Co jste dneska bastlili?
Počítej že obchodník bude chtít aspon 20% a ktomu nějaká ta doprava a dph. Rozhodně bych to prodával dráž než něco co je viditělně horší. Já mám relativně drahé výrobky, lidi napíšou a pak už se nezvou případně že si koupí něco čínského. No a pak se vrátí a říkají no ono nám to nefunguje hoří a tak si to vemou ode mě. Jsou věci které se kupují proto že jsou levné a pak jsou věci které se kupují kvůlí jejich podstatě a funkčnosti a cena není to hlavní co zákazníka zajímá. Každopádně zkus alespon přírodní elox, v pondělí budu něco vyzvedávat tak hodím fotku, vypadá to super čistě.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
- Martinhora
Jasně s těma 20% máš naprostou pravdu. S tím DPH je to jedno. Manželka není plátce DPH - já jo. Takže dle libosti.
Právě ta super čistota mi na tom eloxu vadí nejvíc - je to takový hračkoidní. Další věc je, že absolutně netuším, jak se eloxem změní rozměry. Mám to všechno vychytané na stovku. Některá ložiska musejí jít vsuvně a některá jsou lehce zalisovaná atd. Každopádně vím, že elox žere závity - ty by se ale mohli udělat až potom anebo je zaslepit šroubkem. Taky mě bylo doporučeno výrobek předem lehce opískovat - aby zmizely stopy po nástrojích.
Pokusil jsem se vyfotit rozdíl mezi vyfrézovaným kouskem a po 2hodinách omílání - mě se tenhle povrch hodně líbí. Ta fotka není nic moc, ve skutečnosti je to mnohem lepší.
Opravdový fajnšmekr stejně vezme hadr a olejový barvy a začne to špinit - pak to teprve má koule.
Právě ta super čistota mi na tom eloxu vadí nejvíc - je to takový hračkoidní. Další věc je, že absolutně netuším, jak se eloxem změní rozměry. Mám to všechno vychytané na stovku. Některá ložiska musejí jít vsuvně a některá jsou lehce zalisovaná atd. Každopádně vím, že elox žere závity - ty by se ale mohli udělat až potom anebo je zaslepit šroubkem. Taky mě bylo doporučeno výrobek předem lehce opískovat - aby zmizely stopy po nástrojích.
Pokusil jsem se vyfotit rozdíl mezi vyfrézovaným kouskem a po 2hodinách omílání - mě se tenhle povrch hodně líbí. Ta fotka není nic moc, ve skutečnosti je to mnohem lepší.
Opravdový fajnšmekr stejně vezme hadr a olejový barvy a začne to špinit - pak to teprve má koule.
Jo taky mám veškeré díly omílané ale následně eloxované, měl jsem problém že 7065 zkrátka rezne. Třeba tady viz technické vlastnosti
http://gleich.de/cz/produkty/vlcovan-de ... 7075#sheet" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel u klasického eloxu je to občas flekaté, záleží na barvě. A taky pokaždé je to trochu jiný odstín. Jediné u které to není vidět je černý. Ale z toho bílého to vypadá hodně jako po omýlání. Pokud je tvrdej tak to je taky hodně zajímavé bohužel je asi 2-4x dražší. Po dohodě se dá domluvit jaká tam má být vrstva záleží jak moc se s tím v galvanově chtějí srát.
Jsou dvě možnsoti jak to prodávat, pokud jsu obchodníci jak jim to dávaš třeba s 20% a oni k tomu dan. Ideální je mít sice obchodníky ale cpát to co nejvíce sám pak o těch 20% vyděláš sám víc a je to příjemné. Já bych s cenou pod němce navíc když to máš o dost lepší nešel. Já letos třeba budu asi ještě zdražovat, jen tím že jsem přešel na tvrdý elox a kadmium mě vychází výroba skoro o 1000kč dráž na motoru. Ale vím že s tím může kdo chce co chce dělat a pořád to bude vypadat stejně. Co mám zkušenost tak závity jsou v pohodě, nikdy jsem s tím neměl problém ale mám minimálne M3 ale někde jsem měl i M2 a bez problémů.
http://gleich.de/cz/produkty/vlcovan-de ... 7075#sheet" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel u klasického eloxu je to občas flekaté, záleží na barvě. A taky pokaždé je to trochu jiný odstín. Jediné u které to není vidět je černý. Ale z toho bílého to vypadá hodně jako po omýlání. Pokud je tvrdej tak to je taky hodně zajímavé bohužel je asi 2-4x dražší. Po dohodě se dá domluvit jaká tam má být vrstva záleží jak moc se s tím v galvanově chtějí srát.
Jsou dvě možnsoti jak to prodávat, pokud jsu obchodníci jak jim to dávaš třeba s 20% a oni k tomu dan. Ideální je mít sice obchodníky ale cpát to co nejvíce sám pak o těch 20% vyděláš sám víc a je to příjemné. Já bych s cenou pod němce navíc když to máš o dost lepší nešel. Já letos třeba budu asi ještě zdražovat, jen tím že jsem přešel na tvrdý elox a kadmium mě vychází výroba skoro o 1000kč dráž na motoru. Ale vím že s tím může kdo chce co chce dělat a pořád to bude vypadat stejně. Co mám zkušenost tak závity jsou v pohodě, nikdy jsem s tím neměl problém ale mám minimálne M3 ale někde jsem měl i M2 a bez problémů.
IQ156
IQ156
Sice to není můj bastl ale bastlení to bylo.
Koupil jsem si vodní turbínu pro pohon lodky ( s kámošem chceme v budoucnu si udělat elektrický serfovací prkno). Je to sice macek 80mm v průměru a na serf by stačilo 60 ale chci na to zkusit udělat speciální výkoný motor s poněkud odlišnou koncepcí. Tak třeba pár fotek někoho inspiruje. Byla to trochu pakárna rozebrat abych to nedojebal, ale jak mám ve zvyku rozeberu vše co mi přijde pod ruku
a někdy to i složím zpět.
Koupil jsem si vodní turbínu pro pohon lodky ( s kámošem chceme v budoucnu si udělat elektrický serfovací prkno). Je to sice macek 80mm v průměru a na serf by stačilo 60 ale chci na to zkusit udělat speciální výkoný motor s poněkud odlišnou koncepcí. Tak třeba pár fotek někoho inspiruje. Byla to trochu pakárna rozebrat abych to nedojebal, ale jak mám ve zvyku rozeberu vše co mi přijde pod ruku

IQ156
IQ156
a co bezproudý nikl na tom omílaným to může bejt zajímavý ?Martinhora píše:Jasně s těma 20% máš naprostou pravdu. S tím DPH je to jedno. Manželka není plátce DPH - já jo. Takže dle libosti.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Já dneska vykonal inventuru v oddělení lineálů, zkusím v A360 cvičně začít kreslit další zázrak™. Až tam vymyslím dostatečné množství pikantních konstrukčních nesmyslů, založím vlákno, ve kterém si nenechám poradit

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Je to špunt kterým se tlačí suchý rohlíky do mlýnku na strouhankuToník píše:Zbýňa píše:Tak přihodim ještě jednu fotku. Však tady je to taky samej chalan, tohle používaj spíš ženštiny a v tomhle období je to dost aktuální
klobuk dole bratuuu![]()
![]()
sikovny si este mi povec co to je naco to je a de si zohnal take plexi

V době kdy nebylo zakázáno v Praze na Vltavě ještě lyžovat jsem se nachomýtla ke zkouškám motorového člunu Pluto s Wartburgem a čerpadlem s tryskou ...lubos píše:Sice to není můj bastl ale bastlení to bylo.
Koupil jsem si vodní turbínu pro pohon lodky ( s kámošem chceme v budoucnu si udělat elektrický serfovací prkno). Je to sice macek 80mm v průměru a na serf by stačilo 60 ale chci na to zkusit udělat speciální výkoný motor s poněkud odlišnou koncepcí. Tak třeba pár fotek někoho inspiruje. Byla to trochu pakárna rozebrat abych to nedojebal, ale jak mám ve zvyku rozeberu vše co mi přijde pod rukua někdy to i složím zpět.
Jezdilo to parádně i když ne tak dobře jako s klasickým šroubem inu potíže vývoje ...
Na "prkno" jsem zvědavá přijdu se ráda podívat ,pro mne by tam musela být na jezdění židle

Ahoj, tak parádní práce.Martinhora píše:Tak jsem dneska doklepnul hlavu na heli. Ještě je tam pár věcí, který musím doladit ... Teď zvažuju povrchovou úpravu. Elox nechci - působí to pak lacině .... Pískování je vopruz stát u toho, tak asi zvítězí omílání v bubnu - dělal jsem nějaký primitivní zkoušky a vypadá to dost dobře.
Jen tento systém zavěšení je bohužel špatný. Před cca rokem s tím přišla jedna firma, která valí heliny ve velkém a byli z toho trochu špatní a tento systém opustili.
Dochází tam totiž ke zkřížení a tím nefunkčnosti a následuje chvilková nemožnost řízení. Když se vezme za list, tak se v gripu prohne, i když tam jsou ložiska i axiální, věř tomu, že k tomu dojde. Dokonce se i prohybá příčná hřídel. Tím dojde k vychýlení přepákování z gripu na cykliku. Ono se to nezdá, ale působí tam neskutečné síly. Pokud to je do makety, tak to ještě přežije, ale na akrobacii to není.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
- Martinhora
On tenhle systém používá hodně firem ... Ale jak říkáš na akrobacii to není. Už vzhledem k otáčkám. S tímhle to točí tak 1100 -1200 ot. Akrobati jedou přes 2000. Je to určeno primárně do maket. Tam je to už odzkoušeno bez nějakého problému.
OK. 

bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SolidWorks 2011
- Martinhora
Ještě se chci zeptat - jsem asi natvrdlej .... na toto "Když se vezme za list, tak se v gripu prohne" - jak to bylo myšleno. Děkuju - jen jsem to nepochopil ....