A to jsou naše mašinky
-
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no já nevím, ale mě tato otázka přijde nějak divně ,přeci v těchto podmínkách jde vyrábět cokoliv , jsou tu lidi co vyrábějí cnc pomalu na koleně a stímto jde udělat pomalu jakoukoliv mašinku,tak v čem je problém, nikdo tady nedá podrobnej fer plán, to snad ani nejde to je na každým jak to sestrojí 

Já myslím, že Pavel nechtěl vyrábět žádné CNCčko. Myslím, že chce prostě vyrábět normální klasické soustruhy a pak prodávat kutilům. Nebo alespoň tak jsem to pochopil.
Ale myslíš, že budeš moci konkurovat čínským Noellům? Nebo Vávrovi?
Jinak je to moc pěkná dílna. Taková dílna je jednou můj sen. Jen nevim kde vzít zakázky
Ale myslíš, že budeš moci konkurovat čínským Noellům? Nebo Vávrovi?
Jinak je to moc pěkná dílna. Taková dílna je jednou můj sen. Jen nevim kde vzít zakázky

-
Toto je jen zlomek našich strojů a dokážu udělat honě věcí,ale rozhodně né vše. Nechci dělat CNC stroj a ani vyrábět mini na kšeft. Jen jsem myslel, že by mohl mít někdo v hlavě nějakou zajimavou konstrukci. Přemyšlim o tom, že si něco postavim už nějakou dobu, abych na malé věci co dělám nemusel honit 18ku. To je všechno. Na internetu jsem nic nenašel, tak jsem to zkusil u vás.capumpor píše:Nebo si možná chce udělat jen jeden pro sebe. Kdo ví?
No nevím, ale stavět soustruh na malé věci mi přijde poněkud šílená myšlenka. Komerčně to je téměř nesmysl a pokud by šlo o to, doplnit si dílnu, tak myslím, že levněji a s podstatně lepším výsledkem se dá něco koupit po bazarech nebo na netu. Netvrdím, že se sežene něco konkrétního hned, ale kdo hledá a je trpělivý, najde co potřebuje, nemluvě o tom, že se dnes dá koupit takový stroj klidně kdekoliv v zahraničí (a někdy i levněji než v tuzemsku). Jinak pokud přesto chcete najít nějakou inspiraci, tak vřele doporučuju tyhle stránky: http://www.lathes.co.uk/index.html .pavel jara píše:Toto je jen zlomek našich strojů a dokážu udělat honě věcí,ale rozhodně né vše. Nechci dělat CNC stroj a ani vyrábět mini na kšeft. Jen jsem myslel, že by mohl mít někdo v hlavě nějakou zajimavou konstrukci. Přemyšlim o tom, že si něco postavim už nějakou dobu, abych na malé věci co dělám nemusel honit 18ku. To je všechno. Na internetu jsem nic nenašel, tak jsem to zkusil u vás.capumpor píše:Nebo si možná chce udělat jen jeden pro sebe. Kdo ví?
Občas se dokonce i některé stroje zde popsané dají sehnat.
Super stránka .capumpor píše:vřele doporučuju tyhle stránky: http://www.lathes.co.uk/index.html .
Občas se dokonce i některé stroje zde popsané dají sehnat.

Pavle, já tě docela chápu. Já si také chtěl jednou postavit na koleně malý soustruh. Jenže si říkám: Proto abych ho vyrobil, tak potřebuji frézku. Koupil jsem jí. Pak vrtačku, vetší soustruh. A tak to šlo dál a dál. Dnes mám vybavenou dílnu, že bych mohl rovnou spustit výrobu a malý soustruh jsem stejně nepostavil.
Jestli se do toho pustíš, tak to pak časem můžeš osadit motorama a elektronikou a můžeš to mít i jako CNC.
Pro konstrukci lože bych zvolil asi dvě broušené tyče. Jako to má soustruh MAKUS. Nebo takový ten školní soustruh se šikmým ložem.
Jestli se do toho pustíš, tak to pak časem můžeš osadit motorama a elektronikou a můžeš to mít i jako CNC.
Pro konstrukci lože bych zvolil asi dvě broušené tyče. Jako to má soustruh MAKUS. Nebo takový ten školní soustruh se šikmým ložem.
70 - strana 47-58Peter55 píše:A neviete nahodou v ktorom cisle to bolo???Monteg píše:Pokud si dobře pamatuji tak v Urob si sám vyšel návod na stavbu malého soustruhu
71 - strana 46-59
72 - strana 49-63
73 - strana 53-59
75 - strana 58-60 (skříň pod tento univerzální soustruh)