Nové CNC z Rokycan II
- Martinhora
Video z toho nemam. Ono se to ani nestalo při frézování. Jen tak jsem si něco zkoušel .....
Co se týká toho zásobníku, tak jsou tam na dně jenom O kroužky - aby nepadalo železo na železo. V praxi je to tak, že vřeteno dojede cca 2 mm nad upínač a vtáhne si ho samo. Nic není potřeba domačkávat.
Co se týká toho zásobníku, tak jsou tam na dně jenom O kroužky - aby nepadalo železo na železo. V praxi je to tak, že vřeteno dojede cca 2 mm nad upínač a vtáhne si ho samo. Nic není potřeba domačkávat.
Pro podobne nehody mne napadlo zajisteni - dat do "bouracich" hran plosny spoj s tenkym spojem, ktery by byl NC, a pri nehode se aspon na chvili prerusil. Spise naporad, neverim,ze by nastroj udelal nahradni obvod.
A to na central stop.
Plosna varianta, vnitrni vrstva dps - spoj, pro hlidani nenabourani do stolu...
Proste takova levna nahrada opticke mrize.
A to na central stop.
Plosna varianta, vnitrni vrstva dps - spoj, pro hlidani nenabourani do stolu...
Proste takova levna nahrada opticke mrize.
- Martinhora
No já tam žádný zvláštní vibrace neslyším ... Je to obráběno 10 mm krátkou frézou. Pokud ji zapustím ještě víc do upínače - bude to chyceno přes břity. Do upínače ER16 neumím dát větší nástroj než 10mm. Ta 6ka kulovka byla vyložená 30mm - pokud ji zapustím víc - narazí mi upínač do obrobku.
Ono to není vidět, ale na té formičce jsou vnitřní rádiusy r2.5 takže abych to dodržel musím finishovat 4kou kulovkou. A kdybych předtím hruboval třeba 16kou, tak mi v těch rozích zůstane hodně masa a tu 4ku tam spolehlivě ulomím. Prostě jsem na jinej způsob obrobení nepřišel. Ale rád přijmu jakoukoliv radu - odborník nejsem .... Je pravda, že by asi 3břitá 10ka byla pevnější než 2-břit - ale prostě nemám.
Ono to není vidět, ale na té formičce jsou vnitřní rádiusy r2.5 takže abych to dodržel musím finishovat 4kou kulovkou. A kdybych předtím hruboval třeba 16kou, tak mi v těch rozích zůstane hodně masa a tu 4ku tam spolehlivě ulomím. Prostě jsem na jinej způsob obrobení nepřišel. Ale rád přijmu jakoukoliv radu - odborník nejsem .... Je pravda, že by asi 3břitá 10ka byla pevnější než 2-břit - ale prostě nemám.
když vyhrubuješ 16kou a pak chceš dělat finiš 4kou.. co ti brání udělat ještě zbytkové hrubování tou 4kou abys ji tam potom neulomil?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Martinhora
Teď jsem si to jen tak hodil do camu. Ikdybych upnul 16ku - tak by to vyšlo časově hůř. Ta 4-ka by pak jezdila strašně dlouho. Ale to je úplně jedno - čas mě vůbec netlačí a těch 15minut co to hrubovalo 10kou je pohoda. Jen pro představu: Hrubování 10kou 15min, hrubování 6kou kulovou, 11 minut, Finish 4kou kulovou 2 hodiny
Chlazeno lihem
Ono je třeba zajímavý si s camem pohrát a koukat na časy. Paradoxně kdybych tou 10 kou místo 3mm bral v Zku 5 - tak by to pak díky dokončování trvalo dýl o 10 minut ...

Ono je třeba zajímavý si s camem pohrát a koukat na časy. Paradoxně kdybych tou 10 kou místo 3mm bral v Zku 5 - tak by to pak díky dokončování trvalo dýl o 10 minut ...
no jasně můžeš dát zbytkový obrábění nebo práci na vybraných plochách ,ale u forem se ti může stát přesně jak říkáš, na CAMu necháš další hodinu i se simulacema a ušetříš 15 min strojního časuMartinhora píše:Teď jsem si to jen tak hodil do camu. Ikdybych upnul 16ku - tak by to vyšlo časově hůř. Ta 4-ka by pak jezdila strašně dlouho. Ale to je úplně jedno - čas mě vůbec netlačí a těch 15minut co to hrubovalo 10kou je pohoda. Jen pro představu: Hrubování 10kou 15min, hrubování 6kou kulovou, 11 minut, Finish 4kou kulovou 2 hodinyChlazeno lihem

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Martinhora
Mám tady takovej problém a už mě nic nenapadá. V podstatě potřebuju ofrézovat na dílu válec o průměru 20.00 a výšce 15. Nechávám si tam přídavek 0.2 a pak to na celou výšku objedu (fréza 10mm). Problém je v tom, že to udělá kužel. Spodní strana kuželu má požadovaných 20.00 ale horní strana 19.94 - kruhovitost je zachována. Vůbec mě nenapadá, čím by to mohlo bejt ....
někde v nějaké vůli/netuhosti to uhýbá, kroutí se to
zkus to po vrstvách, třeba po 5 mm, nebo do něčeho, co neklade takový odpor řezu - třeba do umělého dřeva
nebo to objeď se stejným nastavením několikrát za sebou
uvidíš co to provede
zkus to po vrstvách, třeba po 5 mm, nebo do něčeho, co neklade takový odpor řezu - třeba do umělého dřeva
nebo to objeď se stejným nastavením několikrát za sebou
uvidíš co to provede
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Martinhora
No jo, jenže kdyby to uhýbalo, tak ta míra dole bude větší než požadovaná - a ona je na stovku přesně ...
změř si kontrolním trnem jak moc kolmo máš vřeteno.. pokud bude křivě bude ti to dělat tohle..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
nemělo by - řiká, že objede celou výšku najednou a má tam přídavek. To by mělo udělat šikmej válec, ale průměr zachovat. Spíš to vypadá, že se jakoby fréza (vřeteno) o vršek trochu naklání..
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 10. 1. 2016, 9:44, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Zkus to udělat s postupným přídavkem až na 0,02 či jeď po vrstvách, jak ti to radí testone. I u profi mašin to dělá do kuželu. Prostě se fréza odtlačuje. Kdybys to dělal dvacítkou, tak se ta kuželovitost hodně zmenší. U tebe bude hrát roli i menší tuhost frézky. Asi by bylo nejlepší, mít na tyhle dokončovačky odlehčenou frézu s břitem dlouhým jen 5mm.