Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
filla
Kontaktovat uživatele:

14. 2. 2016, 12:10

uvnitr je komplet vse, atomova deska a lpt, jeste tam chci pridat mum. block pro zadavani ofsetu, vse osttatni je na ovladaci
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 2. 2016, 12:12

klavesnice se ti bude zasekavat kvuli prachu a sponam z obrabeni
vyzkousel jsem jich hafo nez jsem se dostal k prumyslovym ktere zase stoji nesmysl a divne se mackaji a ve finale uz pak zase vyjde lepsi ten dotykac a virtualni klavesnice on screen
ten soustruh co ted resim delam jen na dotykovku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

14. 2. 2016, 12:18

robokop píše:klavesnice se ti bude zasekavat kvuli prachu a sponam z obrabeni
vyzkousel jsem jich hafo nez jsem se dostal k prumyslovym ktere zase stoji nesmysl a divne se mackaji a ve finale uz pak zase vyjde lepsi ten dotykac a virtualni klavesnice on screen
ten soustruh co ted resim delam jen na dotykovku
jasne, proto dam toto: http://www.ebay.com/itm/New-4-x-4-Matri ... 0511616357" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
bronek999

14. 2. 2016, 1:35

filla píše: jasne, proto dam toto:
Tych klavesnic mam v stole 100kusov.
A v stole aj ostanu lebo su hrozne. Nepouzitelne.
Dotykom nevie ci si stlacil alebo nie. Musis overovat na displeji.
Ked tlacitka tak taktilne.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 2. 2016, 3:00

no prave to ta dotykovka vychazi nejlip
t256

14. 2. 2016, 3:35

Dotykove vrstvy cinani pekelne zdrazili. Ted jsem kupoval 19" odporovou pro jeden projekt, stala dvojnasobek co v lednu 2015 kdy jsem to objednaval naposledy.

Jinak klavesnice do bordelu obecne velky problem, nekdy se dotyk nevyplati, kdyz potrebujes par tlacitek a staci maly displej. Vyzkousel jsem kde co s podobnymi vysledky jak tu pisete. Nejpouzitelnejsi se mi jevi klavesnice udelana z techto http://www.ebay.com/itm/100PCS-Momentar ... Swo0JWP4ON" onclick="window.open(this.href);return false; tlacitek. Tlacitka prekryju kusem tenkeho polystyrenu ze ktereho se delaji ruzne vystrazne tabulky, prelepim vytisklou samolepkou a pak jeste takovou tvrdou kryci folii ktera se pouziva na podlahovou reklamu. Je trochu zdrsnela, vysledek vypada profesionalne. Tlacitka maji citelny a jisty stisk a zadny bordel nikde nepada. Ta polystyrenova deska je pomerne pruzna, sousedni tlacitka se nemackaji z cehoz jsem mel trochu obavy, jde to krasne mackat i v rukavicich.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 2. 2016, 3:50

profi kapacitni dotykove monitory 17" ELO jsou za 1700,- na aukru
predpokladam ze je tam filla pouzil nejakej takovej tj. ta numerika je nadbytecna
a vzhledem k mizene funkci to bude skoda prace

to s temi mikrospinaci je reseni
da se freznout kopyto a natvarovat si z lexanu nebo podobneho plastu hmatniky
pod ne treba frezovanej proskrabanej pcb a ty tvoje mikrospinace
vpodstate stejne resene jsou klavesnice na systemech GSK a je to leta v silnem provozu a nic tomu neni
ty membrany ze sendvice ruznych folii vcetne vodivych vrstev jsou dlouhodobe zlobive
bronek999

14. 2. 2016, 5:35

robokop píše:profi kapacitni dotykove monitory 17" ELO jsou za 1700,- na aukru
predpokladam ze je tam filla pouzil nejakej takovej tj. ta numerika je nadbytecna
a vzhledem k mizene funkci to bude skoda prace

to s temi mikrospinaci je reseni
da se freznout kopyto a natvarovat si z lexanu nebo podobneho plastu hmatniky
Neviem ako ty ale ja mam s kapacitnymi displejmi v zarusenom prostredi problemy.
Co sa tyka ceny odporovych panelov, my kupujeme 17" pri 50kusoch cena 40 dolarov. S rozhranim usb alebo rs 232

No a s tymi mikrospinacmi skusenosti tiez pozitivne. Vyfrezovat kopyto, teplovzdusnou pistolou v spojeni s vysavacom sa da bez nakladov dosiahnut profi vzhlad. A hlavne ked to stlacis tak vies ze si stlacil.
Niekedy sa da kupit hotova silikonova klavesnica s pozadovanymi klavesami, tu zafrezujem do krabicky a spolu s tymi mikrospinacmi tiez pekny vzhlad a vyborna funkcnost
Naposledy upravil(a) bronek999 dne 14. 2. 2016, 5:41, celkem upraveno 2 x.
chb

14. 2. 2016, 5:38

já spokojeně používám u stroje obdobu takovéto klávesnice, špony v ní nedrží a stisk cítím v prstech...

http://www.notebook-adapter.cz/prisluse ... 0wodfHoPVw
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
t256

14. 2. 2016, 5:57

Tak presne tuhle jsem mel na zadavani materialu do databaze v prasnem provozu. Chlapi na ni dost nadavali, ze se na tom pise priserne a nadelaji hodne preklepu. Minuly tyden jsem ji menil, znamy mi dovezl ze zkrachovale firmy obrovskou prepravku plnou klasickych klavesnic. Takze kdyz jedna klavesnice za pul roku odejde, vyhodim ji a dam tam jinou :-)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 2. 2016, 8:30

no ten silikon vazne ne na tom nic nenatukam

co se tyce toho ruseni tak ty elo jsou uplne perfektni bez ztraty kvetinky
zadny naznak ruseni a nespolehlivosti
hned vedle toho vede vystup z rizeneho tyristoroveho usmernovace 400V 20A takze stopro peknej rusak
K_73

14. 2. 2016, 8:59

Dneska jsem si hrál s vyvažováním dvoukotoučový brusky. Výsledek je celkem ok. Nějaký zbytkový vibrace krytů kotoučů sice zůstaly ale na to už nemám nervy :)
Mince se na ní udrží dokonce i během doběhu po vypnutí. https://youtu.be/aYspNmU_rek" onclick="window.open(this.href);return false;
E2N

15. 2. 2016, 6:36

K_73 píše:Dneska jsem si hrál s vyvažováním dvoukotoučový brusky. Výsledek je celkem ok. Nějaký zbytkový vibrace krytů kotoučů sice zůstaly ale na to už nemám nervy :)
Mince se na ní udrží dokonce i během doběhu po vypnutí. https://youtu.be/aYspNmU_rek" onclick="window.open(this.href);return false;
mohl bych se zeptat jak jsi to vyvažoval??
K_73

15. 2. 2016, 9:39

E2N píše:
K_73 píše:Dneska jsem si hrál s vyvažováním dvoukotoučový brusky. Výsledek je celkem ok. Nějaký zbytkový vibrace krytů kotoučů sice zůstaly ale na to už nemám nervy :)
mohl bych se zeptat jak jsi to vyvažoval??
No asi 50x jsem povolil, pootočil a znova utáhnul kotouče :) . Vzájemným natočením hřídele, přírub s vymezovacím kroužkem a těch kotoučů jsem našel pozici s nejmenšími vibracemi a pak jsem kotouče orovnal.
Nicméně jsem zjistil, že vlastní orovnání kotoučů už nemělo na úroveň vibrací téměř žádný vliv. Jsou tam původní asi čínské kotouče, takže to není žádná sláva.
t256

15. 2. 2016, 10:32

robokop píše: ty membrany ze sendvice ruznych folii vcetne vodivych vrstev jsou dlouhodobe zlobive

Jake konkretne tam byvaji problemy? Ja potrebuju 19" monitor protoze to musi byt videt z dalky, cim vetsi cisla, tim lip. Nemacka se to moc casto, je tam par dotyku za tyden, tak by to snad mohlo vydrzet.

Kupoval jsem ty 19" za cca $60 na ebay, jen dotykove vrstvy, elektroniku jsem dobastloval svoji. Takto jsem volil hlavne z duvodu opravitelnosti v budoucnu, kdyz odejde monitor, koupim za stovku na aukru nejaky se spatnym zdrojem napojim to na masinu a jedu dal. U kapacitnich jsem mel obavy ze uz stejny nesezenu, nebo za tezke prachy, budu muset zdlouhave upravovat sw (nejede to na PC) apod.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“