Ozubené kolo + pastorek
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahoj, potřeboval bych nějak nahradit ozubené kolo a pastorek ze staršího bouracího kladiva Hitachi. Nějak se dokázalo ožvejkat ozubené kolo a pastorek na hřídeli motoru, který do kola zapadá. Má to šikmé ozubení, a vůbec nevím o s tím, nechce se mi to kladivo vyhodit, třeba by šlo to kolo vyrobit nebo vyměnit za jiné. Bohužel do půlky toho poškozeného kola zapadá ještě jedno (velké, to je v pořádku), viz. fotky, ožvejkalo se to jen v místě dotyku s pastorkem. Troufnul by si na to někdo, že by se vyrobilo jiné kolo a pastorek? Ten pastorek by možná stačil jenom otočit na hřídeli motoru, ale kolo je třeba nahradit. Nebo nemá někdo nějaký jiný nápad na opravu? Ještě bych mohl zkusit koupit nějaká kola hotová, a nějak to dopasovat, ale momentálně nemám k dispozici dílnu... Mimochodem chtěl jsem napsat výrobci, ale firma, která v ČR tuhle značku zastupuje v oblasti nářadí, má nefunkční stránky, tak možná jedině napsat do Japonska. Co si o tom myslíte? Budu rád za každou pomoc nebo radu, díky.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim ze kola na dopasovani mozna sezenes ale az ti poslou cenovou nabidku a az ti poslou nabidku na dopasovani hodne rychle budes pelasit pro nove bouraci kladivo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
nevím jak přesně tady , ale ten pastorek je součást rotoru , ta hřídel bude na 99,9999% i s pastorkem z jednoho kusu , dělal jsem to už dvakrát že se pastorek odřízl , vyjiskřila se do hřídele díra a nový se zalísoval , ale je to dost pracné a může se poškodit vinutí . co koupit origo kolo a rotor ?
dej sem typ toho kladiva :
http://www.zbozi.cz/hledani/?q=rotor%20hitachi&strana=2" onclick="window.open(this.href);return false;
dej sem typ toho kladiva :
http://www.zbozi.cz/hledani/?q=rotor%20hitachi&strana=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohuzel to je presne, jak pise Robocop. Vyrobci se chteji zbatvit pro ne otravneho prodeje dilu, proto jsou ceny hodne vysoke. Pokazde, kdyz mi reknou cenu, je to spis k placi. Navic casto ani neprodavaji solo kolecko, ale celkou prevodovku.
Osobne si myslim, ze obzvlast pro firmu tohle nema smysl opravovat. Das dohromady prevody a zase zemre kotva. Sup s tim do bazace kam uz potom nikdy nemuzes
Nemam z Hitachi vubec dobry pocit, prodavaji svoje veci v marteketch a uz treba kvalita plastu nebo zpracovani se mi vubec nelibi. Otazka je jaka china firma je mozna dnes vlastnikem kdysi japan znacky
Nejsem vubec zastancem ani milovnikem znacky BOsch, ale jejich kladiva jsou neznicitelna i rukach UK bratru.
Osobne si myslim, ze obzvlast pro firmu tohle nema smysl opravovat. Das dohromady prevody a zase zemre kotva. Sup s tim do bazace kam uz potom nikdy nemuzes

Nemam z Hitachi vubec dobry pocit, prodavaji svoje veci v marteketch a uz treba kvalita plastu nebo zpracovani se mi vubec nelibi. Otazka je jaka china firma je mozna dnes vlastnikem kdysi japan znacky