Potreboval by som poradit. Mam taky to ram s joklov 45*45mm na stole pod sustruh cierna farba na obrazku:
cervenou farbou by som chcel vovarit jokle 40*30*4mm do neho diery 16mm a prisrubovat loze sustruhu. je to dobry napad alebo to mam riesit nejako inac, sa bojim aby sa to neohlo alebo neprasklo loze. Sustruh je podobny bernardo 550
DAkuejm
Ahoj, před časem jsem taky chtěl soustruh k podobnému stolu šroubovat, bylo mi doporučeno se na to vykašlat. Protože bych to musel přesně zaskrabat no a to jsem neuměl. Tak jsem to na ten stůl dál a šrouby jen zlehka přitáhl, aby stůl z něj nespadl. Jinak pokud je to celé svarovane tak ani zaskrabani nebude 100% protože se to může po čase změnit.
nahoru dřevěnou desku ,na takového prcka lepenou překližku nebo silnou kvalitní kuchyňskou desku . Pasaď to na ní označ díry ,vyvrtej a obmaluj styčné plochy,pak vem nějakou dvousložku ,klidně chemickou kotvu nanes 2-3mm vrstvu na desku na dosedací plochu soustruhu dej balící či potravinářskou folii aby jsi mohl pak kdykoliv demontovat. posaď to na to na to a lehce dotáhni po vytvrzení to klidně dej na krev. Nebo to dej na měkké dřevo a to se poddá není li to nějaká vysloveně žvejkačka místo litiny
Ok tak pod nozky loze umiestnim jakle, nato pride doska a sustruh pritiahnem o dosku a dam podlozky 6x6cm zo spodu. Pozriem ako vyzera spodok noziek sustruhu a uvidim ci budem nieco rovnat. Dakujem zatiaľ.
ještě jeden pohled - slabé místo stolních soustruhů je slabé lože, které jde snadno při zatížení do vrtule. Pokud by jsi konstrukcí stolu toto slabé místo dokázal zpevnit, pomohlo by to.
právě že těch 130 kg je důvod, proč je to vhodné pořešit ... a schovat do konstrukce stolu kus "traverzy" by nemusel být problém - a až přijdeš na to, že to ke šmudlání potřebuješ ... bude stůl hotový a ...
já udělal rovný stůl s kuchyňskou deskou a nyní dumám, jak to předělat
Naposledy upravil(a) chb dne 9. 12. 2015, 9:09, celkem upraveno 1 x.
Na spony mam vysavac tak ze nieje problém. Velmi vymyslat nieje co mam to zvarane tak sa to skruti tak ze nejako extra srubovat to nejde. Mozno az to raz budem stahovat tak to budem riešiť opat.
Nosniky stola som umiestnil rovno pod patky sustruhu viac sa urobit nedalo. Este som nesustruzil na nom.
Original je polozeny na plechovych skrinkach tak ze aspon troska by som to mohol mat pevnejsie.
všechno špatně...
někdo tu dával návrh, posadit přímo na desku ( PAKO.ll ).
To je naprosto dokonalé řešení.
Tedy buď jen podstavec, kde s nebude množin nějaký ten sajrajt, nebo rovnou na desku bez mezery