Válec z bronzu - práce pro CNC 4. osu

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
kutil tim
Protřelý bazarník

14. 9. 2015, 10:56

Potřeboval bych vyrobit stejný válec, jako mám na fotce. Tvary ale nebudou kostičky, ale něco podobného, jako je na druhé fotce ( zvířátka ). Materiál válce bronz ( silon se neosvědčil ). Povrchová úprava teflon, pokud by to nešlo, zajistím sám. Na rozměrech tvarů nijak zvlášť nezáleží, bude z toho vypadávat těsto, které si stejně dělá co chce :lol: . Záleží ale na povrchu tvarů.

Rozměry válce : průměr 82 mm , délka válce 200 mm. Hloubka tvarů cca 6 mm. Rozměry hřídele dodám. Bylo by dobré, kdyby šel válec z hřídele lehce rukou stáhnout pro snadnou výměnu.Pokud by to fungovalo jak má a obě strany by byly spokojené, potřeboval bych postupně vyrobit asi 20 válců s různými tvary ( většina by jich byla jednodušších, než zvířátka, viz. kosti na původním válci ). Způsob aretace válce na hřídeli nechám na výrobci.

Vzory sušenek ( tvarů ) dodám, 3D model neumím...
IMG_0014.JPG
tvary.jpg

Může to být s i bez dokladu. Děkuji za případné nabídky.
davos

15. 9. 2015, 4:06

bronzove ? to se to trochen prodrazi ..... ale to jsi si asi zjistoval .Teflon jsi nezkousel ?

pak jeste poteflonovat hlinik ....

jestli na to nepospichas tak dej vedet ,neco by se vymyslelo .

David
kutil tim
Protřelý bazarník

22. 9. 2015, 10:56

Stále aktuální!

Změna : Válec bude mít menší průměr - 78 mm , hloubka tvarů 5 mm.

Pavel
Dratenik
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2015, 11:52

Hoj, jdu do toho, zrovna instalujem stroj a než shodím děličku ideální práce.
CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
CAD/CAM: SolidWorks 2015, HSMWorks 2016, MasterCam X5, X6, Kovoprog
kutil tim
Protřelý bazarník

7. 10. 2015, 6:41

Dratenik píše:Hoj, jdu do toho, zrovna instalujem stroj a než shodím děličku ideální práce.
SZ
kutil tim
Protřelý bazarník

15. 10. 2015, 8:03

Opravdu se tady nenajde nikdo, kdo by si na troufl ??? :( Vážně by mně to pomohlo... Uvítám i doporučení, kam bych se mohl případně obrátit.

Měl jsem tady sice několik nabídek, ale po většinou vyšuměly do ztracena a dotyční přestali komunikovat. A pokud ne, je tam problém časový.
Juro

15. 10. 2015, 10:41

musi to byt bronz? Tak ci tak na to ide teflon, nie? Mam frezu so 4-ou otocnou osou. Aky je dodaci termin? Ta oska je v akej presnosti?
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
kutil tim
Protřelý bazarník

23. 11. 2015, 9:20

Tak ten válec je stále aktuální! :( Pokud by se našel někdo seriozní, kdo by měl o tuto zakázku skutečný zájem, ozvěte se mi prosím :) . V mezidobí došlo k několika drobným změnám...

Bohužel se mi zatím ve většině případů ozvali samé SLIBOTECHNY, pro které to "nebyl problém" . Válec už měl být několikrát dokončený, ale těsně před převzetím "dodavatelé" přestali komunikovat a nadále hrají mrtvé brouky. Vůbec nevím, co si o tom mám myslet. :?

Pavel
RaS

23. 11. 2015, 9:35

Tvůj problém vidim v tom, že nemáš žádné podklady,model prostě nic. ..jedna věc je něco konkrétního vyrobit a druha věc je to ještě všechno nějak vytvořit a pak případně řešit nějaké reklamace že ta kost není kost....
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
testone
Sponzor fora

23. 11. 2015, 9:41

přesně tak, já jsem jeden z těch kteří to odmítli - já jsem to odmítl rychle, ve fázi dohadování se zda vůbec a co vlastně
zadavatel nebyl schopen dodat ani obrysy těch zvířátek a kostí, byť rukou na papíře
z takové zakázky kouká leda průs.....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
kutil tim
Protřelý bazarník

23. 11. 2015, 10:57

testone píše:přesně tak, já jsem jeden z těch kteří to odmítli - já jsem to odmítl rychle, ve fázi dohadování se zda vůbec a co vlastně
zadavatel nebyl schopen dodat ani obrysy těch zvířátek a kostí, byť rukou na papíře
z takové zakázky kouká leda průs.....
Pánové, Vás nenapadám ( Ras a testone )! Psal jsem " většina" , ne všichni! Samozřejmě, že se někdo zeptal na detaily a šel od toho pryč! Jiný to nezvládal v rozumném čase. Výrobu jsem poptával VČETNĚ modelu a všem jsem zdůraznil, že model nemám, neumím a že ho musí dodavatel zajistit! Pokud je to pro kohokoliv " průser " a nemá na to, pochopím to, pokud mi to na férovku napíše. Je to jen věc poptávky a nabídky!!!

Nechápu proto, proč si na tom testone a RaS přihřívá polívčičku a navážíte se do mě, když se Vás to netýká? Nikde jsem Vás dva nezmiňoval ani náznakem a Váš přístup znova důrazně označuji za FÉROVÝ! Bohužel tady mám několik jiných "dodavatelů", pro které to nebyl problém. Dohodli jsme rozměry, materiál, způsob výroby, konečnou cenu i termín. Samozřejmě dostali vše, co požadovali - rozměry, výsledný produkt, fotografie ve vysokém rozlišení atd. Prostě vše, o co si řekli. Jsem si jistý, že to vyrobit jde, protože jsem dostal i skeny již vytvořených modelů, v jednom případě dokonce proběhlo i zkušební frezování a následné otisky do modelíny. Mé srdce zaplesalo, neboť to vypadalo velice slibně! V dalším případě jsem byl v den dokončení požádán o 2-3 dny navíc s tím, že je vše hotovo (modely,válec, hřídel, bočnice) a po víkendu to na mašině sjede. Od té doby ( je to více než 14 dní ) "dodavatel" nereaguje na maily, nezvedá telefony, neodpovídá na zprávy. Po dlouhém prozvánění z cizího telefonu mi přišla zpráva, ať napíšu, o co se jedná, že zrovna nemůže mluvit. Velice slušně jsem zformuloval dotaz na stav výroby. Je to 4 dny a odpověď žádná. Dnes několik další volání a opět hraje mrtvého brouka... A já stále čekám a čekám. Není problém v prodloužení termínu. Problém je v nulové komunikaci. Vzhledem ke stavu rozpracování je mi líto smést to ze stolu a začít znovu od začátku. Ale nemám jinou možnost. Ztratil jsem již 3 měsíce... :?

Pavel
Juro

23. 11. 2015, 11:17

Ja som cisty, nic sme spolu nemali. :)
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
kutil tim
Protřelý bazarník

23. 11. 2015, 11:40

Juro píše:Ja som cisty, nic sme spolu nemali. :)
Myslel jsem si, že se ozvou ti, kterých se ten problém netýká :D a skutečné slibotechny, které jsem měl na mysli, budou mlčet :(
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“