Zapojeni čidla:

Mex

4. 6. 2015, 9:02

elbarto píše:Nevim zda tuhle hracku chci jeste do profi stroje montovat. Mate typ na CZ dodavatele idealne setu cidlo/display kteremu muzu verit nebo to bude to same prodavane pod CZ obchodni zackou ??
Tak napřed snad vyzkoušej, jak to funguje, ne?
Na výměnu za jiný je vždycky času dost.
Že k tomu číňan přilepil jiný popis ještě nemusí znamenat, že to bude fungovat blbě. Oni na tu dokumentaci obecně moc nejsou, já už se na ty jejich 100x oxerované a naskenované papíry ani nedívám.
elbarto

4. 6. 2015, 9:29

Funkci ( rostlinare hi,hi) vyzkousim to je jasne. Pouze se bojim spolehlivosti, aby to fungovalo furt. Delam na soustruh novou bednu i elektriku a nerad bych delal novy panel az tohle zemre :-(
Olpik

4. 6. 2015, 9:33

Proc hracku ? Indukcni snimac bude normalne funkcni pro citac a ani nepotrebujes magnet. nikdo to nehadal na fotce je schematicka znacka indukčního snimace -Hall senzor ma uplne jinou znacku - pokud se toho cinane drzi.Jestli se bojis ze to nevydrzi tak si kup znacku das za cidlo 2500 a posere se taky .
picom

5. 6. 2015, 4:45

Můžeš přeci použít indukční nebo magnetický snímač.
Podstatné je jak rychle umí snímat. Pro některý je hodně 10 Hz a jiný dá třeba 1000Hz

http://www.infrasensor.cz" onclick="window.open(this.href);return false; prodává nejen infra snímače a vše je z EU
elbarto

5. 6. 2015, 9:13

Rychlost snimani je v mem pripade myslim legracni. Vreteno soustruhu nastesti nejede v zadnych desitkach tis. otacek a nejaka absolutni presnost tez nehraje roli. Jen abych to cele nejak vychytal do rozvadece, pracne caknul novou barvou a po par mesich cele zase kuchal :-( Cinanum uz neverim nic a a netusim, jak je pripadne zamenne cidlo ze setu s display. Vstupni a vystupni hodnoty nikdo nezna, dokonce ani vyrobce. Jen jen slepe vyrabi co nekde skopcili.
V kazdem pripade vsem co sem napsali neco smysluplne dekuju.

Prve jsem obvolal oba ceske vyroce/dodavatele. Ochotny o snimacich vi vsechno na svete, ale bohuzel nenabizi zadne sety cidlo/display :-( Experimentovat nebudu, navic profi citace co nachazim na netu jsou docela obrovske. Asi budu testovat Cinanka a potom to risknu. Mereni verohodnosti otacek bude asi zajimave :-)
Mex

6. 6. 2015, 2:09

elbarto píše:Mereni verohodnosti otacek bude asi zajimave :-)
Na měření frekvence / otáček není moc co pokazil. To by se číňan musel moc snažit, aby to měřilo blbě.
Předpokládám, že ten otáčkoměr pojede jak s indukčákem, tak s Hallovkou. Jejich připojení a chování navenek bude stejné. Možná proto má v návodu popsanou tu Hallovku, protože to třeba dřív dodával s ní.
Kdybys sem dal odkaz na zdroj, odkud jsi to kupoval, tak jsme třeba mohli vědět víc.
Jinak to čidlo tam snad nebudeš mít zabetonované, takže odšroubovat jednu matku, vyndat čidlo a strčit místo něho jiné se stejným montážním rozměrem snad není taková práce.
A otázka bokem: když jsi to zkoušel, nepoužil jsi na test třeba omylem zmagnetizovaný kus plechu? Na ten by pak reagoval indukčák i Hallovka.
elbarto

6. 6. 2015, 6:15

Na magnet bez reakce na kov jede a pocita. Tak alespon v necem se snad nepletu. Pan z firmy Kotlin je neskutecne ochotny, musim smeknout. Pristi tyden da nejakou nabidku, ale bojim se, ze bude min 10x vice nez china set :-(
Pujcim si od kamose modelarske pocitadlo otacek at alespon ramcove overim verohodnost udaju. +- 10 procent bych bral za pohodicku.
Konec vypraveni frcim do Chotusic :-)
atlan

7. 6. 2015, 5:58

Pri sspravnej vzdialenosti cidla od zubu to bude chodit
elbarto

7. 6. 2015, 8:43

Jeste me napada jeden detail. Uvazuju zda je rozdil zda dam kovovy kus do silonu nebo udelam vystupek na kovovem kole. Cidlu je to doufam jedno ?? Ten silon s kouskem kovu se mi daleko lepe vyrobi :-)
elbarto

12. 9. 2015, 8:21

P.S. Vykuchal jsem moduly Festa ze srotaku a ziskal daleko elegantnejsi indukcni cidla, Zpracovani a provedeni je uplne jinde nez muj cinanek. Napajeni ve stejnem rozsahu tusim 10-30V. At nemusim vytahovat 30 kilove BMko radeji se zeptam. Kdyz pouziju jine cidlo nez to bylo v china setu s displejem bude to fungovat ? Logicky si rikam, ze kdyz je stejne napajeni mohl by i vystup byt podobny. Resi se tam nejaka frekvence nebo ten citac kousne ledacos ??
Mex

12. 9. 2015, 3:25

Jsou 4 možné konbinace, PNP a NPN a pak NO a NC.
Takže to bude chtít napřed to čidlo zprovoznit na stole s multimetrem.
NO a NC by ti asi fungovaly, i když by to původní bylo jiné.
Ale jestli je to PNP nebo NPN budeš muset zjistit a přizpůsobit tomu připojení (pokud je to jiný typ, než jsi tam měl původně).
elbarto

12. 9. 2015, 11:42

Ani jsem netusil, ze je tolik moznosti. Tohle je logicky a dostacujici vyklad, diky mistre.
testone
Sponzor fora

13. 9. 2015, 7:46

elbarto píše:Ani jsem netusil, ze je tolik moznosti. Tohle je logicky a dostacujici vyklad, diky mistre.
A co chceš slyšet?
Má Ti Mex vysvětlovat, jaký je rozdíl mezi NPN a PNP transistorem?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
elbarto

13. 9. 2015, 9:28

Ty vo.. Testone co pijes nebo si sedis na mozku ??? Odpoved Mexe mi stacila a pomohla, proto jsem mu normalne podekoval. Obcas fakt nechapu nektere realkce lidi, jako treba tu tvoji ...
testone
Sponzor fora

13. 9. 2015, 9:40

elbarto píše:Ty vo.. Testone co pijes nebo si sedis na mozku ??? Odpoved Mexe mi stacila a pomohla, proto jsem mu normalne podekoval. Obcas fakt nechapu nektere realkce lidi, jako treba tu tvoji ...
no vidíš - a já jsem to pochopil jako těžkou ironii
i tak se ta věta dá v daném kontextu pochopit
pokud to ironie nebyla, omlouvám se
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“