RninoCam v.2.0
Muj oblibeny CAM povysil na verzi 2. Dockal se rady vylepseni a novych funkci,ktere ho priblizuji rodine tzv. velkych CAMu.
Je toho pomerne dost,mrkni se na jejich stranky.Hlavne rozsirili rotacni obrabeni o 2D operace,a umoznuji vyber hran teles pro krivkove obrabeni. Take uz lze definovat kolizni zony,coz mi v jednicce hodne chybelo.Zkratka je to konecne stabilni a slusny CAM za rozumny peniz.
Jelikoz me zada znemoznila uz nekolik dnu pracovat,tak jsem si ten SW dost otukal a muzu rict,ze nema chybu.Ja v nem ted v podstate nepostradam zadnou zasadni funkci,i kdyz musim uznat,ze kvalita generovanych drah se s temi drahymi SW neda srovnat.Porad chybi jakakoli optimalizace vysledneho kodu a ten je casto dost neefektivni.
Nicmene je to porad to nejlepsi,co se za rozumny peniz da sehnat.
Nicmene je to porad to nejlepsi,co se za rozumny peniz da sehnat.
Dobrý den, nějaké info o RhinoCAMu 2 + česká lokalizace je zde: http://www.rhino3d.cz/clanky/obrabeni/c ... lmill.html . Na českém manuálu intenzívně pracuji.
prichy: pan Slanina jsem já
O kurzu USD/EUR už jsem se vyjádřil v jiném příspěvku, je to bohužel politika výrobce a my s tím nic neuděláme. Firmy s touto politikou většinou neumožňují evropanům nákup v USA (maximálně tak kdybyste si tam přiletěl osobně), protože by si prakticky zlikvidovali lokální evropské prodejce, kteří dělají lokalizace atd.
prichy: pan Slanina jsem já

Kdz jsem si kupoval Rhinocam 1.0,objednal jsem ho v USA a nebyl nejmensi problem.Staci mala finta.Pokud je prijemce SW americky obcan zijici v CR,firma se vubec nebrani dat mu to za americke ceny.Staci si tedy nekoho takoveho najit a je vystarano.
Software je při prodeji většinou vázán na osobu nebo firmu. Nemůžete ho také půjčovat. Nechápu tedy ten nákup přes prostředníka. Jedině že ten člověk to koupí a Vám prodá. A to je taky vetšinou omezeno. Prostě u softwaru nejde o prodej ale pronájem. Což mě osobně docela štve. Když koupím program a po čase ho přestanu používat, rád bych ho prodal. Ale to nejde, protože ho nevlastním.
bobik: záleží na výrobci, třeba u Rhina je to otázka jednoho papíru - tzv. License transfer. Licenci můžete bez problému prodat a výrobce prodej "posvětí" tímto papírem, takže nový nabyvatel má doklad o legálnosti své licence.
"In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is."
Obecne plati,ze SW muzes pujcovat i pronajimat komukoli.Nakupem jsi se stal vlastnikem uzivatelske licence,nikoli SW a s tou muzes zachazet jako s jakymkoli jinym zbozim.Je uplne jedno,kdo na licencovanem SW pracuje.Firma ti posle klic a ten je garantem legalnosti SW.Nikoho nic vic nezajima.
Pozeral som si EULA pre Rhino a nie je tam uvedene ze licencia sa viaze na krajinu, ale len na osobu. Dalej je tam tiez uvedene, ze tuto licenciu mozem prenasat z jedneho pocitaca na iny, pokial zabezpecim aby sa pracovalo vzdy len na jednom z nich. A tiez tam nie je uvedene ze tuto nemozem zakupit cez strejdu v USA. Ten mi k tomu kupi notebook, ktory mi potom daruje a bude to za tu istu cenu co v CZ a este bude k tomu notas
. Netusim ako je to potom ale s updatovanim po inete, soft si predsa vie zistit kde som a asi podla serioveho cisla ci som tam kde mam byt. S tymto legalnym softwarom su len problemy...