Kdyby to někdo kupoval, mam o jedeno zájem. Honza
http://aukro.cz/vretena-1-1-kw-15-000-6 ... 91449.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vřeteno
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Můžete mu někdo napsat zda dovede sehnat k tomu i měniče? Jsou to Precise SC 52 tedy 2 fázové motory, jsou super ale měniče se k nim nedají prakticky sehnat občas na ebay s cenama okolo 500-1000 EUR. Ničím jiným to řídit nejde, měl jsem 2 a rozebral jsem je že bych je převinul ale za 4 roky jsem se k tomu nedostal tak jsem je poslal dál. Navíc je to doopravdy na malé nástroje max 3mm. Není to stavěné na obrábění jsou tam jen 2 malá kosouhlá ložiska nahoře a jedno obyč dole.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Taky bych jedno vzal.
Já taky ale musel by k tomu být ten měnič jinak to je doopravdy nepoužitelné. Mě ta zkušenost stála 2000Eur.
IQ156
IQ156
lubos: jakou to má hodnotu bez toho měniče? Jako ošklivé těžítko?
Bez měniče se dají občas koupit na Ebay de od cca 200 eur když má člověk štěstí. Nejhořší je že výměna ložisek je prakticky nemožná. Vrchní mají 2 kosoúhlé nemají běžný úhel stiku aby se dalo docílit otáček, navic mají textitovou klec a žádné krytí.To spodní je relativně běžné ale dá se vyměnit jen tak že se stáhne rotor z hřídle ( je na konusu) a pak se musí rotor nechat vyvážit i se spodním domkem s ložiskem. Pokud to někdo používá na frézování a někde drcne je po ložiskách. Když jsem nevěděl že to je 2 fáz tak jsem přišel do freconu at mi na to dají měnič. Pán dal jeden ze 4 kablíků na zem a zbylé 3 zapojil , motor se asi 6 vteřin točil pak se z něj zakouřilo a konec.
IQ156
IQ156