uvazujem nad bernardo Profi 550 WQ cena bez dph 1300€ alebo nad nieakim starsim sustruhom napr SN32 ,S32
potrebujem robit velmi presne veci to ze bude brat malu triesku ma netrapi casu mam dost

no asi tak že na stovku se spíš brousí a né soustruží (ikdyž jde i soustružit ale musí se toho dost umět) ,nebo to chce pár milionů na slušný CNC soustruh .lukhi píše:darekk tvoju odpoved som uplne nepochopil : tak je soustruzeni a je brouseni?
No tak se zeptej Tvého soustružníka na jakém soustruhu ti na tu stovku dělá a ten si pak kup.lukhi píše:dobre mas ciastocne pravdu,ale sustruznik co mi sustruzi vie spravit na 0.01mm a nema cnc, povedze ze moj limit bi bol max 0.05mm
to všechno s čínskejma strojema už tu bylo ,staré soustruhy jsou profesionální stroje nikoliv hračky a záleží v jakém stavu starší stroj seženeš ,ale skoro vždy bude lepší než hračka .Mám SV 18 z nástrojárny a točili na tom jen fajnovou práci ,kolegové co u mě byli jen smutně závidí.lukhi píše:Neodbocujme od temi ale dajte nieake uzitocne radi Robili ste uz niekto stim Bernardo 550 profi ????
Na nete je dosť sustruhov masivnej liatinovej poctivej virobi made in cechoslovakia a vcene toho bernarda ale ci su presnejsie po tolkich rokoch prevadzki ?