20. 7. 2015, 4:13
OK, tak až budeš po operaci kýly tak si to třeba tahej. Tobě pak tam něco rupne a půjdeš na reoperaci, ne já. Když mi řekne doktor (kterému jako jednomu z mála věřím, že jen tak nepindá), že nemam tahat víc jak 15kg tak z toho vycházím. Ostatně už mi stačilo, když jsem v So musel trochu víc zabrat za křídlo brány, abych jí co nejvíce rozevřel a pak otevírat výklopná vrata a už jsem o jizvě věděl. Nemluvě že kvůli problémům se zády obecně nemůžu tahat nějaké extrémy - ještě tak 40 nebo 50 kg kdy to mam dostatečně pod kontrolou abych nezatížil záda. Nad tuto hmotnost to končí, že pak o zádech vím ještě minimálně týden po tom. Tahej si pro mě za mě, co chceš, tobě pak rupnou záda, ne mě. A věř mi, že stěhovákům rupnou poměrně dost často. Tolik k mému zdravotnímu stavu.
Sorry, ale psát bez znalosti konkrétních detailů něco o tom jestli někdo chce, aby něco šlo nebo nešlo (ať už se jedná o přepravní možnosti našeho vozového parku nebo možnosti kolik kdo je schopen nebo není schopen sám naložit) je teoretizování o ničem. Asi s prominutím nejsem blbec a nějakou dobu jsem nad tím přemýšlel, jestli to jsme schopni realizovat levněji než za 4 000,- nebo ne.
Samozřejmě ledacos může vyřešit mechanizace, ale tu teprve zajišťujeme (stavba portálového jeřábu s nosností 2t, sehnat paleťák, manipulační jeřáby případně žirafa atd.) a teď jí bohužel nemáme k dispozici a bude k dispozici až někdy v průběhu podzimu, nebo spíš konce roku.
Co se týče ceny. Nevím, z čeho usuzuješ, že jsem z prodejce loudil přepravu. Prodejci jsem řekl, že vzhledem k tomu, že celková cena včetně přepravy (tak jak jsem schopen jí reálně zajistit) je taková jaká je tak to neberu. Pokud bude někdy v budoucnu snižovat cenu tak ať se mi zkusí ozvat a já to znovu uvážím. Jestli nebude nikdy slevovat tak OK jeho rozhodnutí stejně jako moje že 14 000,- celkem to neberu a počkám na jinou příležitost (levnější stroj, blíže k Praze atd.). Tečka. Žádnou slevu jsem z něj tedy neloudil ať už obecně nebo kvůli přepravě. To že tam píše něco o slevě, která se nakonec z nějakých důvodů nekoná, je jiná věc. Takže sorry, ale nevím, co by na tom mělo být trapného. Prostě mě zajímá finální cena a peníze nerostou na stromě.
Technický stav nemá cenu hodnotit, když ani jeden z nás stroj neviděl.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa