testone píše:přesně tak, já jsem jeden z těch kteří to odmítli - já jsem to odmítl rychle, ve fázi dohadování se zda vůbec a co vlastně
zadavatel nebyl schopen dodat ani obrysy těch zvířátek a kostí, byť rukou na papíře
z takové zakázky kouká leda průs.....
Pánové, Vás nenapadám ( Ras a testone )! Psal jsem " většina" , ne všichni! Samozřejmě, že se někdo zeptal na detaily a šel od toho pryč! Jiný to nezvládal v rozumném čase. Výrobu jsem poptával VČETNĚ modelu a všem jsem zdůraznil, že model nemám, neumím a že ho musí dodavatel zajistit! Pokud je to pro kohokoliv " průser " a nemá na to, pochopím to, pokud mi to na férovku napíše. Je to jen věc poptávky a nabídky!!!
Nechápu proto, proč si na tom testone a RaS přihřívá polívčičku a navážíte se do mě, když se Vás to netýká? Nikde jsem Vás dva nezmiňoval ani náznakem a Váš přístup znova důrazně označuji za FÉROVÝ! Bohužel tady mám několik jiných "dodavatelů", pro které to nebyl problém. Dohodli jsme rozměry, materiál, způsob výroby, konečnou cenu i termín. Samozřejmě dostali vše, co požadovali - rozměry, výsledný produkt, fotografie ve vysokém rozlišení atd. Prostě vše, o co si řekli. Jsem si jistý, že to vyrobit jde, protože jsem dostal i skeny již vytvořených modelů, v jednom případě dokonce proběhlo i zkušební frezování a následné otisky do modelíny. Mé srdce zaplesalo, neboť to vypadalo velice slibně! V dalším případě jsem byl v den dokončení požádán o 2-3 dny navíc s tím, že je vše hotovo (modely,válec, hřídel, bočnice) a po víkendu to na mašině sjede. Od té doby ( je to více než 14 dní ) "dodavatel" nereaguje na maily, nezvedá telefony, neodpovídá na zprávy. Po dlouhém prozvánění z cizího telefonu mi přišla zpráva, ať napíšu, o co se jedná, že zrovna nemůže mluvit. Velice slušně jsem zformuloval dotaz na stav výroby. Je to 4 dny a odpověď žádná. Dnes několik další volání a opět hraje mrtvého brouka... A já stále čekám a čekám. Není problém v prodloužení termínu. Problém je v nulové komunikaci. Vzhledem ke stavu rozpracování je mi líto smést to ze stolu a začít znovu od začátku. Ale nemám jinou možnost. Ztratil jsem již 3 měsíce...
Pavel