Bacha na to aby na strese nebylo X vrstev lepenky, pripadne azbestova krytina. S tim uz problem mivaji a obvykle to znamena odvoz na specialialni drahou skladku (nebo na uplne beznou skladku za obdobne specialni drahou cenu).elbarto píše:Pokud mas dostatecne velky pozemek, je potom rozumnejsi poresit ukladani sute na vlastnim. Stare domy jsou casto kamen, hlina, drevo, tasky, proto se material da upotrebit (dorovnavani terenu, atd) urady s tim nemivaji problem. V opacnem pripade nezapomen kalkulovat odvoz stovek kubiku "nekam"
Na co vyjde dílna
Moderátor: sysel
záleží jak budeš platit práci.. jsou "idioti" že si vezmou stavení firmu na základovou desku a zaplatí za ni na klíč 250000 (deska pro běžnej RD) pak jim někdo vymrskne hrubou a už nemaj na vnitřek..
podle mě je to za tu cenu reálné uplně v pohodě..
podle mě je to za tu cenu reálné uplně v pohodě..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Když to budeš stavět sám či s rodinou, tak by ses do těch 800 000Kč mohl vejít. Teď jsme stavěli zahradní chatku 24m2, dostali jsme jí pod střechu s lepenkou za 40 000Kč. Když to vynásobíš 8, tak máš 320 000Kč. Ale u tebe budou dvojnásobné stěny alespoň 30cm tlusté, zase materiál získáš se slevou možná 50%, co já. Nejhorší bude střecha. Pro tu by bylo nejlevnějším řešením koupit nějaký plechový sklad podobných rozměrů. Před pár lety jsem málem koupil sklad za 65 000Kč o rozměrech 10x15m, ale odradilo mi to, že bych si ho musel sám rozebrat a ještě v zimě.
-
Zdravím stavaře
Vem to postupně a sčítej
Začni s tím jaký je podklad , písek ,skála ,jíl.
podle toho základy - založení
dále zatížení na podlahu - paleťák , nebo 5tunová ještěrka.
Zatížení od strojů , jejich hmotnot a případné dynamické zatížení - lis atd.
Pak ti do toho vstupuje požárničina - do 15 minut pohoda pak to začíná být nepříjemné - tady by jsi se měl vejít do 15min.
Zdivo -jakékoliv itong a náhražky rychle od toho.To je tak na příčku.
Dobře ti tu radili - betonové skořepinové tvárnice.Je to s tím věrší dřina a velká spotřeba zdící malty, ale jde to velmi rychle.
Výška určitě tak 4 metry jinak to padá na hlavu , pocitově.
Strop - spirol na něj tepelná izolace ve spádu 1,5 procenta na vrch folie a hotovo.
cenu si spočítej přes kubíky prostoru cca1100kč za kubík takže bla bla 192*4*1100- 850 000Kč hrubá stavba můžeš mi věřit dělám to dnes a denně 15 let
Vem to postupně a sčítej
Začni s tím jaký je podklad , písek ,skála ,jíl.
podle toho základy - založení
dále zatížení na podlahu - paleťák , nebo 5tunová ještěrka.
Zatížení od strojů , jejich hmotnot a případné dynamické zatížení - lis atd.
Pak ti do toho vstupuje požárničina - do 15 minut pohoda pak to začíná být nepříjemné - tady by jsi se měl vejít do 15min.
Zdivo -jakékoliv itong a náhražky rychle od toho.To je tak na příčku.
Dobře ti tu radili - betonové skořepinové tvárnice.Je to s tím věrší dřina a velká spotřeba zdící malty, ale jde to velmi rychle.
Výška určitě tak 4 metry jinak to padá na hlavu , pocitově.
Strop - spirol na něj tepelná izolace ve spádu 1,5 procenta na vrch folie a hotovo.
cenu si spočítej přes kubíky prostoru cca1100kč za kubík takže bla bla 192*4*1100- 850 000Kč hrubá stavba můžeš mi věřit dělám to dnes a denně 15 let
vejdeš, když si to zorganizuješ sám a postavíš sám a s kamarádama placenejma od hodiny
pokud si to necháš udělat od stavební firmy na klíč, jseš minimálně na dvojnásobku
pokud si to necháš udělat od stavební firmy na klíč, jseš minimálně na dvojnásobku
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Nějaké možnosti jak se nenechat úplně odrbat a pomoci tomu i sám bych asi měl.Minimálně přehled,zkušenosti a dozor staršího pána který měl donedávna stavební firmu (jakožto vdovec ji prodal a už dělá jen "papírové" věci),navíc znalost místních poměrů a stavebních firem (rekonstruoval jsem barák)...
Jsem zvyklý jednat s úřady
. Ačkoli na to se nikdy úplně zvyknout nedá...
A se spoustou lidí co tomu rozumí jsem byl někdy na pivu....
Největší problém (jako asi u všeho co se týká podnikání) je přijmout ten risk a novou realitu.Bez toho ale není posun dále že...
Jsem zvyklý jednat s úřady

A se spoustou lidí co tomu rozumí jsem byl někdy na pivu....

Největší problém (jako asi u všeho co se týká podnikání) je přijmout ten risk a novou realitu.Bez toho ale není posun dále že...
Ak mas cloveka ktory sa zivil stavbarcinou tak mu to nechaj nakalkulovat.
Material zakladov plus dosky. /podlaha/
Obvodove murivo /vnutorna vonkajsia fasada/
Okna dvere
Strecha /zateplenie
Elektrika
Topenie
WC umyvadlo
To v podstate nakalkulujes a daj si k tomu tak 20% a mozno sa trafis.
Material zakladov plus dosky. /podlaha/
Obvodove murivo /vnutorna vonkajsia fasada/
Okna dvere
Strecha /zateplenie
Elektrika
Topenie
WC umyvadlo
To v podstate nakalkulujes a daj si k tomu tak 20% a mozno sa trafis.
Kdyz tady nejmenovany soudruh planoval mostovy jerab skoncilo to "vypoctem": neee, jedna dvoustovka profil je malo, hodim tam treba, treba dve
ted se uvaha o rozpoctu pomalu dostava do levelu viz video:
https://www.youtube.com/watch?v=q3fc4yBeq08" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=q3fc4yBeq08" onclick="window.open(this.href);return false;

Pro zajimavost jak se dá také stavět.
Střecha z kovových svařovaných žeber plus plech. Když to stavěli tak to vypadalo hrozně. Kolem hal pod plechovými přístřešky mají dřevo na topení.
Všechny budovy vyrostly za bouraček, za odvoz ještě dostali zaplaceno.Střecha z kovových svařovaných žeber plus plech. Když to stavěli tak to vypadalo hrozně. Kolem hal pod plechovými přístřešky mají dřevo na topení.