Zdravím, plánuji přestavbu ŘS frézky s Philipsem 432 na cnclinux. Počítač s linuxem již mám a otázka je co budu potřebovat dál, jakou řídící desku a jaké rozšiřující desky pro vstupy a výstupy- o těchto věcech zatím toho moc nevím, vzláště jak vše propojit a natavit.
Na frézce jsou pohony indramat, 16ti místný zásobník nástrojů s hydraulickou rukou pro výměnu, odměřovací sonda a čtyřstupňové automatické řazení rychlosti pro otáčky vřetena. Do budoucna bych také chtěl čtvrtou osu.
Vřeteno:
motor- 2AD-100B- B050A1-AS03
měnič: KDA3.2-050-3-A0S-W1
Osy:
motor: MAC 071 A -0-ES-2-C/095-A-0 2ks
MAC 071 B -0-PS-2C/095-A1 1ks
měnič: TDM 3.2-20-300-W0 3ks
Napájení měničů TDM a KDA: KDV 2.1-100-220/300-220
Pokud již má tady někdo s podobnou přestavbou zkušenosti, tak budu vděčný za každou informaci.
Vašek
Přestavba frézky
já jsem třeba profi mašinu přestavoval a taky jsem o tom skoro nic nevěděl a nakonec to funguje..
začni jednou osou pak okopíruj další, pak přidej vřeteno, zásobník atd..
já to mám na mese 5i20ce se 72 IO + oddělovací desky..
nejdřív si zjisti jak se říděj ty tvoje drivery, vřeteno, jaké signály potřebuje řazení atd..
začni jednou osou pak okopíruj další, pak přidej vřeteno, zásobník atd..
já to mám na mese 5i20ce se 72 IO + oddělovací desky..
nejdřív si zjisti jak se říděj ty tvoje drivery, vřeteno, jaké signály potřebuje řazení atd..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU