ProgeCAD 2006LT
Nainstaloval jsem si tohle kreslítko na doma, v principu je to AutoCAD 97. Ale při kreslení mě to dělá různé pot'ouchlosti, při funkci kopíruj objekt a někdy při posunu a někdy zcela samovolně nastane taková situace, že z otvorů na součástce a někdy i na okolních součástkách zmizí koty otvorů a nastane překotování středů otvorů zpravidla do nulového bodu kreslící plochy. Pokud se vám tohle stane několikrát během kreslení tak se z toho stává infarktová zaležitost. A ještě jiné nezbednosti ale ty už se dají rozchodit. Takže bud' tam mám něco zapnuté nebo vypnuté nebo je to nedokonalost free programu a nebo nás tímto nutí abychom si koupili plnou verzi.Která snad funguje bez problémů. (Už jsem dostal nabídku od obchodníka na plnou verzi s vánoční slevou za 256 EU). Pokud se někdo setkal s tímto problémem a dokázal ho rozchodit tak velký dík za jeho odpověd. Bob.
Naposledy upravil(a) Bob dne 26. 12. 2007, 2:09, celkem upraveno 2 x.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nevim co s imhle softem ale znam program kterej timhle netrpi a dokonce obsahuje prvky camu
je jeste o chlup levnejsi a s programatorama se muzes domluvit v cestine
jmenuje se to gravostar a za ty prachy je to fakt sikovny
je jeste o chlup levnejsi a s programatorama se muzes domluvit v cestine

jmenuje se to gravostar a za ty prachy je to fakt sikovny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Bobíku, díky za typ ale mám problém se stažením softu v kroku tři mě neustále, po vyplnění registrační přihlášky, hlásí neuvedený počet kostruktéru(ů) at' tam tukám co tam tukám pořád to je špatně, takže stahování se zatím nekoná. Díky za radu. Bob.
Vyplnil jsem registraci v anglické registraci a už se to stahuje. Uvidíme co po instalaci jak na to budu koukat co s tim. Když to bude podobné AutoCadu tak to je pohoda, když ne tak to bude achich ouvej. Bob.
Tak už jsem ho nainstaloval, vypadá velmi zajímavě ikonky jsou tam jako v Cadu, nakreslil jsem pár čar a jde to, no a potom se to učit,učit učit.......Bob.
Filozofie kreslení je tam jako v Autocadu. V modelovém okně kreslíš 1:1 a do výkresového okna přenášíš pohledy přes rámce v libovolném měřítku. Doporučuji v modelovém okně nahrubo v jedné hladině nakreslit tvar, udělat další hladinu pro koty, pomocí kot dát tvaru správné rozměry, schovat hladinu s kotama a přes rámec přenést do výkresového okna. A tam to zakotovat jako výrobák zase v jiné hladině. Takhle složitě to dělám, protože přes rámec se přenesou i koty z modelového okna a když je měřítko rámce třeba 1:5 tak i koty jsou 5x menší. Jinak natože je to zdarma, je to vynikající soft. V práci jsem to vnutil kde komu, hlavně na otevírání výrobáků v dwg. Pro podnik jinak stačí jen jeden licenční soubor, nemusí se dokola registrovat všechna pracoviště.
Stáhl jsem si dle doporučení Robokopa demo na tento soft a první dojem je, že se pro mě nejeví tak špatně ve funkci CAM- kontůry fungují, přiřazování nástrojů též a kopírování a posuny na ploše také. Cena pro hobby je 6000kč a snad by se dala rozchodit. Uvidíme až si s tím pohraji trochu víc. Ale žádné hlášky o placení jak psali někteří členové fora se u mě nevyskytují. Bob.
Ze zvědavosti jsem si stáhl progeCAD 2008 Smart!, abych se podíval jestli jsou tam stejné chyby jako v 2006. Bohužel ta hlavní tam byla dál. Jinak příkazů přibylo, ovládání se mi zdá takové nějaké lepší. No a ta hlavní chyba se dá odstranit tak, že otvor budem kotovat ne příkazem průměr otvoru, ale příkazem horizontální kota no a do nakreslené koty doplníme symbol průměru. A problémy jsou pryč. Na doma tohle kreslítko je perfektní a je free........AUTOCAD 2008 je asi za 35000kč.
http://www.progesoft.com Bob.

Naposledy upravil(a) Bob dne 6. 2. 2008, 8:04, celkem upraveno 1 x.
Tak už nám ho zase zlevnili http://autocad.tcad.cz/Nakup-AutoCAD-LT/ Co mají chudáci obchodníci dělat,
když už ho tak nikdo moc nechce, a navíc máš už k mání free Cad, který je skoro totožný.
Bob.

Před malou chvilkou se sám updatoval progeCAD-2008 Smart! na novou verzi 8.0.14. nato, že je to free verze je to vzláštní od výrobce tohoto softu, spíš znám opak.
Bob.

V dalším update na verzi 8.0.18.22 se odstranila chyba, že při otvíraní výkresu(vytvořeném v ProgeCad) v AutoCadu už není problém se zoom a koty jsou také v pořádku, a spousta jiných vylepšení.
Bob.

Před chvilkou jsem zabrouzdal na stránky výrobce, jsou jiné, ale co je špatné, je to, že už se nedá stahnout free verze Smart 2008! a ani žádná jiná, je tam pouze nabídka na demo Professionál, ale co to umí ?
Bob

Bob
Tak zatím jde ještě stáhnout : http://www.progecad.com/compra/index.as ... 1&lang=eng
otázkou je, jak ještě dlouho, Bob.
otázkou je, jak ještě dlouho, Bob.