Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
lubos
Sponzor fora

6. 2. 2016, 4:54

Počítej že obchodník bude chtít aspon 20% a ktomu nějaká ta doprava a dph. Rozhodně bych to prodával dráž než něco co je viditělně horší. Já mám relativně drahé výrobky, lidi napíšou a pak už se nezvou případně že si koupí něco čínského. No a pak se vrátí a říkají no ono nám to nefunguje hoří a tak si to vemou ode mě. Jsou věci které se kupují proto že jsou levné a pak jsou věci které se kupují kvůlí jejich podstatě a funkčnosti a cena není to hlavní co zákazníka zajímá. Každopádně zkus alespon přírodní elox, v pondělí budu něco vyzvedávat tak hodím fotku, vypadá to super čistě.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Martinhora

6. 2. 2016, 5:23

Jasně s těma 20% máš naprostou pravdu. S tím DPH je to jedno. Manželka není plátce DPH - já jo. Takže dle libosti.
Právě ta super čistota mi na tom eloxu vadí nejvíc - je to takový hračkoidní. Další věc je, že absolutně netuším, jak se eloxem změní rozměry. Mám to všechno vychytané na stovku. Některá ložiska musejí jít vsuvně a některá jsou lehce zalisovaná atd. Každopádně vím, že elox žere závity - ty by se ale mohli udělat až potom anebo je zaslepit šroubkem. Taky mě bylo doporučeno výrobek předem lehce opískovat - aby zmizely stopy po nástrojích.

Pokusil jsem se vyfotit rozdíl mezi vyfrézovaným kouskem a po 2hodinách omílání - mě se tenhle povrch hodně líbí. Ta fotka není nic moc, ve skutečnosti je to mnohem lepší.

Opravdový fajnšmekr stejně vezme hadr a olejový barvy a začne to špinit - pak to teprve má koule.
Přílohy
DSC_5916.JPG
lubos
Sponzor fora

6. 2. 2016, 5:35

Jo taky mám veškeré díly omílané ale následně eloxované, měl jsem problém že 7065 zkrátka rezne. Třeba tady viz technické vlastnosti
http://gleich.de/cz/produkty/vlcovan-de ... 7075#sheet" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel u klasického eloxu je to občas flekaté, záleží na barvě. A taky pokaždé je to trochu jiný odstín. Jediné u které to není vidět je černý. Ale z toho bílého to vypadá hodně jako po omýlání. Pokud je tvrdej tak to je taky hodně zajímavé bohužel je asi 2-4x dražší. Po dohodě se dá domluvit jaká tam má být vrstva záleží jak moc se s tím v galvanově chtějí srát.
Jsou dvě možnsoti jak to prodávat, pokud jsu obchodníci jak jim to dávaš třeba s 20% a oni k tomu dan. Ideální je mít sice obchodníky ale cpát to co nejvíce sám pak o těch 20% vyděláš sám víc a je to příjemné. Já bych s cenou pod němce navíc když to máš o dost lepší nešel. Já letos třeba budu asi ještě zdražovat, jen tím že jsem přešel na tvrdý elox a kadmium mě vychází výroba skoro o 1000kč dráž na motoru. Ale vím že s tím může kdo chce co chce dělat a pořád to bude vypadat stejně. Co mám zkušenost tak závity jsou v pohodě, nikdy jsem s tím neměl problém ale mám minimálne M3 ale někde jsem měl i M2 a bez problémů.
IQ156
pavlaxy

6. 2. 2016, 5:37

Paráda :!: :!: :!:
Osobně se mi líbí elox ,který se používá na leteckou výrobu ...
Ten zelenožlutý co je nejodolnější ..
:D :P
lubos
Sponzor fora

6. 2. 2016, 5:42

Sice to není můj bastl ale bastlení to bylo.
Koupil jsem si vodní turbínu pro pohon lodky ( s kámošem chceme v budoucnu si udělat elektrický serfovací prkno). Je to sice macek 80mm v průměru a na serf by stačilo 60 ale chci na to zkusit udělat speciální výkoný motor s poněkud odlišnou koncepcí. Tak třeba pár fotek někoho inspiruje. Byla to trochu pakárna rozebrat abych to nedojebal, ale jak mám ve zvyku rozeberu vše co mi přijde pod ruku :-) a někdy to i složím zpět.
Přílohy
017.jpg
018.jpg
021.jpg
023.jpg
IQ156
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2016, 6:18

Martinhora píše:Jasně s těma 20% máš naprostou pravdu. S tím DPH je to jedno. Manželka není plátce DPH - já jo. Takže dle libosti.
Právě ta super čistota mi na tom eloxu vadí nejvíc - je to takový hračkoidní. Další věc je, že absolutně netuším, jak se eloxem změní rozměry. Mám to všechno vychytané na stovku. Některá ložiska musejí jít vsuvně a některá jsou lehce zalisovaná atd. Každopádně vím, že elox žere závity - ty by se ale mohli udělat až potom anebo je zaslepit šroubkem. Taky mě bylo doporučeno výrobek předem lehce opískovat - aby zmizely stopy po nástrojích.

Pokusil jsem se vyfotit rozdíl mezi vyfrézovaným kouskem a po 2hodinách omílání - mě se tenhle povrch hodně líbí. Ta fotka není nic moc, ve skutečnosti je to mnohem lepší.

Opravdový fajnšmekr stejně vezme hadr a olejový barvy a začne to špinit - pak to teprve má koule.
a co bezproudý nikl na tom omílaným to může bejt zajímavý ?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

6. 2. 2016, 7:20

Já dneska vykonal inventuru v oddělení lineálů, zkusím v A360 cvičně začít kreslit další zázrak™. Až tam vymyslím dostatečné množství pikantních konstrukčních nesmyslů, založím vlákno, ve kterém si nenechám poradit :mrgreen:
INA_inventura.jpg
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Toník

6. 2. 2016, 7:32

Zbýňa píše:Tak přihodim ještě jednu fotku. Však tady je to taky samej chalan, tohle používaj spíš ženštiny a v tomhle období je to dost aktuální :)

klobuk dole bratuuu :lol: :lol: :lol: sikovny si este mi povec co to je naco to je a de si zohnal take plexi
Zbýňa

6. 2. 2016, 8:17

Toník píše:
Zbýňa píše:Tak přihodim ještě jednu fotku. Však tady je to taky samej chalan, tohle používaj spíš ženštiny a v tomhle období je to dost aktuální :)

klobuk dole bratuuu :lol: :lol: :lol: sikovny si este mi povec co to je naco to je a de si zohnal take plexi
Je to špunt kterým se tlačí suchý rohlíky do mlýnku na strouhanku :) . Matroš byl od kamaráda co se zabývá výrobou všelisčeho z plexi.
Borin
Kontaktovat uživatele:

8. 2. 2016, 6:19

Víkendové hratky s SV18, aneb srdečný pozdrav z Temelína :lol: :lol: :lol:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
pavlaxy

8. 2. 2016, 12:26

lubos píše:Sice to není můj bastl ale bastlení to bylo.
Koupil jsem si vodní turbínu pro pohon lodky ( s kámošem chceme v budoucnu si udělat elektrický serfovací prkno). Je to sice macek 80mm v průměru a na serf by stačilo 60 ale chci na to zkusit udělat speciální výkoný motor s poněkud odlišnou koncepcí. Tak třeba pár fotek někoho inspiruje. Byla to trochu pakárna rozebrat abych to nedojebal, ale jak mám ve zvyku rozeberu vše co mi přijde pod ruku :-) a někdy to i složím zpět.
V době kdy nebylo zakázáno v Praze na Vltavě ještě lyžovat jsem se nachomýtla ke zkouškám motorového člunu Pluto s Wartburgem a čerpadlem s tryskou ...
Jezdilo to parádně i když ne tak dobře jako s klasickým šroubem inu potíže vývoje ...
Na "prkno" jsem zvědavá přijdu se ráda podívat ,pro mne by tam musela být na jezdění židle :lol: :lol: :lol:
:D :P
Mad_BOXs

9. 2. 2016, 3:48

Martinhora píše:Tak jsem dneska doklepnul hlavu na heli. Ještě je tam pár věcí, který musím doladit ... Teď zvažuju povrchovou úpravu. Elox nechci - působí to pak lacině .... Pískování je vopruz stát u toho, tak asi zvítězí omílání v bubnu - dělal jsem nějaký primitivní zkoušky a vypadá to dost dobře.
Ahoj, tak parádní práce.

Jen tento systém zavěšení je bohužel špatný. Před cca rokem s tím přišla jedna firma, která valí heliny ve velkém a byli z toho trochu špatní a tento systém opustili.
Dochází tam totiž ke zkřížení a tím nefunkčnosti a následuje chvilková nemožnost řízení. Když se vezme za list, tak se v gripu prohne, i když tam jsou ložiska i axiální, věř tomu, že k tomu dojde. Dokonce se i prohybá příčná hřídel. Tím dojde k vychýlení přepákování z gripu na cykliku. Ono se to nezdá, ale působí tam neskutečné síly. Pokud to je do makety, tak to ještě přežije, ale na akrobacii to není.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Martinhora

9. 2. 2016, 4:01

On tenhle systém používá hodně firem ... Ale jak říkáš na akrobacii to není. Už vzhledem k otáčkám. S tímhle to točí tak 1100 -1200 ot. Akrobati jedou přes 2000. Je to určeno primárně do maket. Tam je to už odzkoušeno bez nějakého problému.
Mad_BOXs

9. 2. 2016, 4:13

OK. :wink:
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Martinhora

9. 2. 2016, 4:16

Ještě se chci zeptat - jsem asi natvrdlej .... na toto "Když se vezme za list, tak se v gripu prohne" - jak to bylo myšleno. Děkuju - jen jsem to nepochopil ....
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“