3D sken do 3D modelu

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
Pajatool

3. 9. 2015, 6:55

Zdravím , prosím o pomoc nechal jsem si udělat sken kusu , a potřeboval bych z toho udělat 3D model , udajně by tuto funkci měl mít SOLIDWORKS , je tu někdo kdyo s tím má nějakou zkušenost?
našel jsem návod právě do SOLIDU , ale bohužel mám v práci pouze PRO/E a ten to neumí.

data skenu jsou v .STL , je to polygonální síť.

Kód: Vybrat vše

http://www.3d-skenovani.cz/solidworks
Díky
drk222

4. 9. 2015, 2:54

Do solidworksu byl modul co to uměl. Stál peníze navíc (minimálně stovky dolarů). Alespoň u veze co jsem kdysi používal. U tvarově jednoduchých těles to bylo i použitelné, tj detekovalo to rovné plochy, kruhové oblouky atd. U prostorových složitých těles to už tak snadno nezvládalo.

NIcméně převod body -> mesh-> objemové těleso umí i jeden free sowtware. Jmenuje se freecad. Zkoušel jsem na něm převést model člověka a animovaného softu a zvládl to. Jen upozorňuju že je to hoodně pomalé (pokud má stl hodně trojúhelníků) a neumí nahradit trojúhelníky jednoduchým tělesem jako ten addon do solidworksu. Nicméně z toho odělá 3d těleso které jde editovat (ořezat sloučit atd.), nebo použít jako šablonu. Z freecadu to pak jde uložit třeba jako step model.
franus

9. 9. 2015, 1:34

Zkus mi to stl poslat, pokusim se ti to hodit do nejakeho univerzalniho formatu.
Mail: wewe_2003@post.cz
Odpovědět

Zpět na „CAD“