WERKÖ SWU 200
-
- Kontaktovat uživatele:
Na nástrojové brusce brousit nástroje ? A jaké ? rejče a lopaty ? což jsou taky nástroje
Chtělo by to napsat sofistikované otázky pro zdejší odborníky na tuhle tématiku, jako třeba co k tomu máš a nějaké info co na tom chceš přesně brousit, jestli vrtáky, nože, frézy...nástrojové brusky jsou většinou na jedno brdo, hlavně, aby to nemělo vakl v posuvech a nezprzněný vřeteno...

Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
To víš, co chceš od blbýho hobíka za vyjadřování. Primárně by to byly motyčky na zahrádku, sem tam nějakej ten krumpáč. A když zbude čas tak vrtáky do průměru 16mm, to samé frézy a sem tam nůž 10x10 do soustruhu. Příslušenství bedna, co vím tři různé svěráky, dvě děličky, potom takový dva hroty proti sobě .... Nikdy jsem takovou mašinu ani neviděl a samozřejmě s ní neumím pracovat. Předpokládám ale, že bych to časem zvládnul. Cena je pěkná, ale. Zase je tam to ale. Mašina váží 750 kilo a já mám dílnu v suterénu bytového domu. Proto můj dotaz -zná někdo tuto brusku-? Prostě chci vědět jestlije OK, nebo jestli má nějaké mouchy atd. Potřebuju se rozhodnout jestli začít řešit problémy s velkou mašinou, nebo to pustit z hlavy a koupit si ostřičku od Výrobních strojů.
750 kg velká mašina
Já mam nástrojovou brusku 3M642 co má 1300 kg a verze s prodlouženým posuvem a hydraulikou měla dokonce 1500kg. Je to bruska jako je BN102, ne nějaké monstrum třeba na broušení dlouhých protahovacích trnů. Dokonce mam podélný posuv jen 400mm v porovnání s 550mm u BN102.
No nicméně k věci. Dej sem fotky co k tomu je, resp. jak vůbec bruska vypadá. Stopkové frézy se většinou brousí mezi hroty. Ty dle popisu k tomu budou. Na vrtáky potřebuješ buďto přípravek nebo by to šlo asi i v dělící hlavě. Svěrák je potřeba aby měl ve 2 osách stavitelný stojánek, pak by na nože taky podle mého šel. Jestli má ta bruska ve stole T-drážku 14mm, tak tam upneš příslušenství z Kameníčka.
Dostat to do suterénu se dá. Nevím právě, jak bruska vypadá, ale jestli je to jako BN102 tak se to dá ještě rozebrat. Mě dostali do suterénu stěhováci nástrojařskou FN22 za 5 000,-. Ta má něco pod 900 kg. Taky jsem jí dost rozebral (ne jen kvůli hmotnosti, ale i kvůli šířce aby prošla dveřmi).
Jinak třeba bruska N1 má pod 500kg. To jenom kdybys měl problémy se stěhováním.

No nicméně k věci. Dej sem fotky co k tomu je, resp. jak vůbec bruska vypadá. Stopkové frézy se většinou brousí mezi hroty. Ty dle popisu k tomu budou. Na vrtáky potřebuješ buďto přípravek nebo by to šlo asi i v dělící hlavě. Svěrák je potřeba aby měl ve 2 osách stavitelný stojánek, pak by na nože taky podle mého šel. Jestli má ta bruska ve stole T-drážku 14mm, tak tam upneš příslušenství z Kameníčka.
Dostat to do suterénu se dá. Nevím právě, jak bruska vypadá, ale jestli je to jako BN102 tak se to dá ještě rozebrat. Mě dostali do suterénu stěhováci nástrojařskou FN22 za 5 000,-. Ta má něco pod 900 kg. Taky jsem jí dost rozebral (ne jen kvůli hmotnosti, ale i kvůli šířce aby prošla dveřmi).
Jinak třeba bruska N1 má pod 500kg. To jenom kdybys měl problémy se stěhováním.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Jinak můžu ti dát i kontakt na stěhováky co mi to dělali. Oni si totiž některé firmy říkají neskutečné ceny. Třeba za převoz FA3 (něco pod 2t) a manuální přesun po rovině do dílny si říkali 17 000 - 30 000. Samotný převoz se dal v pohodě sehnat do 10 000,- (já ho měl za 7 000,-) a za 1 000,- mi do dílny oni stěhováci po rovině šoupli 2ks FA3.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa