Porucha - nejde nahodit hysraulika

Odpovědět
Rembrant.F
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2015, 6:24

Zdravím, pánové a dámové :)

Mam mensi problem.

Strucne receno:
spadla hydraulika, stroj nevi kde je a tak vyzaduje najeti ref. v ose "Z". Hydraulika pada a nejde nahodit. Kdyz nespadne sama, tak spadne pri pokusu o popojeti v ose "Z". Na koncaku nejsem (rezerva cca 300mm).

Chybova hlaska rika, ze je problem v odmerovani. Kdyz jsem povolil jezdec v pravitku, tak hydraulika bezela. Po opatrnem ocisteni (nemam moznost vytahnout pravitko, aniz bych nerozebral pul stroje) a dotazeni, hydraulika zase pada a vyskakuje stejna hlaska. Zkousel jsem pridrzet v elektroskrini prepinac (nevim jak se mu rika, ale diky nemu muzu popojizdet, kdyz jsem na koncaku) a nemomaha. Nejezdi a spadne opet hydraulika.

Muj zaver je, ze problem bude v pravitku a budu ho muset vyndat a dukladne ocistit popripade vymenit. Pokud, ale mate jine rady a napady, tak je rad vyzkousim nez zavolam servis.

Specifikace stroje: DM MH 1600W. Rizeni Heidenhain MillPlus.

Pripadne doplnujici odpovedi, rad doplnim.

Predem dekuji, za konstruktivni komentare bez srandicek :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2015, 6:53

pravitko vyndej a dovez na vycisteni a serizeni do heidnu
delaj i na pockani
docela to stoji ale bude jako nove
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2015, 9:16

Pravítko vyndej ,sundej ty plastový konce ,na vatičku uchošťouru nakapej lékárenský líh a přejeď skleněné pravítko po světle zkontroluj že tam není rozpatlaná kapka oleje ,zkontroluj jezdec .

A TEĎ TO HLAVNÍ u hajdoše MUSÍŠ seřídit mezeru vodítka podle typu !!! já mám 1mm na to se musí udělat zkušební podložka ,měl jsem podobnej problem .Myslím že ty pravítka ani čistit nemusíš stačí seřídit mezeru vodítka!!
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Rembrant.F
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2015, 9:53

VYŘEŠENO:

Nebýt mé lenosti, tak jsem málem rozebral stroj jen abych vytáhl pravítko. Nastesti jsem jeste vyzkousel prohodit konektory X <-> Z u odmerovani a pritom zjistil, ze to hazi jinou chybu, ale to nejdulezitejsi, ze konektory nebyly dotazeny sroubky a vibracemi se uvolnily. Osy jsem prohodil zase na puvodni mista, dotahl sroubky a tadáááá. Vse funguje :) Doufam, ze to neni jen nahoda a nepokakne se to znova :).

Dekuji kolegum robocop a fmodel za rady. Hodne zdaru a malo zmetku!
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“