Ruský soustruh 16K20
3x32A by teoreticky utáhlo 22kW.
Měnič kmitočtu má pro soustruh řadu výhod a plynulý rozběh je jen jedna z nich.
Měnič kmitočtu má pro soustruh řadu výhod a plynulý rozběh je jen jedna z nich.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Píšeš, že motor vyhazuje pojistky a ve stejné větě pak zase píšeš že jistič je 32A. Tak jak to vlastně je, máš tam pojistky nebo jistič? Vypadne Ti hlavní jistič u elektroměru, v podružném rozvaděči v dílně pro soustruh, nebo přímo v rozvaděči soustruhu? Dej podrobnější informace, protože takhle těžko na dálku radit.
Pokud si moc nerozumíš s elektrikou, zkus oslovit někoho kdo si s ní rozumí. Spouštění 10kW asynchronního motoru napřímo (natvrdo) bez jakéhokoliv opatření ke snížení rozběhových proudů je v domácích (myšleno tím v domácnostech) podmínkách problém.
Nafoť štítek toho 10kW motoru - tak aby byly vidět všechny hodnoty na něm uvedené, jedná se hlavně o způsob zapojení vinutí a jeho jmenovité napětí. Pokud by ten motor měl možnost přepínání Y/D mohl by jsi pak jen dodělat spouštění Y/D, což by bylo asi 1. nejlevnější řešení, ale to jen spekuluji, protože není dosud jasné zda ten motor je pro přepínání Y/D vhodný. Pak by ještě přicházel v úvahu softstartér, což by bylo 2. nejlevnější řešení. Pokud neřešíš cenu tak pak frekvenční měnič, ale při tomto výkonu to bude docela "ranec", pokud neseženeš někde nějaký levný.
Pokud si moc nerozumíš s elektrikou, zkus oslovit někoho kdo si s ní rozumí. Spouštění 10kW asynchronního motoru napřímo (natvrdo) bez jakéhokoliv opatření ke snížení rozběhových proudů je v domácích (myšleno tím v domácnostech) podmínkách problém.
Nafoť štítek toho 10kW motoru - tak aby byly vidět všechny hodnoty na něm uvedené, jedná se hlavně o způsob zapojení vinutí a jeho jmenovité napětí. Pokud by ten motor měl možnost přepínání Y/D mohl by jsi pak jen dodělat spouštění Y/D, což by bylo asi 1. nejlevnější řešení, ale to jen spekuluji, protože není dosud jasné zda ten motor je pro přepínání Y/D vhodný. Pak by ještě přicházel v úvahu softstartér, což by bylo 2. nejlevnější řešení. Pokud neřešíš cenu tak pak frekvenční měnič, ale při tomto výkonu to bude docela "ranec", pokud neseženeš někde nějaký levný.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Bude fungovat tento soft start: MCD 201-018-T4-CV3 Danfos ( http://www.jadan.com.pl/pliki/Instrukcj ... 17A17K.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; ) pro můj 10 kW motor?
Ano bude fungovat, nevadí že softstart je pro motor 18kW, alespoň bude mít tepelnou rezervu pro častější spouštění, což u tebe asi nehrozí, vřeteno se spouští spojkou ne?
Soustruh: S-28 Žebrák
To redsej tento 11KW FM za 300,- eur ked uz musis mat 10kw motor na sustruhu.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/56857206 ... c-11kW.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Preco neodpovedas na prispevky? Nieco sa ta tu pytame. Ako ti potom mozeme pomoct? Premeral si tie fazy motora ci je to na 100% v poridku? Aj Salus sa ta nieco pytal.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/56857206 ... c-11kW.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Preco neodpovedas na prispevky? Nieco sa ta tu pytame. Ako ti potom mozeme pomoct? Premeral si tie fazy motora ci je to na 100% v poridku? Aj Salus sa ta nieco pytal.

rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Alebo tu mas 18KW za 220,- eur http://elektro.bazos.sk/inzerat/5659172 ... 185-kW.php" onclick="window.open(this.href);return false;
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Tak jsem vás neúmyslně mystifikoval.
Situace je taková, že v dílně mám jistič 32A "D". Přes ten to v pohodě projde a v hlavní skříni před elektroměrem je 40A "B". Hlavní jistič rozběh motoru nezvládne. Na zkoušku jsem nainstaloval 40A "C" a rozběh je bez problému. Každopádně "C" po dohodě s technikem od ČEZu použít nemohu. Vracím se tedy k "B". Podařilo se mě relativně dobře sehnat soft start MCD 201-018-T4-CV3 od fa. Danfos . Soft start je zakoupen z bazaru (dle slov prodejce nebyl nikdy použit a několik málo let se mu válel ve skříni
a snad bude funkční). Dám vědět jakmile seženu někoho, kdo mě pomůže s instalací, jak celá záležitost dopadla. S výměnou motoru počítám do budoucna, teď se mě to nechce kuchat. Jsem natěšený na zprovoznění!