Mesa 5i25 a 7i76
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak konecne nejake info
karty jsou udajne vyprodane a ceka se na otestovani dalsi varky ktera by mela byt pristi tyden
mam tedy udelat novou objednavku pristi tyden
moje objednavka byla stornovana, penize jsou ale strzene
maji v tom krapet bordel
karty jsou udajne vyprodane a ceka se na otestovani dalsi varky ktera by mela byt pristi tyden
mam tedy udelat novou objednavku pristi tyden
moje objednavka byla stornovana, penize jsou ale strzene
maji v tom krapet bordel
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Než budeš objednávku dělat, tak se předpokládám ještě ozveš (pokud jsi ochotný to pojmou jako hromadný nákup). Díky předem.
Nemáte někdo zkušenost s kartou 5i24 ?
Ta mi připadá skoro jako ideální kandidát. Je sice o 30 USD dražší než 5i25 (120 oproti 90 USD), ale pořád je to poloviční cena než 5i20.
A přitom má oproti 5i25 2x větší hradlové pole (případně je i model s ještě větším), takže tady se musí dát nacpat opravdu cokoli.
A má na sobě 3 konektory 50 pin, takže se dají použít standarní rozšiřující moduly jako např. k 5i20.
Nemáte někdo zkušenost s kartou 5i24 ?
Ta mi připadá skoro jako ideální kandidát. Je sice o 30 USD dražší než 5i25 (120 oproti 90 USD), ale pořád je to poloviční cena než 5i20.
A přitom má oproti 5i25 2x větší hradlové pole (případně je i model s ještě větším), takže tady se musí dát nacpat opravdu cokoli.
A má na sobě 3 konektory 50 pin, takže se dají použít standarní rozšiřující moduly jako např. k 5i20.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak penize jsou zpet
nova objednavka tam
bohuzel se tam v te nove objednavce objevila polozka processing fee 100USD
zatim neresim cizi objednavky nez vybec budu mit neco v ruce pro sebe a vubec zjistim jak to je s tema jejich poplatkama
az budu resit neco hromadneho tak se ozvu
nova objednavka tam
bohuzel se tam v te nove objednavce objevila polozka processing fee 100USD
zatim neresim cizi objednavky nez vybec budu mit neco v ruce pro sebe a vubec zjistim jak to je s tema jejich poplatkama
az budu resit neco hromadneho tak se ozvu
Když to vidím jaká je to pakárna nestálo by za to zkusit nechat zkalkulovat výrobu tištkáků a jejich osazení? I kdyby to mělo vyjít dráš pořád lepší než čekat půl roku na karty.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Vzhledem k tomu jak je to s MESOU poslední dobou problematický s dostupností, tak bych se taky přiklonil k pokusu o "vlastní" řešení.lubos píše:Když to vidím jaká je to pakárna nestálo by za to zkusit nechat zkalkulovat výrobu tištkáků a jejich osazení? I kdyby to mělo vyjít dráš pořád lepší než čekat půl roku na karty.
Ty "jednodušší" karty v podstatě nejsou nic jiného než FPGA + konfigurační EEPROM na desce s minimem balastu kolem pro přístup na PCI sběrnici a konektory.
Vlastní řadič PCI sběrnice už je taky součástí "firmware" toho FPGA.
Jde jen o to kdo to zkreslí a oživí. Ono to nejspíš nebude chodit na úplně první pokus, ale třeba tak až na druhý/třetí.

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
uz jsem to resil s MEXem
ale nejde do toho
jsem pro a myslim ze bych to mohl i nejak zafinancovat
to s tema 100 dolarama je zda se uz posledni kapka
a velmi silne uvazuju nad tim zda vubec do nejake hromadne objednavky pujdu
asi ne za techhle okolnosti
priste to bude 1000 dolaru
ja se na tohle muzu ....
ale nejde do toho
jsem pro a myslim ze bych to mohl i nejak zafinancovat
to s tema 100 dolarama je zda se uz posledni kapka
a velmi silne uvazuju nad tim zda vubec do nejake hromadne objednavky pujdu
asi ne za techhle okolnosti
priste to bude 1000 dolaru
ja se na tohle muzu ....
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak se mi to rozlezelo v hlave
zadne hromadne objednavky nebudu delat
po zkusenostech z poslednich dni, jeste by byl nejaky problem a zase nejake nedorozumeni a pak by me nekdo obvinoval nebo pomlouval
kdyz neco objednam tak pro sebe a budu to mit v regalu
kdyz to nekdo bude potrebovat ja to budu mit v regalu tak mu to rad prodam
ale jinej model ne
zadne hromadne objednavky nebudu delat
po zkusenostech z poslednich dni, jeste by byl nejaky problem a zase nejake nedorozumeni a pak by me nekdo obvinoval nebo pomlouval
kdyz neco objednam tak pro sebe a budu to mit v regalu
kdyz to nekdo bude potrebovat ja to budu mit v regalu tak mu to rad prodam
ale jinej model ne
Já jsem z toho dost překvapenej, copak to ve světě nidko nepoužívá že je to takový problém pro ně vyrobit a prodat? Kdybych takhle podnikal tak bych to musel dávno zavřít 

XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
oni mezitim podle cisla objednavky vybavili prez 100 dalsich objednavek
ale asi tam maji vetsi bordel nez my tady za totace
protoze shop hlasil 25 ks skladem
objednam, zadne varovani ze neni skladem
po dvou mesicich objednavku stornovali a napsali ze to neni skladem (den pred tim svitilo 17ks skladem)
pri dalsi objednavce toho sameho zase problem s tou prirazkou
fakt neskutecnej mrdnik
jestli je tu nekdo schopnej navrhnout PCI kartu a kartu s IOckama jako ma mesa
jdu do toho
po dvou mesicich objednavku stornovali a napsali ze to neni skladem (den pred tim svitilo 17ks skladem)
fakt neskutecnej mrdnik
jdu do toho
-
robokop píše:oni mezitim podle cisla objednavky vybavili prez 100 dalsich objednavek
fakt neskutecnej mrdnik
jdu do toho
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=34& ... 22#p183322" onclick="window.open(this.href);return false;
a čo toto ?

Matúš
Nedalo by se spíše využít již existujících open-HW PCIe desek pro Spartany? Např. http://opencores.org/project,spartan6_pcie (jen to BGA pouzdro není fajn). Netuším, jak by fungovalo nahrávání firmawaru (pořádně jsem nestudoval, jak to funguje u Mesa kart), ale přenést firmware by se nemuselo být obtížné (stačilo by přemapovat IO piny).
Případně by se šlo odpíchnout od této vývojové desky http://www.aliexpress.com/item/XILINX-X ... 430a3f4f48, která je postavena na stejném FPGA jako 5I25 a 6i25. Jen nevím, jak by se PCI/PCIe líblo, kdyby bylo taháno přes pinheady
Škoda, že vývojové prostředky (a zejména pro Xilinx) jsou tak drahé. Jinak bych se hned pustil do experimentování.
Případně by se šlo odpíchnout od této vývojové desky http://www.aliexpress.com/item/XILINX-X ... 430a3f4f48, která je postavena na stejném FPGA jako 5I25 a 6i25. Jen nevím, jak by se PCI/PCIe líblo, kdyby bylo taháno přes pinheady

Škoda, že vývojové prostředky (a zejména pro Xilinx) jsou tak drahé. Jinak bych se hned pustil do experimentování.
Psali jsme si o tom s robokopem (jak už naznačil).
Já jsem do toho moc jít nechtěl, protože v provedení pro PCI je to docela náročné, musí se ošéfovat moc signálů, a to už asi nebude na 2-vrstvý tišťák.
Navrhoval jsem zkusit napřed nějakou jednodušší verzi, něco na způsob 7i43 nebo 7i90 (k té bych se klonil já). Ale to robokop nechtěl, že chce PCI.
Do nějakého pajcování originální desky se mi z důvodů licence/svědomí moc nechce.
Ale pokud Mesa zvolila takový kurz, že nasadí 100 USD jako processing fee, tak je to možná dost silný argument i pro to svědomí.
Následujících pár dní rozhodne o mém dalším směřování. Pokud to dopadne, tak na CNC další 3 roky nebudu mít čas a asi ani ani pomyšlení. Ale pokud to nedopadne, tak opráším tu kartu se Spartanem z eBay, kterou mám někde v šuplíku, a zkusím z toho udělat tu kartu 7i90. Podle mě by to mělo být následně velmi slušně rozšiřitelné různými oddělovači na dceřinné kartě (kartách). Navíc se mi velmi zalíbil koncept SmartSerial, takže bych pak pro to udělal i nějaké inteligentní periferní moduly s procesorem STM32, takže by se na to daly používat ty směšně laciné destičky z eBay/Aliexpressu.
Já jsem do toho moc jít nechtěl, protože v provedení pro PCI je to docela náročné, musí se ošéfovat moc signálů, a to už asi nebude na 2-vrstvý tišťák.
Navrhoval jsem zkusit napřed nějakou jednodušší verzi, něco na způsob 7i43 nebo 7i90 (k té bych se klonil já). Ale to robokop nechtěl, že chce PCI.
Do nějakého pajcování originální desky se mi z důvodů licence/svědomí moc nechce.
Ale pokud Mesa zvolila takový kurz, že nasadí 100 USD jako processing fee, tak je to možná dost silný argument i pro to svědomí.
Následujících pár dní rozhodne o mém dalším směřování. Pokud to dopadne, tak na CNC další 3 roky nebudu mít čas a asi ani ani pomyšlení. Ale pokud to nedopadne, tak opráším tu kartu se Spartanem z eBay, kterou mám někde v šuplíku, a zkusím z toho udělat tu kartu 7i90. Podle mě by to mělo být následně velmi slušně rozšiřitelné různými oddělovači na dceřinné kartě (kartách). Navíc se mi velmi zalíbil koncept SmartSerial, takže bych pak pro to udělal i nějaké inteligentní periferní moduly s procesorem STM32, takže by se na to daly používat ty směšně laciné destičky z eBay/Aliexpressu.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
gro toho je propustnost pci
osobne se velmi bojim propustnosti, latenci a rezii jakychkoli jiych reseni
tohle je vyzkousene, mam to na to pripravene a tak nejak se mi nechce experimentovat s necim jinym
osobne se velmi bojim propustnosti, latenci a rezii jakychkoli jiych reseni
tohle je vyzkousene, mam to na to pripravene a tak nejak se mi nechce experimentovat s necim jinym