Dobrý den,
vzhledem k tomu, že již nemám možnost pracovat na opravdovém stroji, stáhnul jsem si simulátor Heidenhain ITNC530.
Rád bych se zeptal, zdali máte někdo zkušenosti s tímto simulátorem.
Nejde mi totiž zprovoznit simulace provozu odladěného programu (na skutečném stroji pracovní mód) v okně, ve kterém je vidět celý stroj. Viz obrázek 1.
Pokud stisknu zelené tlačítko v pravém horním rohu které předpokládám, že znamená něco jako Cyklus na skutečném stroji, program nejede a zobrazí hlášení o Tabulce nástrojů.
V tabulce nástrojů je volaný nástroj definován (Obr. 2). Dále nerozumím Hlášce o H098 -> ano - NC Start, ne -> NC Stop.
Není mi jasné, co nebo které tlačítko v tomto simulátoru představuje povel ANO či NE.
Na opětovný stisk tl. Cyklus ani Enter simulátor nereaguje.
Pro zprovoznění jsem použil DEMO program. Rovněž nastavení simulátoru je standardní, jaké je po instalaci.
Simulátor v editačním módu funguje - viz. obr.3
Děkuji za Vaše názory
Heidenhain ITC530 - Simulátor
Začni tím obrazem, co máš úplně nahoře. Nad dolní lištou, kde jsou např, tlačítka "Začátek, Konec, Strana nahoru, Strana dolů", si myší překlikni na levou černou čáru nad tlačítky (jsou tam čtyři). Objeví se ti další tlačítka a poslední vpravo je "Reset + Start" a tím spustíš simulaci. Ne zeleným tlačitkem. Já bych si ale raději pomocí F11 našel jiné možnosti simulace a vybral z několika možností startu simulace třeba "Grafika + program" a pomocí tlačítka "Reset + Start" spustil simulaci. Proklikávej F11 a F12, najdeš další tlačítka, až najdeš tlačítko "Nástroj Zobrazit" a v simulaci bude i nástroj. Pomocí třech tlačítek vlevo si vybereš způsob zobrazení simulace a to ve 3D a podobně.
Jinak vřele doporučuji "http://heidenhain.webnode.cz/. Je tam i zprovoznění češtiny a pod.
Také ze mne není extra znalec a tak pokud píši co znáš, omlouvám se.
Jinak vřele doporučuji "http://heidenhain.webnode.cz/. Je tam i zprovoznění češtiny a pod.
Také ze mne není extra znalec a tak pokud píši co znáš, omlouvám se.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Nevím pokud to již víš , ale pokud ne tak jediný problém proč Ti to nejde je to že je to DEMO a má to trochu jiný formát ty programy. Stačí se podívat na program vytvořený v DEMO verzi v TXT prohlížeči , a pak na ten program ze stroje odladěný , a ejhle ten bude normálně textově čitelný a ten z DEMO plný nesmyslů. Ale na vše se najde cesta. Stačí otevřít v EDITaci adresář programů a tam si posunout soft tlačítka na volbu okna na půl , a v tom si ten program ze stroje přetáhnout z USB nebo kde to máš do složky programů . On si to překope a pak pojede normálně. Samozřejmě je v DEMO programu omezená velikost 100 bloků maximálně. Takže pokud je delší tak lze rozdělit do několika programů a založit si jeden program který je postupně bude volat jeden za druhým.

vždy je nějaké řešení . Až na vyjímky :-)
DCM: tool:table je zapnuta detekce kolizi na stroji....
vypni si ji - ikonka s okem (soft klavesa dole) (rucni rezim, 1. softklavesa zleva) oko -> stroj
to, co mas namysli s tim pohledem stroje je kinematika - prepinuti rezimu (vedle HELPu) vyberes zobrazeni pro obe obrazovky... v tom demu to moc nenabizi, ale na to, co chces to postaci...
vypni si ji - ikonka s okem (soft klavesa dole) (rucni rezim, 1. softklavesa zleva) oko -> stroj
to, co mas namysli s tim pohledem stroje je kinematika - prepinuti rezimu (vedle HELPu) vyberes zobrazeni pro obe obrazovky... v tom demu to moc nenabizi, ale na to, co chces to postaci...