Omlouvam se za zakladani noveho temanu jde stale o problem s motorem Microcon ale protoze to potrebuju rychle zakladam nove tema aby si toho lide spise vsimli.
Jde o to ze tento motor uz se mi podarilo rozchodit v programu dodavanem vyrobcem Inmotion PC utilites. Coz jse sice fajn ale neodpovida tomu co vlastne potrebuju. Potrrebuju totiz tuto desku ovladat z externiho programu - potrebuji nastavovat krokovani pokazde jinak. Problem je ovsem v tom ze kdyz to programuji nastavim vse jako vyrobce tedy nastavim
port
rychlost 4800
bit stop 1
paritu NE
data bit 8
Prvni problem nastava v tom ze je nutne na dany motor odesilat cely retezec
[
M1
C7
R
]
a to bez uzavreni spojeni nebot pak se mi veskere nedokoncene prikazy automaticky vymazou. Toto bych jeste nejak chapal a odesilal prikazy v jedne lajne s casovou prodlevou v tomhle problem neni. Problem je v tom ze vyrobce do sveho manualu nedava presny postup pro navazani spojeni. Tudiz pokud odeslu data v tom spravnem poradu bud to vyhodi chybu a nebo se nestane vubec nic. Nicmene skoro v kazdem pripade se mi port RS232 zasekne tak ze je nutno restartovat pocitac.
Proto by mne zajimalo zda nekdo z vas jiz tento problem neresil a nenavedl me na spravne nastaveni portu.
Nastaveni krokoveho motoru Microcon.
Už jsem Vám psal mejla, až přijdu z práce, tak vyhrabu vše, co mám, a pošlu Vám to. Bohužel většinu toho mám pro ROMku, EEPROMky jsme moc nepoužívali.
Jen malé upozornění - dle mých zkušeností se nedá věřit všemu, co Microcon píše v manuálech. Některé vlastnosti deklarované v manuálu se chovají jinak.
Jen malé upozornění - dle mých zkušeností se nedá věřit všemu, co Microcon píše v manuálech. Některé vlastnosti deklarované v manuálu se chovají jinak.
Tak jsem našel na EEPROMku pouze jednu zakázku. Všechno co mám posílám v příloze, ale netuším, jestli Vám to k něčemu bude.
Šlo o výměnu spálených driverů za Microconácký řídící desky C1 (v podstatě to samé, co máte vy, jen bez výkonových stupnů, které byly v rozvaděčích extra a bylo OK).
Pokud jde o komunikaci, níže ještě uvádím nějaké pokyny přímo od výrobce (z jeho manuálu):
Kontroler M1486 obsahuje plně duplexní seriovou linku na úrovni TTL. Rozhraní RS232 nebo RS485 může být snadno realizováno pomocí jednočipových převodníků úrovně TTL na úroveň příslušného seriového rozhraní. Přenosová rychlost může být vybrána ze čtyř rychlostí pomocí vstupů BR0 a BR1 obvodu M1486 dle následující tabulky: (viz manuál).
Vzhledem k tomu, že zápis do paměti EEPROM není dostatečně rychlý, je třeba mezi jednotlivé povely, vysílané do kontroleru řady M1486E zařadit časové prodlevy tak, aby celkový čas připadající na vyslání jednoho povelu byl min. 0,5 s.
Zápis do paměti EEPROM kontroleru řady M1486E není po zapnutí napájecího napětí povolen. Před nahráním povelového souboru do M1486E1 je tedy nutné provést buď HWreset nebo vyslat povel "Reset". Před nahráním povelového souboru do M1486E2 nebo M1486E4 je nutné provést HW reset.
Šlo o výměnu spálených driverů za Microconácký řídící desky C1 (v podstatě to samé, co máte vy, jen bez výkonových stupnů, které byly v rozvaděčích extra a bylo OK).
Pokud jde o komunikaci, níže ještě uvádím nějaké pokyny přímo od výrobce (z jeho manuálu):
Kontroler M1486 obsahuje plně duplexní seriovou linku na úrovni TTL. Rozhraní RS232 nebo RS485 může být snadno realizováno pomocí jednočipových převodníků úrovně TTL na úroveň příslušného seriového rozhraní. Přenosová rychlost může být vybrána ze čtyř rychlostí pomocí vstupů BR0 a BR1 obvodu M1486 dle následující tabulky: (viz manuál).
Vzhledem k tomu, že zápis do paměti EEPROM není dostatečně rychlý, je třeba mezi jednotlivé povely, vysílané do kontroleru řady M1486E zařadit časové prodlevy tak, aby celkový čas připadající na vyslání jednoho povelu byl min. 0,5 s.
Zápis do paměti EEPROM kontroleru řady M1486E není po zapnutí napájecího napětí povolen. Před nahráním povelového souboru do M1486E1 je tedy nutné provést buď HWreset nebo vyslat povel "Reset". Před nahráním povelového souboru do M1486E2 nebo M1486E4 je nutné provést HW reset.
Urcite si to projedu kazdopadne diky.