3Dconnexion Spacenavigator
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
- Martinhora
Prodám 3Dconnexion Spacenavigator. Leží mi tady na stole už dlouho. Snažil jsem se ho používat, ale prostě jsem si nezvyknul a už si nezvyknu. Tak třeba někomu poslouží. Cena 1400,-
Tak to jsme dva, co tohle používat nezvládli. Jinak je to docela dobrá věc u CAD systémů, kde nejde snadno definovat střed otáčení, při prohlížení dílu. Ale naučit se to používat není žádná sranda. Spíše bych řekl, že je to tak do 30 let věku, prostě do doby, kdy se mozek lehce učí novým věcem.
- Martinhora
Nejsme dva - je nás hodně pokud vím .... já sem vyrost na myši a u tý taky zůstanu
holt stará struktůra no

My měli v práci SpaceMouse Pro. Já to dlouho nechtěl, ale kdysi jedno volnější odpoledne jsem to zkusil, a teď už bych bez toho být nechtěl. Software je sice poplatnej dnešní době, je to všechno hezký a barevný, ale nefunguje to na 100% tak jak by člověk potřeboval, ale to hlavní to zvládne. Ještě dělají dražší SpacePilot, ale ten má menší tlačítka a to je pro mě osobně dost podstatný. Jo a patnáct tlačítek je tak tak aby to stačilo (měli jsme Catia/ Pro/E / NX).
Celkem by mě zajímalo s jakým CADem jsi to skusil. V práci s tím dělám v solidworksu a edgecamu a už jinak si to neumím ani představit. Tak jsem si to koupil i domů,,, Poprvé jsem to skusil na školení a asi za 1hod vše OK. Ve většině podporovaných SW existuje i spousta nastavení a střed otáčení se dle mých zkušenosti definuje naprosto lehce a rychle. A to mi bude 50...bobik píše:Tak to jsme dva, co tohle používat nezvládli. Jinak je to docela dobrá věc u CAD systémů, kde nejde snadno definovat střed otáčení, při prohlížení dílu. Ale naučit se to používat není žádná sranda. Spíše bych řekl, že je to tak do 30 let věku, prostě do doby, kdy se mozek lehce učí novým věcem.

- Martinhora
Ono to funguje dobře - o tom žádná. Ale v mém případě jsem zkrátka nezvládl práci levou rukou - myšleno zkoordinovat pohyb tak, aby to dělalo co zrovna potřebuju. Není to chybou zařízení, ale chyba je někde u mě v hlavě - a to jsem to podstivě používat rok. Nakonec jsem zjistil, že pokud používám jenom myš, jsem o 100% rychlejší a nemusím nad tím přemýšlet - co dělat s rukou. Teď používám jenom tohle http://www.3dconnexion.cz/products/cadmouse.html a jsem naprosto spokojenej. Každej to máme jinak.
.... asi je to jak u koho.
Pro mě to bylo hrozně návykový. Jak jsem s tím chvilku dělal tak jsem se bez toho pak cítil "jako bez ruky".
Pohyb ve 3D prostoru bez "SpaceNavigátoru" (nebo klidně zařízení jiného výrobce se stejnou funkcionalitou) je jako bych ovládal kurzor myši šipkami na klávesnici.
Ono to jde, ale kdo si zvykne na myš tak se k ovládání kurzoru šipkama vracet bude těžko.
Brácha si to koupil pro sebe, ale když mi to pujčil, tak se musel smířit s tím, že už mu to nevrátím
(dal mi to jako dárek a koupil si časem další)
Buďto se to v mozku "spojí" a aniž bys přemýšlel co děláš s rukou tak "lítáš" 3D prostorem stejně přirozeně jako když dýcháš.
Pokud se to "nespojí" a jsi po měsíci stále v prvních pár minutách kdy jsi to chytl do ruky poprvé (a musíš vědomě přemýšlet kam s "hříbkem" pohnout aby udělal to co chceš) tak pak je to samozřejmě utrpení a nemá cenu to lámat přes koleno.
Pro mě to bylo hrozně návykový. Jak jsem s tím chvilku dělal tak jsem se bez toho pak cítil "jako bez ruky".
Pohyb ve 3D prostoru bez "SpaceNavigátoru" (nebo klidně zařízení jiného výrobce se stejnou funkcionalitou) je jako bych ovládal kurzor myši šipkami na klávesnici.
Ono to jde, ale kdo si zvykne na myš tak se k ovládání kurzoru šipkama vracet bude těžko.
Brácha si to koupil pro sebe, ale když mi to pujčil, tak se musel smířit s tím, že už mu to nevrátím

Buďto se to v mozku "spojí" a aniž bys přemýšlel co děláš s rukou tak "lítáš" 3D prostorem stejně přirozeně jako když dýcháš.
Pokud se to "nespojí" a jsi po měsíci stále v prvních pár minutách kdy jsi to chytl do ruky poprvé (a musíš vědomě přemýšlet kam s "hříbkem" pohnout aby udělal to co chceš) tak pak je to samozřejmě utrpení a nemá cenu to lámat přes koleno.