elektronika na 2D CNC frézku

Odpovědět
Blesk

23. 11. 2008, 3:38

Předem přiznávám že co se týká elektroniky toho zas tak moc nevím (akorát že elektrika kope a není většinou vidět) jsem spíš staveč,lítač,strojař,takže toto jde trošku mimo mě.

Šasi CNC pro mně není problém,jedné jsem se už zbavil,druhá je prozatím jen v elektronické podobě,takže co se týká mechanické části ta je bez problémů,teď se ovšem dostáváme k druhé stránce věci a to té složitější. Pohon-zde bych použil krokové motory,to je nejspíš bez debat. Nevím si rady co z elektronikou,vzhledem k tomu že by to měla být jen 2D frézka (osa X a Y) by stačilo ovládání jen dvou krokových motorů,SW by měl být použitelný z CNC řezačky,prozatím jsem našel dle mně použitelný POLY.exe ( http://www.amcnc.cz/ ) Elektroniku k motorům co nejjednoduší.

Data bych chtěl získavat z CAD aplikací,takže připadájí v úvahu formáty DXF a možná PLT případně něco z vektorových formátů (CDR).

Mám možnost přístupu k profesionální CNC frézce i soustruhu,ale nemůžu tam tvrdnout hodiny při výrobě žeber atd.

Zrovna bych chtěl nabídnout pomoc s výrobou dílů z jakéhokoliv materiálu,obrábění by bylo: frézka,soustruh, (menší díly vyrobené na CNC) poté brusky BPH,BK. případně nějaké drobnosti i na jiných strojích.

Předem díky.
wegac
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2008, 3:49

na co to budes pouzivat, porad mi tam nejak chybi za Z osa :o kdyz uz to budes stavet
wegac

co nejde silou, jde jeste vetsi silou!
Blesk

23. 11. 2008, 6:38

wegac píše:na co to budes pouzivat, porad mi tam nejak chybi za Z osa :o kdyz uz to budes stavet
no osa Z bude mechanická,bude to čistě jen na frézování rovinných obrazců,žebra,přepážky,případně glavírování
wegac
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2008, 7:35

kdyz budes frezovat treba zebra, nejak musis frezu zvedat a spoustet, takze te Z osa stejne nemine. a to uz nemluvim o gravirovani.
wegac

co nejde silou, jde jeste vetsi silou!
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“