Na co vyjde dílna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

vvitty

30. 12. 2015, 8:01

elbarto píše:Pokud mas dostatecne velky pozemek, je potom rozumnejsi poresit ukladani sute na vlastnim. Stare domy jsou casto kamen, hlina, drevo, tasky, proto se material da upotrebit (dorovnavani terenu, atd) urady s tim nemivaji problem. V opacnem pripade nezapomen kalkulovat odvoz stovek kubiku "nekam" :-(
Bacha na to aby na strese nebylo X vrstev lepenky, pripadne azbestova krytina. S tim uz problem mivaji a obvykle to znamena odvoz na specialialni drahou skladku (nebo na uplne beznou skladku za obdobne specialni drahou cenu).
RaS

30. 12. 2015, 8:07

záleží jak budeš platit práci.. jsou "idioti" že si vezmou stavení firmu na základovou desku a zaplatí za ni na klíč 250000 (deska pro běžnej RD) pak jim někdo vymrskne hrubou a už nemaj na vnitřek..
podle mě je to za tu cenu reálné uplně v pohodě..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
bobik

30. 12. 2015, 8:25

Když to budeš stavět sám či s rodinou, tak by ses do těch 800 000Kč mohl vejít. Teď jsme stavěli zahradní chatku 24m2, dostali jsme jí pod střechu s lepenkou za 40 000Kč. Když to vynásobíš 8, tak máš 320 000Kč. Ale u tebe budou dvojnásobné stěny alespoň 30cm tlusté, zase materiál získáš se slevou možná 50%, co já. Nejhorší bude střecha. Pro tu by bylo nejlevnějším řešením koupit nějaký plechový sklad podobných rozměrů. Před pár lety jsem málem koupil sklad za 65 000Kč o rozměrech 10x15m, ale odradilo mi to, že bych si ho musel sám rozebrat a ještě v zimě.
ZDENEK1.DOLEZAL

30. 12. 2015, 9:00

Zdravím stavaře

Vem to postupně a sčítej
Začni s tím jaký je podklad , písek ,skála ,jíl.
podle toho základy - založení
dále zatížení na podlahu - paleťák , nebo 5tunová ještěrka.
Zatížení od strojů , jejich hmotnot a případné dynamické zatížení - lis atd.
Pak ti do toho vstupuje požárničina - do 15 minut pohoda pak to začíná být nepříjemné - tady by jsi se měl vejít do 15min.
Zdivo -jakékoliv itong a náhražky rychle od toho.To je tak na příčku.
Dobře ti tu radili - betonové skořepinové tvárnice.Je to s tím věrší dřina a velká spotřeba zdící malty, ale jde to velmi rychle.
Výška určitě tak 4 metry jinak to padá na hlavu , pocitově.
Strop - spirol na něj tepelná izolace ve spádu 1,5 procenta na vrch folie a hotovo.
cenu si spočítej přes kubíky prostoru cca1100kč za kubík takže bla bla 192*4*1100- 850 000Kč hrubá stavba můžeš mi věřit dělám to dnes a denně 15 let
testone
Sponzor fora

30. 12. 2015, 9:11

vejdeš, když si to zorganizuješ sám a postavíš sám a s kamarádama placenejma od hodiny
pokud si to necháš udělat od stavební firmy na klíč, jseš minimálně na dvojnásobku
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
karelsklo

30. 12. 2015, 10:03

Nějaké možnosti jak se nenechat úplně odrbat a pomoci tomu i sám bych asi měl.Minimálně přehled,zkušenosti a dozor staršího pána který měl donedávna stavební firmu (jakožto vdovec ji prodal a už dělá jen "papírové" věci),navíc znalost místních poměrů a stavebních firem (rekonstruoval jsem barák)...
Jsem zvyklý jednat s úřady :? :evil:. Ačkoli na to se nikdy úplně zvyknout nedá...
A se spoustou lidí co tomu rozumí jsem byl někdy na pivu.... :lol:

Největší problém (jako asi u všeho co se týká podnikání) je přijmout ten risk a novou realitu.Bez toho ale není posun dále že...
SO 545

30. 12. 2015, 10:55

Ak mas cloveka ktory sa zivil stavbarcinou tak mu to nechaj nakalkulovat.

Material zakladov plus dosky. /podlaha/
Obvodove murivo /vnutorna vonkajsia fasada/
Okna dvere
Strecha /zateplenie
Elektrika
Topenie
WC umyvadlo

To v podstate nakalkulujes a daj si k tomu tak 20% a mozno sa trafis.
elbarto

30. 12. 2015, 11:24

Kdyz tady nejmenovany soudruh planoval mostovy jerab skoncilo to "vypoctem": neee, jedna dvoustovka profil je malo, hodim tam treba, treba dve :-( ted se uvaha o rozpoctu pomalu dostava do levelu viz video:

https://www.youtube.com/watch?v=q3fc4yBeq08" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrázek
picom

31. 12. 2015, 8:36

Pro zajimavost jak se dá také stavět.
Výstřižek2.jpg
Výstřižek3.jpg
Všechny budovy vyrostly za bouraček, za odvoz ještě dostali zaplaceno.
Střecha z kovových svařovaných žeber plus plech. Když to stavěli tak to vypadalo hrozně. Kolem hal pod plechovými přístřešky mají dřevo na topení.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“