Lití hliníku v Lomnici nad Popelkou
Zdravím a potvrzuji účast min. na sobotu a dál? se se ukáže
Přibalím nějakou záznamovou techniku, která umí FullHD, ale také vysoko rýchlostní záznam 1000 fps (bohužel v nízkém rozlíšení) i Arduino...
Jinak pokud by chtěl někdo z Vysočiny vzít, tak mohu ho nabrat někde po trase TR, JI, HB atd. nebo TR, ZR atd. stači SZ.

Přibalím nějakou záznamovou techniku, která umí FullHD, ale také vysoko rýchlostní záznam 1000 fps (bohužel v nízkém rozlíšení) i Arduino...
Jinak pokud by chtěl někdo z Vysočiny vzít, tak mohu ho nabrat někde po trase TR, JI, HB atd. nebo TR, ZR atd. stači SZ.
ten dotaz na dress code není úplně od věci, já teď zjistil, že vlastně žádné monterky nemám tak to asi budu muset náhradit starýma riflema. mimochodem, jaké jsou možnosti stravování v Lomnici, je tam nějaká picerie nebo něco tak, předpokládám že přece jen se něčeho budeme muset večer najíst, nebo vzít zásoby z domu sebou.
tak s tou picou je to fajn a stejně po desáté by se už jíst nemělo. Taky už mám sbaleno vyhrabal jsem tu nějaký starý chladiče z frekvenčáků a odřezky 5083ky, ale moc toho není snad to k něčemu bude. O odlévání opravdu nevím nic.
Někdo to už tady psal, já se na to normálně těším jako malej kluk, a navíc mi manželka včera sdělila, že ji přijedou na víkend kamarádky ze slovenska takže vlastně vůbec nevadí když tam zůstanu do neděle, že prej si aspoň udělaj dámskou jízdu, no není zlatá?
Tak snad se to vydaří , čaute zítra
Někdo to už tady psal, já se na to normálně těším jako malej kluk, a navíc mi manželka včera sdělila, že ji přijedou na víkend kamarádky ze slovenska takže vlastně vůbec nevadí když tam zůstanu do neděle, že prej si aspoň udělaj dámskou jízdu, no není zlatá?
Tak snad se to vydaří , čaute zítra
Nakonec jedu vlastním autem a budu do neděle. Tak budu mít jedno místo volné pokud by někdo z Prahy neměl odvoz. Taky mám nějaké ty odřezky, kameru beru taky a žena upekla bábovku.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Tak arduino, jo, aby toho nebyl přehršel.
Já můžu vzít tiskárnu, vlastní hliníkovou verzi Rebel I, rozměry tisku 280x280x200, kdyby to opravdu někoho zajímalo.
Ale toho času zas není tolik a hlavní program je lití, což mě právě zajímá.
Jinak pizzerie Al Capone je výborná, doporučuji.
Ohledně jídla, každý svou svačinku nebo by se dalo pořídit společně něco na stůl, je tam Penny otevřeno do 20:00, i když němce moc nepodporuji.
"NAKUPUJTE HEZKY ČESKY V NEMECKÉM SUPERMARKETU"
Já můžu vzít tiskárnu, vlastní hliníkovou verzi Rebel I, rozměry tisku 280x280x200, kdyby to opravdu někoho zajímalo.
Ale toho času zas není tolik a hlavní program je lití, což mě právě zajímá.
Jinak pizzerie Al Capone je výborná, doporučuji.
Ohledně jídla, každý svou svačinku nebo by se dalo pořídit společně něco na stůl, je tam Penny otevřeno do 20:00, i když němce moc nepodporuji.
"NAKUPUJTE HEZKY ČESKY V NEMECKÉM SUPERMARKETU"
Naposledy upravil(a) Eldžon dne 21. 8. 2015, 8:38, celkem upraveno 1 x.
Tak jsme právě s Robokopem dodělali přípravu na zítřek, ať to trochu odsýpá a zbytečně se nezdržujeme. Proto jsme vám neodpovídali, protože jsme celé odpoledne řezali, svářeli, brousili, vrtali a dělali spoustu dalších příprav.
Teď se pokusím odpovědět na některé dotazy, asi na něco zapomenu, tak se předem omlouvám:
1 - naproti fabrice je hospoda, sice jsem tam nejedl, ale kousek odtamtud je hospoda, kde levně a dobře vaří, takže proviant brát nemusíte
2 - před fabrikou je docela velký plac, takže s parkováním by neměl být problém, přinejhorším někdo bude parkovat za bránou
3 - dress code montérky, staré hadry, sako, malá večerní, prostě cokoliv co můžete zmazat a nebude vás bolet, když to zahodíte do popelnice, jinak doporučuji si vzít dvoje oblečení, jedno slušnější na návštěvu burzy, hospody apod. a jedno horší na práci
4 - já s sebou beru kameru a foťák, tak tam snad bude něco na záznam
5 - upozorňuji že podmínky jsou spartánské, takže spacáky s sebou, komu se to nebude líbit ve fabrice, tak kousek od tamtud je penzion 300Kč/noc
Jinak kdo jedete autem od Prahy, tak bacha v Turnově nad náměstím měří rychlost a rejžují na pokutách, plus za Turnovem občas stojí hlídka. Kdo pojede od Hradce, tak kolem Jičína taky občas stojí policajti. Tak ať to někdo nemáte dražší, než je nezbytně nutné.
Jinak snad se najde nějaká dobrá duše, která by mohla s sebou vzít zdroj s proměnným výstupním napětím, takový ten číňan s 1,5/3/5/6/9/12V nebo nějaké podobná napětí a aby to dávalo aspoň 600mA. Dneska jsme zjistili že to asi bude potřeba.
Teď se pokusím odpovědět na některé dotazy, asi na něco zapomenu, tak se předem omlouvám:
1 - naproti fabrice je hospoda, sice jsem tam nejedl, ale kousek odtamtud je hospoda, kde levně a dobře vaří, takže proviant brát nemusíte
2 - před fabrikou je docela velký plac, takže s parkováním by neměl být problém, přinejhorším někdo bude parkovat za bránou
3 - dress code montérky, staré hadry, sako, malá večerní, prostě cokoliv co můžete zmazat a nebude vás bolet, když to zahodíte do popelnice, jinak doporučuji si vzít dvoje oblečení, jedno slušnější na návštěvu burzy, hospody apod. a jedno horší na práci
4 - já s sebou beru kameru a foťák, tak tam snad bude něco na záznam
5 - upozorňuji že podmínky jsou spartánské, takže spacáky s sebou, komu se to nebude líbit ve fabrice, tak kousek od tamtud je penzion 300Kč/noc
Jinak kdo jedete autem od Prahy, tak bacha v Turnově nad náměstím měří rychlost a rejžují na pokutách, plus za Turnovem občas stojí hlídka. Kdo pojede od Hradce, tak kolem Jičína taky občas stojí policajti. Tak ať to někdo nemáte dražší, než je nezbytně nutné.
Jinak snad se najde nějaká dobrá duše, která by mohla s sebou vzít zdroj s proměnným výstupním napětím, takový ten číňan s 1,5/3/5/6/9/12V nebo nějaké podobná napětí a aby to dávalo aspoň 600mA. Dneska jsme zjistili že to asi bude potřeba.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
tak já mám taky připraveno
forma na víka ventilů na hvězdičák z vlastnoručně namíchané CT směsi
na to, že je to premiéra jen ze školních a knižních a internetových znalostí, je to docela použitelný
jedna hotová, další asi na místě
ještě jsem zvědavej, jak dopadne odlitek
zdroj asi mám, zkusím ho najít
forma na víka ventilů na hvězdičák z vlastnoručně namíchané CT směsi
na to, že je to premiéra jen ze školních a knižních a internetových znalostí, je to docela použitelný
jedna hotová, další asi na místě
ještě jsem zvědavej, jak dopadne odlitek
zdroj asi mám, zkusím ho najít
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;