Nepohne s osami
-
- Kontaktovat uživatele:
Typuju, že nemáš nainstalovaný ovladač.
a proč by prodejce strojů měl radit nastavení nějakého pc který přes něj vůbec nešel? když koupíš stroj s pc od něj tak ti servis udělá.. pokud koupíš jen stroj a nejsi schopen rozchodit své pc proč by ti měl radit? prodejce ani kupujícího neznám.. jen mi to připadá na hlavu postavené pranýřovat prodejce stroje za to že kupujícímu nechodí jeho vlastní pc který s prodejcem nemá nic společného..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Myslím že Tvůj problém je v tom že neumíš číst ... proboha nikdo se tím šíleným návodem neřiďte, ať si nerozeserete PC !!!!
Včera jsem Macha instaloval a spouštěl ... stručně.
Vzal jsem PC 2,8GHz s nainstalovanejma XP woknama (bazarovka za 1200 i s nainstalovanejma woknama). Následně jsem PC kuchnul protože to dávám do rozvaděče, večer bude hotovo tak dám nějakou fotku.
Zakázal jsem ve woknech blbiny jako spořič, zvukovku, hodil tam jenobarevný pozadí obrazovky. Vyhodil pryč vypalovačku, disketovku.
Nahrál Macha a provedl tu zásadní věc, kterou pan kolega ve svém "geniálním" návodu neuvádí!!!!!!!!
Hned po instalaci Macha bez jeho spouštění je nutno restartovat PC, aby se vytvořil ovladač!!!!!!!To je vpodstatě vše.
Pak už jen spuštění Macha a konfigurace portu.
Dělal jsem takhle v poslední době asi tři instalace .... vždy bez jedinýho problému .... stačí si přečíst manuál, píšou to tam.
Včera jsem Macha instaloval a spouštěl ... stručně.
Vzal jsem PC 2,8GHz s nainstalovanejma XP woknama (bazarovka za 1200 i s nainstalovanejma woknama). Následně jsem PC kuchnul protože to dávám do rozvaděče, večer bude hotovo tak dám nějakou fotku.

Zakázal jsem ve woknech blbiny jako spořič, zvukovku, hodil tam jenobarevný pozadí obrazovky. Vyhodil pryč vypalovačku, disketovku.
Nahrál Macha a provedl tu zásadní věc, kterou pan kolega ve svém "geniálním" návodu neuvádí!!!!!!!!
Hned po instalaci Macha bez jeho spouštění je nutno restartovat PC, aby se vytvořil ovladač!!!!!!!To je vpodstatě vše.
Pak už jen spuštění Macha a konfigurace portu.
Dělal jsem takhle v poslední době asi tři instalace .... vždy bez jedinýho problému .... stačí si přečíst manuál, píšou to tam.
Kamarád si koupil z bazaru frézku , a ta nehýbe osama . Dělám 3D tiskárny , a tak se na mně obrátil . Ale je to něco jiného . Pozorně jsem pročetl návod pro MACH 3 , Ale chybí mi několik věcí . Údajně má být na ploše ikonka testu datové linky . tu tady nemáme , a nevím , jestli můžu odněkud vytáhnout zástupce . Vůbec nevíme , co je to za desku ,a drivery . A není mi jasné , o jakých pinech se v návodu mluví . resp. kde je hledat. zapojené to je , a už to tak asi i jelo . pro blbce to teda není. pokud by měl někdo trpělivost , můžete poradit ? Hlavně asi ten test . díky
Ještě taková věc . Pokud nezapnu zdroj elekttroniky , a jen spustím mach , tak můžu virtuálně hýbat osama . posuvy to našítá , ale jak zapnu zdroj k mašině , tak mi nejde hodit ikonu RESET do zelena .
ZAse změna . Místo mach 3 Mill jsem spustil mach3 turn , a motory jedou . teda jen ve dvou osách .
A v řádku status mám external estop requested .
Turn je pro soustruh, ty potřebuješ Mill. A máš špatně nastavenej ESTOP (Emergency Stop, obvykle velký červený tlačítko), program ho vidí jako nahozenej, proto ti nedovolí se zapnout. Je tam někde na tom stroji nebo elektronice ESTOP?
Jinak hezká eletronika, škoda že asi jen halfstep (vypadá to na L297/298 drivery).
Jinak hezká eletronika, škoda že asi jen halfstep (vypadá to na L297/298 drivery).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
JJ . jen jsem to chtěl zkusit . Estop myslíš centralstop ? Ten tu nikde nemám . CHyba . I na tiskárny ho montuju .Thomeeque píše:Turn je pro soustruh, ty potřebuješ Mill. A máš špatně nastavenej ESTOP (Emergency Stop, obvykle velký červený tlačítko), program ho vidí jako nahozenej, proto ti nedovolí se zapnout. Je tam někde na tom stroji nebo elektronice ESTOP?
Ports and pins - input signals - někde tam bude E-stop a u něj zaškrtni, nebo naopak zruš zaškrtnutí active low. Alespoň tak nějak si to pamatuji. Pokud jsem to pochopil správně tak tím zapnu proud do motorů je myšleno, že zapneš i napájení elktroniky.
Estop myslim Estopmilou píše:Estop myslíš centralstop ? Ten tu nikde nemám . CHyba . I na tiskárny ho montuju .

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino