pujčení/pronájem VZV Praha 4 Braník - vyřešeno

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
aleshonsa

14. 7. 2015, 2:46

Ahoj,
omlouvám se, ale nenapadlo mě lepší vlákno kam tuto poptávku vyvěsit.
Nevíte o někom, kdo by mi byl ochoten v Praze 4 - Braník pronajmout/půjčit vysokozdvižný vozík s nosností alespoň 2t? Řeším aktuálně jak přepravit a dostat do dílny frézku FA3U. Prodejce mi nabízí přivezení za 2 000,- ale bohužel má jen sklápěčku, tj. potřebuju vyřešit jak stroj sundat dolů (to především), dostat do haly a složit na místo (jak bych to měl dole, tak to zvládne i paleťák, ale když už bude VZV tak to lze udělat vše komplet). Našel jsem i půjčovny, ale je to drahé (2000,- pronájem/den + 3000,- přivezení na podvalníku + ještě když nebudu mít řidiče tak 6000,- /h řidič --- mam dostat ještě konkrétní kalkulaci).
Jinou alternativou je dovoz autem s hydraulickou rukou, ale to by vyšlo řekněme 3x tak dražší než nabídka od prodejce. Anebo jsem pak dostal nabídku od stěhovací firmy, že mi to prý za 17 000,- přivezou, složí a umístí (nevím, jestli se to mu mam smát, nebo brečet) - to jsem samozřejmě řekl, že ne.

No v nejhorším to jistí ta hydraulická ruka.

Díky
Naposledy upravil(a) aleshonsa dne 22. 7. 2015, 6:11, celkem upraveno 1 x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kovoel

14. 7. 2015, 4:09

:roll:
Naposledy upravil(a) kovoel dne 22. 7. 2018, 8:48, celkem upraveno 1 x.
V20
testone
Sponzor fora

14. 7. 2015, 4:19

zavolej si jeřáb
s jeřábem se na rozdíl od VZV běžně jezdí po kšeftech skládat/nakládat cokoli
běžně se jezdí i na jeden kus
účtuje se +- 1000,- za hod + 50,-/km + DPH, za nějakou AD 8 i míň, u nás ve vidlákově 500,-
za půl hodiny není co řešit
na dotaz autojeřáb Praha mi první vyběhlo
http://www.autojeraby-jurkovic.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
elbarto

16. 7. 2015, 7:45

Obehni si firmy z okoli, resil jsem to stejne. Je to nejlevnejsi alternativa. Kdyz nejelo auto s rukou ukecal jsem skladnika, ktery mi jel vykladat a to chudat drncal s jesterkou cca kilak po koskach na melouch :-(
aleshonsa

19. 7. 2015, 3:15

Ona tam v jednom podniku elektrický VZV je, ale jen na 1,6t. Ty už mi dvakrát i něco skládali a měli jsme půjčený i paleťák. Jinak tam nic už není. Tohle je spíše rezidenční část. Dřív tam byly stavebniny, ale ty už jsou pryč.
S autojeřábem jsem moc nepochodil. V Praze to bohužel vše vychází na min. 3 000,-. Já jsem to nakonec zadal jedné firmě, co to skládala hydraulickým čelem. U prodejce se to naložilo VZV a tady to tedy stačilo jen spustit. Čela byla na 1,5t ale dolů to šlo rozumně, jen to neuzvednou. Nicméně byl to celkem porod, příště bych vzal raději auto s hydraulickou rukou.
Hlavní problém ale je, že to nemam stále zatažené dovnitř. Původně jsem měl domluvenou partu, co tam přijede a zatáhne to. Pak to ale vypadalo, že to udělají ti, co to přivezou, nicméně se to nepovedlo a partu na zatažení jsem už nesehnal, když jsem s nimi nebyl dohodnut. Uvidím jak to dopadne (on je problém, že je na dvoře hrbolatý vymlácený beton, ale víc chlapů to podle mě i po tom utáhne, pak se to musí táhnout do takového mírného stoupání, ale to by víc chlapů taky mělo zvládnout - dá se to všelijak odstrkovat tyčemi co se použijí jako páka atd.), ale když to nepůjde tak tam nakonec VZV stejně budu muset zavolat (což by bylo cenově dost blbé, to by samozřejmě vyšlo levněji si to nechat za ty 2 000,- přivézt a rovnou tam zavolat VZV, ale to jsme samozřejmě netušil že to takto dopadne).
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

19. 7. 2015, 5:19

4 až 6 prken (podle šíře základny ) 4 až 5 krátkejch lešenářskejch trubek ,pajsr nebo klidně jen 1,5tunovej hever.... z prken kolejnice na eliminování nerovností ...jeden středně inteligentní chlap + jeden podprůměrný ,ale ochotný poslouchat....
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 7. 2015, 6:09

na paletaku dobry dve a pul tuny ve dvou lidech po dlazebnich kostkach jen s pajzrem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
aleshonsa

19. 7. 2015, 6:44

No ono tak v podstatě dopadne. Bohužel já s tím teď hýbat nemůžu, protože se doléčuju po operaci tříselné kýly a táta s tím taky moc nezmůže, tak mam stěhovací partu. Akorát jsme udělali kravinu, že jsme to nechali dát na palety (už u prodejce). Zase mě ale napadlo, že by šlo palety rozbourat, aby zbyla jen podlážka. Případně bych mohl sundat nějaké příslušenství (svislou hlavu, rameno, ložisko) abych to odlehčil. To rameno bude mít taky třeba 100kg.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 7. 2015, 6:47

to by se melo dat vykejvat a odpajzrovat
jsem fa3 stehoval po dilne s cihlovou podlahou uplne sam
elbarto

19. 7. 2015, 7:24

Opet snadna rada :-) na offroad foru to tak delame, alespon se ukaze co tady je za typky. Uvar gulas (pokud neumis varit nebo tim radeji nekho z rodiny pover) a nakup nealko lahvace. Potom napis vyzvu: "stehuju kdo prijde pomoci" ?? Od toho preci podobna fora jsou. Vzdyt si nemusime jenom nedavat nebo se vytahovat, kdo co ma ci nema.
Pri dostatku pajcru nebo pajzru (divne slovo) trubek a lidi to nemusi byt zase takovy problem. Praxe ukazuje, ze bez jidla a piva neprijde nikdo :-)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 7. 2015, 7:50

dobrej napad
aleshonsa

20. 7. 2015, 5:07

Žirafou by to asi taky šlo. Na krátko většinou nosnost 2t mají. Spíš si ale myslím, že je to lepší táhnout na paleťáku. Žirafa má ještě menší kolečka než mají paleťáky a navíc by se měla frézka tendenci při přesunu kývat. FA3 jsou těžké na předek, protože je tam konzola se stolem. Mam představu když by se tam najelo paleťákem takto zepředu aby byla zátěž na velké dvojkolí u oje tak že to pojede lépe. Otázkou je, jestli se tam takto dá zajet - konzola přesahuje před předek podstavy 460mm (včetně klik). Spíš by se žirafa hodila na to přizvednout to, vytáhnout paletu a dát pod to válečky a prkna. Po válečcích by to asi jelo lépe vzhledem ke kvalitě povrchu. Jenomže žirafu teď rychle neseženu, paleťák už mam v půjčovně rezervovaný.
On je problém, že se frézky naložily na palety. Vycházelo to totiž z představy, že ti co to přivezou tak to spustí dolu čelem (což taky udělali) a pak to zatáhnout dovnitř (což už neudělali, protože když viděli povrch a podmínky tak to vzdali). Tj. naložení na palety se zdálo lepší než na špalky, protože se to může nabírat libovolně ze všech 4 stran a nehrozí, že tam třeba bude vadit nějaký podkládací trámek. Kdybych tušil že to takto dopadne tak jsem to nechal přivézt hydraulickou rukou, složit na trubky (ty i máme připravené) a měl jsem předjednanou stěhováckou partu za 1 000,- co to dovnitř dovalí. Teď jsem se nakonec na ně musel obrátit stejně, akorát že je tam zdržení kdy stroje stojí na dvoře a jsou strčené na paletách, což není právě úplně ideální pro přesun.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Rambo007

20. 7. 2015, 5:28

Takový nosič kontejnerů, také není marný http://www.rambousek.cz/Soustruh/" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

20. 7. 2015, 5:34

Ten by se na dvůr sice asi dostal (musí se tam vytočit z ulice), ale do dílny to nestrčí - musel by se natočit o 90st a tam se bez manévrování nenatočí ani osobní auto.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

20. 7. 2015, 5:42

Ono je škoda, že já nemam za co zaháknout třeba naviják. Mam tam kladkostroj na 2t. Ani na dvoře není žádné místo k zaháknutí, ani pak pro zatažení do dílny. S tím by to byla brnkačka. Ještě tak mě napadlo se pro tažení po dvoře postavit do vrat s autem a zaháknout to za kouli tažného zařízení. Ale bojím se, aby se nevytrhlo, protože je to dělané tak na přívěs o celkové hmotnosti 800kg a s daleko menším valivým odporem. Tohle má 2t a valivý odpor (ať už paleťák nebo válečky) daleko větší. Nicméně do dílny by to stejně pak jinak nešlo.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“