Oprava lednice
Asi mi lednice samnsung prestala chladit, lcd ukazuje 20 st a řekl bych že kompresor nejede. Neopravoval jste to někdo svépomocí ? podle mě to bude nějaká blbost.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
tam je vlastně jenom termostat a kompresor, jestli přestala jit najednou tak to bude ten termostat. změř jej jestli spína a je to... pokud to není termostatem tak je to na servis... doma to asi nenapllníš...
co jsem našel servis na samsung nějaký bmk tak reference nic moc. Podle mě to bude blbost, mrazák normálně chodí ale do lednic jsem se nikdy nehrabal.
IQ156
IQ156
relátko se ti mohlo v tomhle vedru přilepit
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Ono je to lednice s mrazákem a mrazák chodí v pohodě. Jen vršek zlobí. Včera jsem jí ještě asi na 5 minut vypnul a teplota klesla na 10°a dnes tam jsou 4° ale kolísá. Když jsem šel do práce bylo tam 10°. Co jsem se dočetl tak to může být vadné čidlo rozmrazovaní nebo přerušené tělísko rozmrazování. Pochopil bych že pokud by bylo seklé to čidlo rozmrazování tak to bude topit a neuchladí se to. Pokud by bylo přerušené to vyhřívací těleso tak netuším proč by to mělo hřát. Kompresor bude asi v pohodě když mrazák jede. Nepředpokldádám že jsou tam 2 kompresory. Dnes si z práce vezmu měřák a uvidím co naměřím.
IQ156
IQ156
no to je právě ono , dva nebo jeden ??? dělá se obojí , pokud jeden tak může být studený vzduch honěný ventilátorem nahoru do lednice , a v tom případě tam je někde na desce relé které taky rádo odchází , ta deska někdy bývá zezadu a to pod výměníkem , už jsem jich pár opravoval opravdu zábava 

Tak jsem vykuchal teplotní čidlo o kterém jsem si myslel že bude v háji ale vypadá to že není ( mění se cca od 3k do 6k podle toho jak na něj pouštím teplou vodu).
Jediné co mě trochu zaráží je že když je to čidlo zapojené v lednici tak na lcd svídí špatná hodnota která se sice měni ale dost pomalu ( asi aby se při otevření neblba regulace). Dále mi přijde že neslyším ventilátor co by měl ( jak předpokládám ) foukat studený vzduch nahoru do lednice. Kompresor je jeden a běží. Taky je tam klapka která pravděpodobně uzavírá lednici když se přepne do režimu dovolená a tedy pak nechladí vrše. Ta klapka je na KM a já debil jsem se nepodíval v jaké byla poloze když jsem to rozebral.
Jediné co mě trochu zaráží je že když je to čidlo zapojené v lednici tak na lcd svídí špatná hodnota která se sice měni ale dost pomalu ( asi aby se při otevření neblba regulace). Dále mi přijde že neslyším ventilátor co by měl ( jak předpokládám ) foukat studený vzduch nahoru do lednice. Kompresor je jeden a běží. Taky je tam klapka která pravděpodobně uzavírá lednici když se přepne do režimu dovolená a tedy pak nechladí vrše. Ta klapka je na KM a já debil jsem se nepodíval v jaké byla poloze když jsem to rozebral.
IQ156
IQ156
Pokud by někdo chtěl lednici na díly tak příští týden bude k dispoziti a v pátek půjde pryč.
IQ156
IQ156
vzdal jsi to?
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Lednici jedině celou, pak si z ní ten kompresor vyndej.
Jo jo vzdal jsem to nemám na to náladu. Nějako dobu mi dole v mrazáku tekla voda, zamrzala a pak začala voda vytékat z lednice. Tak jsem vyměnil těsněn a přestalo to. A pak ,asi po měsíci ,( zak začalo být horko) přestala chladit nahoře. Po rozebrání jsem zjistil že je namražená. Po odmražení vydrží tak týden než se zase namrazí natolik že to jídlo v lednici je na hraně. Po změření rozmrazovacího tělíska jsem zjistil že je přerušené ( jak se to namrazilo tak došlo ke zkroucení chladícíh i topných tubic) a tak došlo bud k přerušení topné trubice tím nebo odešla sama tím jak to dlouho rozmrazovalo ( to byla asi příčina toho špatného těsnění). Taky mohlo odejít námrazové čidlo a to způsobilo že to pořád rozmrazuje. Tak jako tak by to bylo vyměnit námrazové čidlo ( to by asi nebyl problém), a vyhřívání pro rozmrazování ( což je součást chladící spriráli) což nevím jestli vůbec jde koupit. A pokud by to kupit šlo tak jen s hladícím okruhem. Ten předpokládám je ke kopresoru letovaný. A jelikož potřebuju mít potraviny poživatelné a nemůžu se v lednici týden hrabat ( když pominu že díly se na ní snad ani tady nedají koupit, co jsem viděl ta ebay a jiní v pohodě) a čekat na díly. Zkoušel jsem volat do servisu samsung ale asi toho mají hodně když mi nezvedli v 13.30 telefon. Taky nemám náladu na nějaký vyměnovače to tomu stejně prd rozumí ( viz vlákno o autoservisech), nebudu mluvit ani to tom co o nich píšou obložení zákazníci na netu.
Takže jsem včera koupil novou a v pondělí mi jí přivezou.
Jo jo vzdal jsem to nemám na to náladu. Nějako dobu mi dole v mrazáku tekla voda, zamrzala a pak začala voda vytékat z lednice. Tak jsem vyměnil těsněn a přestalo to. A pak ,asi po měsíci ,( zak začalo být horko) přestala chladit nahoře. Po rozebrání jsem zjistil že je namražená. Po odmražení vydrží tak týden než se zase namrazí natolik že to jídlo v lednici je na hraně. Po změření rozmrazovacího tělíska jsem zjistil že je přerušené ( jak se to namrazilo tak došlo ke zkroucení chladícíh i topných tubic) a tak došlo bud k přerušení topné trubice tím nebo odešla sama tím jak to dlouho rozmrazovalo ( to byla asi příčina toho špatného těsnění). Taky mohlo odejít námrazové čidlo a to způsobilo že to pořád rozmrazuje. Tak jako tak by to bylo vyměnit námrazové čidlo ( to by asi nebyl problém), a vyhřívání pro rozmrazování ( což je součást chladící spriráli) což nevím jestli vůbec jde koupit. A pokud by to kupit šlo tak jen s hladícím okruhem. Ten předpokládám je ke kopresoru letovaný. A jelikož potřebuju mít potraviny poživatelné a nemůžu se v lednici týden hrabat ( když pominu že díly se na ní snad ani tady nedají koupit, co jsem viděl ta ebay a jiní v pohodě) a čekat na díly. Zkoušel jsem volat do servisu samsung ale asi toho mají hodně když mi nezvedli v 13.30 telefon. Taky nemám náladu na nějaký vyměnovače to tomu stejně prd rozumí ( viz vlákno o autoservisech), nebudu mluvit ani to tom co o nich píšou obložení zákazníci na netu.
Takže jsem včera koupil novou a v pondělí mi jí přivezou.
IQ156
IQ156
cim vic je takovy spotrebic "vymakany" tim vic je tam kurvitek, kdyz ji koupim za 20k a po 5ti letech zdechne, tak je levnesi koupit 3x po 5k, zima bude v obou stejna
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
a místo auta si koupit Dacii Logan a místo masivu dřevotřísku z Ikei atd... ještě že máme dnes na výběr a nemusíme si kupovat šunty (pokud na to máme..)filla píše:cim vic je takovy spotrebic "vymakany" tim vic je tam kurvitek, kdyz ji koupim za 20k a po 5ti letech zdechne, tak je levnesi koupit 3x po 5k, zima bude v obou stejna
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
vem si prasek, moc to eskalujes
ono misto mokryho masivu je mozna ta drevotriska lepsi, u aut je to podobne, ani ty nemecky auta uz nejsou to co byvaly, jaguar patri indum,... ja si radeji koupim 5x lednici za 5k a budu mit "zaruku" 10let, nez jednu za 20k, ktera mi po peti letech zdechne

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."