Potreboval by som poradiť či sa dá kúpiť niečo lepšie na začiatok na frézovanie hliníku ako toto do 5000€ :
http://www.cnc1.eu/sk/KompasVF45GS-CNC.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
maximálny rozmer obrobku bude 162x162 mm, výška max 10mm
Ak áno napíšte mi prosím neaké tipy
malá CNC frézka
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Predajca(vyrobca) tam ma uvedene : pre skutočné 3D aplikácie!
a v technickej specifikacii : Rýchlosť posunu 1000mm/min
Tie motory co tam su tocia pri 5mm stupani skrutky 3 otacky za sekundu.
Pouzit tam 12Nm motory a dosiahnut taketo vysledky? Neviem neviem.
Ale ten text na zaciatku hovoriaci o 3D obrabani svedci
1. Predavajuci nevie co je to 3d obrabanie
alebo
2. Predavajuci vie co je to 3d obrabanie a zavadza hned od zaciatku.
Je to proste cinska frezka s cinskymi motormi, cinskymi skrutkami. Stol to ma 800x240 co je x krat viac ako chces obrabat ty.
Na tie tvoje rozmery hladaj nieco mensie a hlavne s vretenom na hlinik. Aj ked kazdy napise ze chce maximalne XxY a do mesiaca to bude dvojnasobny rozmer co by chcel obrobit.
To vreteno v odkaze da 1250 otacok a na nejake CNC je tazko pouzitelne. Na hlinik uz absolutne NIEEE
Presnost mechaniky 0,03mm.... S tymi valcovanymi skrutkami neverim.
Ja mam frezku homemade, skrutky tiez cinske valcovane, stol 600x200, posuvy do 2400mm/min s motormi 4,5Nm.
Cize rychlost viac nez trojnasobok s motormi takmer tretinovymi. Ale trufat si tvrdit ze na dlzke 600mm to bude mat odchylku do 0,03mm? To nenahovaram ani sebe
a v technickej specifikacii : Rýchlosť posunu 1000mm/min
Tie motory co tam su tocia pri 5mm stupani skrutky 3 otacky za sekundu.
Pouzit tam 12Nm motory a dosiahnut taketo vysledky? Neviem neviem.
Ale ten text na zaciatku hovoriaci o 3D obrabani svedci
1. Predavajuci nevie co je to 3d obrabanie
alebo
2. Predavajuci vie co je to 3d obrabanie a zavadza hned od zaciatku.
Je to proste cinska frezka s cinskymi motormi, cinskymi skrutkami. Stol to ma 800x240 co je x krat viac ako chces obrabat ty.
Na tie tvoje rozmery hladaj nieco mensie a hlavne s vretenom na hlinik. Aj ked kazdy napise ze chce maximalne XxY a do mesiaca to bude dvojnasobny rozmer co by chcel obrobit.
To vreteno v odkaze da 1250 otacok a na nejake CNC je tazko pouzitelne. Na hlinik uz absolutne NIEEE
Presnost mechaniky 0,03mm.... S tymi valcovanymi skrutkami neverim.
Ja mam frezku homemade, skrutky tiez cinske valcovane, stol 600x200, posuvy do 2400mm/min s motormi 4,5Nm.
Cize rychlost viac nez trojnasobok s motormi takmer tretinovymi. Ale trufat si tvrdit ze na dlzke 600mm to bude mat odchylku do 0,03mm? To nenahovaram ani sebe