Předem se omlouvám zdejšim mágům. Tyto dotazy tu byli řešeny 1000x ale pořád nevim kde je pravda.
Plánuji stroj čistě na dřevo rozjezd 1000x650x150
osy x a Y budou na podepřenejch 20 kulatinách
osa z Bude na broušené 20 v kuličkovém domku
šrouby trapéz matky asi odlíté z gsgluid nebo jak se tomu nadává... (časem použiju bud bronz nebo teflon)
Konstrukce pálená viz tron akorát můj návrh plech bude použit 4 a 6mm
Drivery s tb6560 jednoosy
Vřeteno zprvu nějaká přímá bruska časem vodník
Tedka pád dotazů na zkušené uživatele:
portál spojit pod stolem a nebo na každou stranu dát šroub a spojit řemínkem viz tron...
Motory plánuji kupovat od microcon na Z a Y ko použiju SX23-1414 Ale mám problém se stolem. Jestli použít SX23-1414 a nebo seriově zapojenej SX23-2727(volba seriového zapojení kvuli proudu driveru tb6560)
Uložení vedení na stole je vcelku jasné. A na portálu je mám dát vedle sebe na stojato. A nebo jeden nahoru a druhej z boku . Více viz obrázek a nebo ze zhora a spoda most.
Zbytek věcí jsem snad dobře vypozoroval a vyčetl a odkoukal. Jestli mohu poprosit zdejší šamany za rady budu vděčnej
Stavba kousátka do dřeva
Pokud je dostatečně tubhá konstrukce tak musí stačit centrální jeden šroub , u trona a pod bych dal určitě dva a spojil řemínkem jak jsi psal , a návrh umístění vedení - dle mého by mohl nejlépe co se týče vůlí a namáhání vyjít návrh A , céčko určitě nedělej budes e ti to nejhůř usazovat a pdo.