Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
packa

28. 11. 2015, 3:48

nejsmutnější je že to pouzdro stojí asi stovku :D[/quote]
Jenže ho to baví ,a to je rozdíl mezi hobbíkem a profíkem :D
Packa radost nám nekazíš máme tě rádi :)[/quote]
Jéé to jsem rád , a já vás taky :D
pavlaxy

28. 11. 2015, 3:53

Pouzdro má dvojí funkci to je ovšem prima nápad :D :P
Taper to současně jistí .
Hezké řešení .
Na fotce pouzdra závit není moc dobře zřetelný .
tarvisio

28. 11. 2015, 4:32

Jaký je to značka a typ dlouhotoče jestli to není tajemství ?
Já znám tento MANURHIN.
https://www.youtube.com/watch?v=mF0fGqwIW2s
fidel47

28. 11. 2015, 4:56

festoo píše:Potřebuju poradit kdo mi přebrousí tento trn :D
Já ti ho líznu na magnetce, aby se ti nekutálel po stole! :lol:
festoo

28. 11. 2015, 5:09

Potřebuju to přebrousit protože to je lechce do konusu a chci to používat na neco jiného než to bylo určeno tak se ptám kdo má brusku na kulato :D
Thomeeque

28. 11. 2015, 6:56

pavlaxy píše:Pouzdro má dvojí funkci to je ovšem prima nápad :D :P
Taper to současně jistí .
Hezké řešení .
© Kvako1
pavlaxy píše:Na fotce pouzdra závit není moc dobře zřetelný .
Je tu i pár fotek, kde se závit nedá přehlídnout, problém bude někde jinde :)
pavlaxy píše:mimochodem proč, nedáš krokáč spojkou přímo na motor - předpokládám že ho chceš jako náhradu inkrementálního čidla jako indexaci ?
Krokáčem chci indexovat vřeteno (osa C), více třeba tady.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pavlaxy

28. 11. 2015, 8:23

Jsem pozapomenula na silonový zkušební kousek ...
Prošla jsem si to celé znova .
Nedáš si místo asynchronního motoru raději AC-servomotor ?
Pokud by jsi chtěl zkoušet jak to chodí mohu ti zapůjčit .
Je s ním počítáno na mého mazlíka zatím jen na papíře a v dílech ...
Thomeeque

29. 11. 2015, 12:25

pavlaxy píše:Nedáš si místo asynchronního motoru raději AC-servomotor ?
Pokud by jsi chtěl zkoušet jak to chodí mohu ti zapůjčit .
Je s ním počítáno na mého mazlíka zatím jen na papíře a v dílech ...
Myslíš i s driverem? To už by na mazla byl asi moc velkej luxus :) Ale děkuju!
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
petrgr

29. 11. 2015, 3:45

Potřeboval jsem si udělat suportovou brusku a měl jsem k dispozici vřeteno z EBD- 30 a motor z úhlové brusky Protool - AGP 150-AB
Přílohy
DSC_6584.jpg
qwer

29. 11. 2015, 4:55

petrgr píše:Potřeboval jsem si udělat suportovou brusku a měl jsem k dispozici vřeteno z EBD- 30 a motor z úhlové brusky Protool - AGP 150-AB
Ono to vretienko je uložené v obyčajných ložiskách, a pri strojnom dotyku s obrobkom sa to vretienko rozvibruje. Pri ručnom brúsení sa to silou vymedzí do jednej strany, a stotiny sa neriešia, no na suporte to bude problém. Chcelo by to aspoň dopredu dvojicu predpätých ložísk. Inak to vypadá pekne, a za spojenie palec hore :)
Thomeeque

29. 11. 2015, 7:30

Myslel jsem, že si dnes upravim řemenici na motor, moje šikovnost mi ale připravila lepší zábavu. Začal jsem předvrtánim díry pro budoucí perodrážku, nejdřív 2mm proxxonem na mazlovi kvůli kolmosti, pak jsem to chtěl postupně zvětšovat na stojanovce až na 5mm. Jenže hned první vrták na stojanovce (2.5mm) jsem v tom hezky pěkně zlomil, když už jsem byl téměř krz, už se boulil na druhý straně. Myslel jsem si, že když už jsem téměř krz, tak to půjde ven docela dobře, ale po třech hodinách všech možných pokusů je vrták stále na tom samém místě. Sice miluju výzvy, ale musel jsem toho dočasně nechat, frustrace začala nabývat nezdravých dimenzí :roll:
IMG_0929_predvrt_pro_pero_2mm.jpg
IMG_0930_zalomena_2.5ka.jpg
IMG_0931_zalomena_2.5ka_o_3h_pozdeji.jpg
Jsou na todle nějaký skripta? :)

Dík, T.
RaS

29. 11. 2015, 7:43

na to jsou skripta.. jmenujou se zkušenost a praxe :D když je to skrz a dokonce to ještě budeš zvětšovat tak je to brnkačka.. otoč to a zajeť tam nějakou tvrdokovovou frézou i se špičkou vrtáku a pak to vyraz..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
elbarto

29. 11. 2015, 7:48

Presne to same se mi stalo pred par tydny. Vrtak vetsi tusim neco kolem 4 zalomeny cca 2-3mm pred pruchodem skrz. Chytnul me vztek a postupoval jsem uplne stejne. Do zbytku jsem ruzne vrtal v naivni predstave, ze diru zvetsim a vrtak vypadne ha,ha ci mlatil dulcikem s naivni predstavou, ze vrtka rozlamu ha,ha. Stale vetsi vztek a stale vesi zoufaltvi. Kuz zeleza mel cca 5 kg a byl uz vytoceny, tak mi prislo lito ho pro jednu spatnou ditu vyhodit. V alu bych asi vyzkousel osvedceny postup kyselinou, ale zelezo v zeleze smolik. Nakonec v naproste zoufalosti jsem zelezo hodne nahral horakem a vrtak ci spis co z neho zbylo sel hrotem pomalu tocit. Dokonce bych snad i veril, ze kdybych tim zacal, sel by mozna ven bez provedenych prasaren :-( Treba nekdo poradi ???
twiister

29. 11. 2015, 7:51

RaS píše:na to jsou skripta.. jmenujou se zkušenost a praxe :D když je to skrz a dokonce to ještě budeš zvětšovat tak je to brnkačka.. otoč to a zajeť tam nějakou tvrdokovovou frézou i se špičkou vrtáku a pak to vyraz..
Kdyz nekdo v okoli ma https://www.youtube.com/watch?v=6BzXqrX-HlI, ale jinak se asi neoplati...

Nebo mas-li Parkinsna https://www.youtube.com/watch?v=RUYWzd7CBWQ" onclick="window.open(this.href);return false;
testone
Sponzor fora

29. 11. 2015, 8:09

několik možností
1) zahoď to a kup novou řemenici
2) začni znova na druhé straně, ten vrták tam ničemu nevadí, pokud nezasahuje do budoucí díry pro hřídel
3) nech to vyříznout na drátořezu i s průměrem pro hřídel, drátořez vezme klidně i ten vrták napůl a nevšimne si toho
obávám se ale že to bude několikanásobně dražší než nová řemenice
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“