Dílna v bytě - co na podlahu?

Odpovědět
Thomeeque

19. 11. 2015, 2:53

Ahoj,

přemejšlim, že bych svůj pokoj trochu upravil, aby se mi pohodlněji kutilo (hlavní motto je pořádná pracovní plocha a všechny stroje v pohotovosti), nemám moc přehled, co se podlahových krytin týče. Musí to zkousnout kancelářskou židli, olej, špony, brusku, bejt snadno luxovatelný, nesmí to nějak brutálně smrdět atp. Vidim to asi na nějaký lino..? Plánuji to jen položit na stávající zátěžový koberec.

Nějaké nápady?

Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
testone
Sponzor fora

19. 11. 2015, 3:43

plovoucí podlahu
secvakáš to jen dohromady na ten koberec a hotovo
tvrdý hladký snadno udržovatelný povrch
někde v bau... v akci za 200,- m2
lino se ti na tom koberci promáčkne
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

19. 11. 2015, 4:20

Plovoučka bude na koberci praskat.
Šel bych na to ve 4 krocích:
- Zkonzultovat s manželkou.
- Pro sichr ještě jednou zkonzultovat s manželkou.
- Sundat koberec.
- Položit lino. To líp snese vylité tekutiny, navíc i instalace bude snadná. A dělají se i docela pěkná.
Kvako1
Sponzor fora

19. 11. 2015, 7:07

lino absoutně ne, špony se tam zaseknou a oleje to naleptají, dal jsem si v dilně před frezku lino, zbytek a po tydnu jsem to musel vyhodit.
prodavají se , kupoval jsem v hornbachu, zatěžové gumy do dílen. 1m2 cca 500kč. zaleží kolik toho potřebuješ. je to tluste cca 5mm a prakticky nezničitelné.
šel bych spíš tímhle směrem...
testone
Sponzor fora

19. 11. 2015, 7:09

Mex píše:Plovoučka bude na koberci praskat
doporučený podklad pod plovoucí podlahu je cca 3 mm pěnový polyetylén
to je myslím s tím kobercem srovnatelné
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Kvako1
Sponzor fora

19. 11. 2015, 7:11

pro představu , gogl prvni odkaz pohledej.....
http://www.gumex.cz/prumyslove-podlahov ... rettyPhoto" onclick="window.open(this.href);return false;[gallery]/0/
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2015, 3:39

Hlavně né plovoučku :!: ... malej vylil párkrát pití na zem a letěla z okna, kdyby to šlo, tak ju nahážu do kamen. V malé dílně mám na betonu lino a myslím si, že dobrý. Jinak ta guma kor do bytu by taky nemusela být špatná.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
elbarto

22. 11. 2015, 5:08

Napad polozit na zatezovy koberec je slusna blbost dat plovoucku snad jeste vetsi. Specialni dilenske gumy stoji moc. Nejake odolne lino udela dobrou sluzbu a pokud se starym zatezovym "tebichem" nedokazes rozloucit, stocis ho do sklepa. Pokud chces neco lepsiho, tam treba Marmolea dost vydrzi a i vypadaji pekne.
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2015, 5:12

A niečo takéto? http://www.podlahyaz.sk/priemyselne-podlahy/ Je to síce drahšie ako obyč guma (1 panel cca 600 x 800 za 10€), ale je to presne na to...

Keď konečne zoženiem priestory, tak dám buď to, alebo potom obyčajnú keramickú veľkoformátovú dlažbu. Akurát keď na ňu niečo spadne, tak ahoj... A možem vysekávať :)
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 22. 11. 2015, 6:37, celkem upraveno 1 x.
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
elbarto

22. 11. 2015, 6:06

Dlazbu jsem v dilne mel casem letela. Vubec na ni nevzpominam rad. To neni jenom o padech. Cokoliv stehujes nebo umistujes tezkeho nekonecne to praska a slusne klouze. Ty panely jsou pekny, ale co kdyz mezi spary natece voda, olej, emulze ? Porad mi nejlepe vychazi neco v jedne plose a svarovane spary. Na krajich pekne vyvarene lemy do vanicky. Pokud mistr mluvi o "byto" dilne. Nebo v pripade nove realizace epoxidy !! V jedne dilne mam sterku, beton v patre zatizeny tezkejma strojema ma zrejme nejake povrchove pnuti a sterka rika pa,pa. Mam z toho depku ci spis vztek. V druhe dilne a v garazich mam prosty beton nality v cele vrtsve na prvni dobrou a potom pouze prebrouseny. Reseni pevnostne paradni, bohuzel jsem setril a nedal epoxid. Synticka barva se pekne vsakuje, stoji nic, jen je stale nachylna na redidla. Cokoliv rozleju rozpustim barvu a nadelam fleky. Epoxidy je rozumne nechat si napachat vcetne realizace. Nekolikrat jsme to zkouseli, postup dodrzeli a vysledek katastrofa. Profici proste uz maji cit pro material, aktualni teplotu, pozadovanou drsnost, bublinky, atd. Vim, je to hodne drahe :-(
chb

22. 11. 2015, 6:34

já mám na podlaze tu penízkovou (kápl jsem na ni náhodou v Bauhausu v DE, a cena mi přišla OK)

http://www.kana-grabiol.cz/cz/page/2565 ... -guma.html
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
RaS

22. 11. 2015, 6:45

já bych do té gumy/lina nešel.. zasekávají se do toho špony a za chvilku je to hnusný.. chemická odolnost taky nic moc...vyleje se ti olej neutřeš to a za pár dní to máš naleptaný a hnusný špinavý..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
lubos
Sponzor fora

22. 11. 2015, 8:33

Tako one se dá předpokládat že u Tomíka asi nebude stříkat chladící emulze na litry okolo strojů.
Já si do dílny co připravuju pro čistou montáž ( a bude tam i portálová frézka 1.2x1.2 metru a horký drát) koupil nejlacinějčí plovoučku ( v obi za 100Kč metr) , jelikož jsem skrblík tak jsem volil to nejlevnější co je možné a pro mé účely to bohatě stačí. Pokud bude potřeba tak se dá kus vyměnit ale za tu cenu je to úplně jedno. Navíc okolo strojů budu dávat nějakou rohož ( měl jsem vyhlídlou na bazoši ale inzerát už je smazaný :-( )
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatni material“