Měnič nordac zapojení RS485
už mám objednáno.atlan píše:Kup si toto a vybavene, teraz to mam pripojene na NORADe a beha to. http://www.aliexpress.com/item/New-BLK- ... fd853f1230" onclick="window.open(this.href);return false;
New BLK USB to RS485 485 Converter Adapter Anti-jamming Support Win7/8 XP Vista
http://www.aliexpress.com/item-img/New- ... .11.9NqHLJ" onclick="window.open(this.href);return false;
panové a jak je to z ovladačem ? je potřeba někde hledat nebo si to stahne sám ?
dikes
tenhle mám osvědčenej , nebyl s ním nikdy problém , samozřejmě je je ještě potřeba usb převodník nebo ser port : http://arduino-shop.cz/arduino/959-prev ... 0wodMWkF_w" onclick="window.open(this.href);return false;
Chlapi, rozum do hrsti.
RS232 je full-duplex, RS485 je half-duplex. Takže převodník RS232 na RS485 je kompromis, kde se to ta přepínací elektronika snaží nějak nafixlovat, aby přepínala směr provozu v aspoň trochu správném okamžiku.
Naproti tomu převodník USB/RS485 má k dispozici víc informací, na základě kterých může to přenání dělat líp a tedy přesněji.
Takže pokud to s převodníkem USB/RS485 chodí hůř než s RS232/RS485, tak je to pravděpodobně v rukách (za problém "v rukách" beru i to, umět najít správný driver).
RS232 je full-duplex, RS485 je half-duplex. Takže převodník RS232 na RS485 je kompromis, kde se to ta přepínací elektronika snaží nějak nafixlovat, aby přepínala směr provozu v aspoň trochu správném okamžiku.
Naproti tomu převodník USB/RS485 má k dispozici víc informací, na základě kterých může to přenání dělat líp a tedy přesněji.
Takže pokud to s převodníkem USB/RS485 chodí hůř než s RS232/RS485, tak je to pravděpodobně v rukách (za problém "v rukách" beru i to, umět najít správný driver).
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
k tomu usb
je tam prevodnik usb-232 a 232-485
akorat na pidi tistaku
ten prevodnik usb 232 je nejaky cinsky nespolehlivy, jak jsem se docetl nedodrzuje casovani dle 232 a proto to zlobi
neni to z me hlavy jen jsem to resil kdyz to nemakalo, driver je jen jeden pokud vim
ten prevodnik co jsem psal ze chodi pouziva pokud vim hardwarove rizeni toku 232 pro rizeni smeru komunikace
takze tam je to bez hazardu
jestli si dobre pamatuju to usb ma pospojene jen rxd a txd takze tam je to jak pises jen to paradoxne plati pro to usb ackoli to trosku odporuje logice jak jsi naznacil
ono to taky bude tim ze prvni solidni prevod 232 z usb zacina nekde kolem 100,- Kc (ftdi)
tady je cela sranda i s plastovym pouzdyrkem k mani asi za 15kc
je tam prevodnik usb-232 a 232-485
akorat na pidi tistaku
ten prevodnik usb 232 je nejaky cinsky nespolehlivy, jak jsem se docetl nedodrzuje casovani dle 232 a proto to zlobi
neni to z me hlavy jen jsem to resil kdyz to nemakalo, driver je jen jeden pokud vim
ten prevodnik co jsem psal ze chodi pouziva pokud vim hardwarove rizeni toku 232 pro rizeni smeru komunikace
takze tam je to bez hazardu
jestli si dobre pamatuju to usb ma pospojene jen rxd a txd takze tam je to jak pises jen to paradoxne plati pro to usb ackoli to trosku odporuje logice jak jsi naznacil
ono to taky bude tim ze prvni solidni prevod 232 z usb zacina nekde kolem 100,- Kc (ftdi)
tady je cela sranda i s plastovym pouzdyrkem k mani asi za 15kc
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
btw ty usbcka jsem hned jak to doslo zkousel dve proti sobe a dva otevreny terminaly v pc
tehda na linuxu
uz tam to fixlovalo
mohlo mi to dojit
tehda jsem predpokladal problem v rukach
pak mi to zlobilo na jednom menici emerson ale dokonfiguroval jsem
na druhem jaks taks bez problemu
a na tom danfosu se poradne ani nespojil
nasel menic ale uz nevycetl ani typ
ty menice jsem delal na widlich
takze myslim ze se da rict ze neslo o ojedinely pokus ale dlouhodobejsi zkusenosti
tehda na linuxu
uz tam to fixlovalo
mohlo mi to dojit
tehda jsem predpokladal problem v rukach
pak mi to zlobilo na jednom menici emerson ale dokonfiguroval jsem
na druhem jaks taks bez problemu
a na tom danfosu se poradne ani nespojil
nasel menic ale uz nevycetl ani typ
ty menice jsem delal na widlich
takze myslim ze se da rict ze neslo o ojedinely pokus ale dlouhodobejsi zkusenosti
packa píše:tenhle mám osvědčenej , nebyl s ním nikdy problém , samozřejmě je je ještě potřeba usb převodník nebo ser port : http://arduino-shop.cz/arduino/959-prev ... 0wodMWkF_w" onclick="window.open(this.href);return false;
jsem si myslel že ten bude asi lepší,
jsem objednal dva hned včera ,tenhle co postuješ a ještě tenhle co tady postovali kluci nahoře. vypadá stejně.
http://arduino-shop.cz/arduino/1171-pre ... GwoddhgMrg" onclick="window.open(this.href);return false;
je ty aliexpresy a ebay nemam rad, jsou stím jenom problemy, dlouho to trvá a u nás se dá koupit to same a můžu to případně zreklamovat...
dneska by to mělo přijít , tak sand alespoň jeden pojede.
Jen poznámka: něco jsem hledal a prohrabával šuplíky. Přitom na mě vykoukly 2 kousky těchto převodníků, které jsem si kdysi koupil na Aliexpressu. Jsou to ty tady popisované, s chipem PL2303HX.robokop píše:btw ty usbcka jsem hned jak to doslo zkousel dve proti sobe a dva otevreny terminaly v pc
tehda na linuxu
uz tam to fixlovalo
Vzpomněl jsem si na tuhle nedávnou debatu, tak jsem je jen tak ze srandy vrazil do PC s Linuxem, provizorně zakončil jen na jedné straně, a zkusil je proti sobě.
V terminálovém provozu absolutně bez problémů, a to nejen při pomalém posílání kláves, ale i při přenosu velkých dat na 115200 bit/s (prohnal jsem přes to soubor 1.5 Mbyte).
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jenze tam neni ten prolyfic ale CH341SER a i ten prolyfic mi v dlouhodobych aplikacich selhaval. Pouzival jsem ho v kombinaci s modemem pro vzdalena zarizeni a po nejake dobe to vzdy neslo proto uz jen ftdi
čipy prolyfic - myslím tím opravdu originál tak ty chodí opravdu perfektně dost i vyvíjí ovladače , jenže čína má své klony a ty jsou všelijaké , některé taky chodí některé dost blbě a prolyfic má dokonce ve svých ovladačích kurvítko čínských klonů kde jim něco přepíše a konec .
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak tohle jsem konkretne cetl o FTDI ktery jsou hodne popularni hodne drahy a cinani je klonujou
prolific jsem povazoval za cinany odjakziva
ted koukam ze to jsou asi tajvanci
no treba to byl cinskej taiwanec a tudiz jsem mel smulu
prolific jsem povazoval za cinany odjakziva
ted koukam ze to jsou asi tajvanci
no treba to byl cinskej taiwanec a tudiz jsem mel smulu