Zdravím,
potřeboval bych vyfrézovat drážku pro lineární vedení, ale na stroji mám menší posuv než je délka drážky.
Tak bych se rád zeptal, jestli je možné obrobek zajistit proti posunutí v ose y a frézovat na několik upnutí.
Díky
frézování na více upnutí
Mozne to je.Otazka je,jak presne tu drazku vyfrezujes.Ja tenhle problem resim casto a udelal jsem si z linearu pomocnou osu,ktera mi rozsiri stavajici o 700mm,takze udelam cca 1.2m.Zkousel jsem ruzne pripravky , ale nic mi potrebnou presnost nezajistilo.
Znam kluka,kterej ma na stole dva identicky sveraky a s nimi dokaze udrzet lajnu na dve stovky presne.Je to asi jedina moznost,co stoji malo penez.
Znam kluka,kterej ma na stole dva identicky sveraky a s nimi dokaze udrzet lajnu na dve stovky presne.Je to asi jedina moznost,co stoji malo penez.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jedna z možností je udělat část drážky, posunout obrobek o 2/3 rozjezdu nebo i méně, "nějak" upnout, sondou zjistit odchylku a pokračovat ve frézování s posunutými a natočenými souřadnicemi.
Nevím jestli se nebudu opakovat (pro admina: nedal by se udělat do vyhledávání filtr "jen příspěvky s přílohou"?), pro jistotu posílám utilitku na spočítání nulového bodu a natočení ze tří sondovaných bodů.
Nevím jestli se nebudu opakovat (pro admina: nedal by se udělat do vyhledávání filtr "jen příspěvky s přílohou"?), pro jistotu posílám utilitku na spočítání nulového bodu a natočení ze tří sondovaných bodů.
- Přílohy
-
- nastaveni obrobku tremi body.xls
- (27.5 KiB) Staženo 340 x
Naposledy upravil(a) prochaska dne 31. 10. 2008, 7:11, celkem upraveno 2 x.
Aleš Procháska
Pupak: Nebylo by nějaké foto té pomocné osy z lineáru? Nějak si to nedokážu představit. Děkuji
Petras
Ja nemuzu najit fotak,takze ti to nevyfotim,ale je to normalni klasickej jednoosej suport.Deska 1000x160x30mm na ni dva lineary a hrebenova
tyc.Prevod na kliku a uchyceni na T-stul frezky.Jako kdyz sundas jednu osu z krizovyho stolu.Pridelas to na stul frezky,srovnas hodinkama do osy s frezkou a tim si rozsiris pracovni posun o pracovni delku toho pripravku. U me je to o 750mm. Az najdu fotak,tak to vyfotim.
tyc.Prevod na kliku a uchyceni na T-stul frezky.Jako kdyz sundas jednu osu z krizovyho stolu.Pridelas to na stul frezky,srovnas hodinkama do osy s frezkou a tim si rozsiris pracovni posun o pracovni delku toho pripravku. U me je to o 750mm. Az najdu fotak,tak to vyfotim.
Už jsem v obraze. Aspoň trochu. Obrobek se upne na přídavný suport, část posuvu obstará původní stůl a zbytek to rozšíření. Nebo ne? Zajímalo by mě, jestli se ke stolu frézky přichycují kolejnice nebo vozíky lineáru.
Dík
Dík
Petras