Solidní Čínský výrobce CO2 řezacích laserů?

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni
Odpovědět
Marat

27. 11. 2015, 6:47

Zdravím,

nemá někdo tip, na Číňany, co vyrábí laserové řezačky na slušné úrovni?
Chtěl bych něco na rychlé řezání 2-5mm dřeva, MDF a překližky. Byl mi doporučen 60W laser.
Dostal jsem nabídku od Epilogu, ale to je pro mě úplně mimo realitu.

Původně jsem uvažoval, že bych koupil co nejlevněji na Ebay tu 40Watovou čínu, co tu naň všichni nadávají a přestavěl ji. Doporučuje se výměna hlavy za chlazenou, jiná čočka, zrcadla a někdo tu doporučoval i výměnu controleru. Pak to prý řeže 5mm bez problému, ale nevím jakou rychlostí.
masafi
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 11:01

Ahoj,

minuly rok jsem koupil G Weike není špatná, ale řešil jsem s ní od začatku několik problémů, proto bych ti tuhle značku nedoporučil, ikdyž patří k těm lepším .... Hodně na sawmillscreek chválí shenhui ... pokud vládneš angličtinou koukni na cnczone.com a sawmillscreek.org ...Kámoš má redsail a je s ním spokojen ... Já až na pár problémů se zapojením kabeláže a uzeměním ... také... kupoval jsem hlavně kvůli pracovní ploše. Jinak si myslím, že 60w je málo, když chceš hlavně řezat. Pokud bych kupoval koupil bych Reci S2 90w nebo EFR 80w. S těmito trubicemi se dá ještě gravírovat a zároveň budou i solidně řeza, ale záleží kolik toho chceš řezat a jakou překližku ... topol ti bude slušně řezat i ta 60w jistě ti tu někdo napíše jak rychle, ale můj odhad je kolem 15-20 mm/s max což není žádný fofr. Pokud tě něco zajímá klidně se ptej .. pokud budu vědět řeknu ...

Snad jsem trošičku pomohl.

Měj se.
http://www.gravoservis.cz
gravirování, řezání a značení laserem, eloxový tisk
Marat

28. 11. 2015, 8:53

Díky moc za reakci. Angličtina není problém. Už jsem včera pročetl cnczone, ale jak nejsem z oboru, tak mi z toho jde hlava kolem. Ale rychle se učím. :)
Gravírování bych samozdřejmě také chtěl, ale co jsem se dočetl, tak čínské mašiny nemají moc dobré motory a jsou na gravírování pomalé. Je to vidět i na videích, kde Epilog nebo GCC mají mnohem vyšší rychlost hlavy (tedy u podobně velkých strojů).

Řezat chci maximálně 5mm překližku a občas balsu. Právě že chci stroj, který bude řezat slušnou rychlostí, aby hrany nebyly moc opálené a nějak to vypadalo.
lubbez

28. 11. 2015, 10:03

Robokop tu nabízel CO2 laser. Úplně stejný typ mám a jsem fakt spokojenej. Za celou dobu jsem krom normální údržby nemusel na nic šáhnout.
Marat

28. 11. 2015, 10:38

Pročítám to sawmillcreek fórum a zase jsem na vážkách. Podle příspěvků je lepší mít laser 60-80W aby to pěkně gravírovalo a slušně řezalo. Pouze se mění čočky podle aplikace. Jak to má vyšší výkony, tak je to už jenom o řezání.
masafi
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2015, 12:26

Bohužel nemám moc zkušeností s gravírováním na čínském stroji. Zkusil jsem to jen jednou a dospěl k názoru, že už na něm gravírovat nebudu, protože na to nemám čas. A gravíruji jen na druhém stroji, který má serva a synrad trubici. Gravírování na čínském stroji má alespoň jak to chápu několik problémů. Stroje jsou většinou na krokových motorech tj. pomalejší v srovnání se servem a druhý problém je v regulaci výkonu trubice. Skleněná trubice se provozuje od cca 20 procent do cca 85-90 procent zatím co např pevný synrad od 1-100 procent. Další problém je velikost bodu nebo průměr paprsku ... Všechno je o hustotě evergie v místě kam paprsek dopadne.Čím větší výkon tím silnější paprsek a tím i větší bod. Pak naraziš na zásadní problém cca 20 procent výkonu 120w trubky je cca 25w, ale hlava se umí pohybovat maximálně cca 1000mm/s a najednou koukáš, že spíš řežeš, protože by jsi potřeboval poloviční množství energie pro gravírování třeba papíru... navíc velikost bodu zařídí, že hodně velký detail prostě neudělaš. Mainstreem stroje GCC,Epilog,Trotec a další jsou sice drahé, ale mají serva s rychlostí kolem 60-120 palcu/s a trubice s řádově větší kvalitou paprsku a regulací. 80w reci trubice stojí kolem 300 USD a 80w synrad pevný chlazený vzduchem kolem 13000 USD. Budeš se muset roznodnout jestli chceš víc řezat nebo gravírovat a podle toho zvolit výkon trubice ... pokud koupíš dualhed můžeš mít jednu hlavu 100w a druhou 60w, ale je to dražší na servis i pořízení ... životnost skleněných trubic prý není velká. Pročti fora a uvidís ... Napiš lidem, kteří mají stroj co tě osloví a zeptej se na zkušenosti. Já jsem od weike moc podpory nečekal .. spoléhal jsem spíš na komunitu a moje očekávání se nalplnila ... Určitě nelituji, že jsem první stroj koupil 60w GCC, protože má mnohem větší rychlost ve všech ohledech.

Měj se.

M.
Marat

28. 11. 2015, 1:43

Já se začínám přiklánět k 60W nebo 80W stroji od Shenhui. Weike jsou prý slušné, ale podpora nulová. Mě jsou ty technické parametry jasné, ale ten cenový rozdíl je tak propastný, že se mi to do začátku nevyplatí.
Nechci dělat klasické komerční gravírování nebo reklamní výřezy. Takových firem je tu plno. Mám trochu jiné představy....možná fantastické..
Vyznám se docela dobře v elektronice a mechanice, takže si všechno opravuji sám. Pokud bude dělat mašina problémy, vyřeším to.

Ono, když budu mít tu bednu a nebude mi stačit, tak jí přestavím.
masafi
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2015, 2:31

To chápu. Záleží co chceš dělat... Myslím si, že Shenhui je dobrá volba, ale určitě oslov i jiné výrobce. Aktuálně nesleduji situaci na trhu, ale sawmillcreek ti dá dobrý obrázek, který další dodavatel je v pohodě.. já jsem chvilku zvažoval koupi fiber laseru a jednal jsem s firmou wisely laser na kterou jsem měl dobré reference z komunity a vypadalo to zajímavě, ale nakonec jsem se rozhodl počkat a ušetřit na 4ose CNC. Zajímavé řešení by bylo se servy, protože pak ti nebude na gravírování vadit větší výkon ....
Pak ještě budeš řešit pracovní plochu :D
Marat

28. 11. 2015, 5:03

Ono na sawmillu se pořád opakují dvě firmy = Shenhui a Weike. Ale Shenhui je tam asi častější, víc ji kupují. Hlavně se tam hodně řeší problémy s provozem a opravy.
Výměna těch krokových motorků za serva, ale asi nebude tak jednoduchá. Předpokládám, že pak musí jít pryč i řídící jednotka.
masafi
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2015, 6:38

jojo shenhui tam hodne tlaci Rodney Gold z JAR .... ma od nich několik stroju .... byly moje druha volba ... jsou pry dobry partner .. weike se hodne zhorsilo jak jsem psal .. uz bych u nich nekoupil ...ikdyz stroj jede ...
Marat

28. 11. 2015, 7:54

Mohu se zeptat, jaký používáš program a formát na tvorbu předloh?
Co jsem se dočetl, tak ideální je Corel Draw a .ai soubory. S DXF má hodně lidí problémy.
masafi
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2015, 9:12

Používám Corel draw.... čínské stroje používají lasetcut nebo rdcam do nich musíš soubor importovat.... Používám formát AI verze 10,protože s cdr to zlobilo...
Marat

29. 11. 2015, 10:03

Chlapi, přestavoval někdo z vás CO2 laser?

Na Německém Ebay se dají koupit čínské šunky za celkem slušné peníze. Vyměnil bych v tom kontroler za tenhle: http://www.lightobject.com/2012-Commerc ... -P321.aspx a až by odešla trubice, tak bych koupil RECI.
masafi
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2015, 10:20

a proc nekoupis slusny stroj rovnou od vyrobce a budes mit s trochou stesti vystarano .... koupis sunku za slusne penize, ale vymenis kontroler, pak trubici a s ni bude muset jit i zdroj ... a uz jsi v tom za peknych cca 20 tisic ... podle toho, kde budes nakupovat jestli v cine nebo CR... 50 tisic vic pri nakupu v CR ...
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“