvořený objekt ve 2d cadu frézovat třeba na tu placaticy na kořalku, nebo jiný oblý povrch. Opět video. Na vrcholu je hloubka nula nic a na okraji musí hrot být třeba 1cm pod. Tedy se nastaví Z0 -10, hlobka frézování 0,1 a odpružený hrot se postará o zbytek.
Nevím jestli jsem to popsal dost rozumitelně, pokud ne můžu to nějak doplnit, ale v každém případě to budeš muset asi odskoušet a trochu experimentovat.
Jo a nevypadá to věru zle, pokud se bavíme o tomhle:
https://www.google.cz/search?q=diamond+ ... 3w39iEM%3A" onclick="window.open(this.href);return false;
peterd

15. 7. 2015, 10:41

slezak77 píše:Sice to neznám, ale koukám, že je to na způsob odpružené fixy co se používá jako nástroj na malováni plošných spojů. A to asi pro nerovnost povrchu, jak jde vidět na videu CauCau. Definice nástroje bude určitě záviset na znalosti průměru toho diamantového hrotu který škrábe ten povrvh, potom nastavení pass depth, což asi nebude více jak 0,1mm max. Samotný tvar se bude asi gravírovat jako kapsa. Pro photo carve si myslím, že to použitelné nebude, právě k vůli tomu odpružení. V cut2d už ano, Aspire si myslím by byla lepší volba, nebo Vcarve. ten hrot je odpruřený a tak se dá vytvořený objekt ve 2d cadu frézovat třeba na tu placaticy na kořalku, nebo jiný oblý povrch. Opět video. Na vrcholu je hloubka nula nic a na okraji musí hrot být třeba 1cm pod. Tedy se nastaví Z0 -10, hlobka frézování 0,1 a odpružený hrot se postará o zbytek.
Nevím jestli jsem to popsal dost rozumitelně, pokud ne můžu to nějak doplnit, ale v každém případě to budeš muset asi odskoušet a trochu experimentovat.
Jo a nevypadá to věru zle, pokud se bavíme o tomhle:
https://www.google.cz/search?q=diamond+ ... 3w39iEM%3A" onclick="window.open(this.href);return false;
Pekný deň,

ďakujem za odpoveď....ano uvedomil som si, že je nutné experimentovať.....problém mi robilo to odpruženie....stále mi to rilo do materiálu aj mimo záber.....asi som nemal správne nastavené to Z0......
V photoVcarve sa nastaviť nedá ale v CUT 2D už ano...skusím...
Peter
slezak77

15. 7. 2015, 11:22

Jak jsem zmiňoval, na PhotoCarve to nebude použitelné, protože ten pracuje s pevnými nástroji a vytváří různé hloubky dráhy. Tím vzniká požadovaný obrázek.
Odpovědět

Zpět na „CAM“